Moja działka
Re: Moja działka
Dziekuje Lilu za informacje o wysiewaniu ranników. Ja kupiłam w jesieni kilka cebulek i pewnie wycięłabym przekwitajace kwiaty.
Pozdrawiam Krystyna
Środki do oprysku kupuję u zaprzyjaźnionego ogrodnka i on sam mi wybiera ,ponieważ wchodzą coraz to nowsze .
Mam do niego zaufanie, bo jak do tej pory to co mi sprzedał zadziałało skutecznie.Zresztą jest fachowcem w tej dziedzinie.
Mam do niego zaufanie, bo jak do tej pory to co mi sprzedał zadziałało skutecznie.Zresztą jest fachowcem w tej dziedzinie.
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zazdroszczę tych siewek ranników. Poluję już na nie od dwóch lat, albo szukam za wcześnie, albo już za późno
. Szkoda bo następna wiosna będzie u mnie bez tych pięknych kwiatków. 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ooo dalie... w sobote jak zajrzałam do swoich to okazało sie że przemarzły na kość
wszystkie!!! ehhh tak to jest jak sie nie ma codziennej kontroli 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56

Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
W Cieszynie i w Kudowie są największe przejścia graniczne z Czechami.I wyszło szydło z worka.
- slila1
Danielu róże mam takie sobie, prawie same stare egzemplarze i nie wiem ile z nich przeżyje po tegorocznych mrozach.
Jurku Cieszyn śle pokłony dla Kudowy
. W pięknej okolicy mieszkasz, miałam okazję być cztery razy na wycieczkach i bardzo miło wspominam. A nie zasypało Was tam jeszcze, bo u nas śnieżyca szaleje i do tego mocno wieje
.
Jurku Cieszyn śle pokłony dla Kudowy

- slila1
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Piękne kolorki...u mnie także pada a ja o dziwo się cieszę.
. Po długiej bezśnieżnej zimie wreszcie u mnie biało, a jak czyściutko się zrobiło.
. Do swoich dali także muszę zajrzeć. Ja odwrotnie obawiam się czy nie wyschły.
. Piwnica blokowa. 

Lidziu przyznam że nie otwieram czereśni by sprawdzić czy są robacze.Mam te jasne z lekkim rumieńcem i lepiej nie wiedzieć że mają dodatkowe kalorie.
- semper
Witam z rana.Zaglądam, a tu takie cuda.Druga w pierwszym rzędzie to chyba szarotka, ale nie alpejska.Lidziu ty chyba posiadasz cale spektrum ogrodowej flory.Ja z Moimi skromnym stanem posiadania nie dorastam Tobie do pięt.Watek założę, ale chyba z cudami Mojej okolicy.Odwzajeminam pokłony dla Cieszyna.Wstyd przyznać, ale nigdy nie byłem w Twoich stronach.Ten słonecznik doniczkowy to chyba inna odmiana.Na opakowaniu było napisane Sunspot.Wsadziłem dwa ziarnka do doniczki żeby sprawdzić zdolność kiełkowania.Oba wzeszły.
Ja mam problem z robakami ,ale na leszczynie.Mam piękną kilkunastoletnią barcelonkę,którą opanował słonikowiec.Bez oprysku i cięć się nie obędzie.Ktoś na innym wątku pisał,że najlepsze na to jest stadko kur.One wszystko wydziobią.
A teraz za łopatę i do odśnieżąnia.
Ja mam problem z robakami ,ale na leszczynie.Mam piękną kilkunastoletnią barcelonkę,którą opanował słonikowiec.Bez oprysku i cięć się nie obędzie.Ktoś na innym wątku pisał,że najlepsze na to jest stadko kur.One wszystko wydziobią.
A teraz za łopatę i do odśnieżąnia.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu ale nie ma to jak witaminki z własnego ogrodu
,
poczytałam trochę u ciebie o opryskach
zawsze coś można dla siebie znaleźć . Widzę, że już poczynacie zakupy, będę i ja musiała się wybrać do ogrodniczego , ale chyba jeszcze nie mają bogatych ofert , tak bynajmniej większość pisze

poczytałam trochę u ciebie o opryskach

- semper
W Moim ogrodniczym wybór bardzo bogaty.Nie mieli nasion ogórka Octopusa.Sprowadzili specjalnie dla Mnie.Ja bardzo dużo nasion zamówiłem w Florexpolu.Teraz codziennie wyglądam listonosza, bo niektóre jak np. kobeę powinno się już wysiać.