Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3

Post »

:wit Ewciu, dopiero dotarłam do swojego wąteczku. :D
Zmęczony Anton :;230 , hi.hi i mnie się podoba. O Clair na jesieni 2012 już pamiętam. Zapisałam. Jak ja tak kochasz, to będziesz musiała się nimi opiekować aż do ........ :;230

:wit Majeczko, masz rację, czasami jest tak, że różyczki zamiatają nam rabatki, to i ja nie przepadam za takimi. Ale Anton za dużo wytworzył sobie pączków na szczycie i dlatego poczuł się zmęczony. :;230 No nic zobaczymy jak się będzie zachowywać w drugim sezonie. ;:108

:wit Oliwko, :;230 oj chyba Ci sie wydaje. Ja żadnego podobieństw nie widzę. :;230

:wit Małgosiu, no nie wiem jak ja chcesz zdobyć :;230 :;230 ale Ci ja polecam bardzo :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja będę czekać :D Nie wyrzucam nawet chudej Rumby-zostanie, póki nie padnie samoistnie. Jedna już zginęła. Jakoś nigdy nie miałam do niej serca.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia, :D to czekaj, najlepiej to zrobić jesienią, nie pochorują się wtedy bardzo. To Ty tak wykańczasz te, które nie są ładne :;230

Witam moich gości, zapraszam na odpoczynek przy komputerze :;230

Chippendaile,
Obrazek

Cesar,
Obrazek

Bernstein Rose,
Obrazek

Pastella,
Obrazek

Clair R.,
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Same odchodzą, może dostrzegają brak szczerego uczucia :D Myślę, że swój udział miał winobluszcz przy pergoli. Grube korzeniska wyciągałam aż z trawnika :evil: W ogóle róże słabiej rosły nie tylko przez zacienienie, jak wcześniej myślałam. Winobluszcz im wszystko wyjadał :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, masz racje i zwróć uwagę, że jak je posadzisz blisko iglaków, to będzie to samo.
Masz swoją Clair. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To drugi krzak Clair,
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten Cesar niesamowicie mnie uwodzi ;:224 ;:167
X_Ro-a

Post »

Maju! jak zdążyłaś już zauważyć, przygotowuję się do powiększenia swojej mini kolekcji róż. Od jakiegoś czasu buszuję po różanych wątkach ,robię zapisy to znów skreślam i raz sporą listę a za chwilę już prawie wszystko powykreślane. :cry:
Jako osoba dosyć praktyczna, wpadłam na pewien pomysł,aby poprosić każdą autorkę różanego wątku o podanie nazwy 1 róży która powinna znaleźć się w ogródku takiego dyletanta jak ja .Liczę, że tym sposobem wreszcie powstanie lista, wiosennych zakupów.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

vertigo pisze:Ten Cesar niesamowicie mnie uwodzi ;:224 ;:167
Mnie też ;:223

Nie powinnam na niego patrzeć....nie powinnam chyba bywać tutaj :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Wolę już nic nie mówić o uwodzeniu. ;:223 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Clair to śliczny bladawiec. Kolor w zasadzie nie ma wielkiego znaczenia-podoba mi się idea bladości :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czy to Cesar czy Clair obie kuszą a właściwie to Majka kusi tymi cudnymi różycami. Ale ma rację, przy takich widokach łatwiej się zrelaksować po takiej harówce przedświątecznej.
Majuś pokazuj dalej. ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

vertigo pisze:Ten Cesar niesamowicie mnie uwodzi

:wit Moniczko, wreście przyjdzie taki czas, że się dasz uwieść. Ta róża ma same zalety. czemu jej nie mieć.

Maju! jak zdążyłaś już zauważyć, przygotowuję się do powiększenia swojej mini kolekcji róż. Od jakiegoś czasu buszuję po różanych wątkach ,robię zapisy to znów skreślam i raz sporą listę a za chwilę już prawie wszystko powykreślane.
Jako osoba dosyć praktyczna, wpadłam na pewien pomysł,aby poprosić każdą autorkę różanego wątku o podanie nazwy 1 róży która powinna znaleźć się w ogródku takiego dyletanta jak ja .Liczę, że tym sposobem wreszcie powstanie lista, wiosennych zakupów.

:wit Romeczko dobrze, że jesteś osoba praktyczną :D , ale ja mam jedno zasadnicze pytanie, czy Ty chcesz mieć piękną rabatę różaną z której będziesz dumna, czy rabatę na którą wsadzisz róże, które podobają się innym. ;:224
Ja byłam przezorna i w Twoim wątku zareagowałam szybciej niż Ty Romeczko napisałaś u mnie. :;230 Nie czytasz swoich wąteczków :;230

Mnie też

Nie powinnam na niego patrzeć....nie powinnam chyba bywać tutaj

:wit Justynko, jestem pewna, że Twój wybór będzie właściwy. :;230

Wolę już nic nie mówić o uwodzeniu.

Ewa, hihihi..hi kto, kogo uwodzi :;230 jesteś czarusiem :;230

Clair to śliczny bladawiec. Kolor w zasadzie nie ma wielkiego znaczenia-podoba mi się idea bladości

:wit Ewciu, Twoje Clair są śliczne, możesz tak mówić o nich. One tak jak by już rosły u Ciebie.
Clair ma kolorek różowy tylko rozbielony, a jak przekwita to prawie biały. :tan

Czy to Cesar czy Clair obie kuszą a właściwie to Majka kusi tymi cudnymi różycami. Ale ma rację, przy takich widokach łatwiej się zrelaksować po takiej harówce przedświątecznej.
Majuś pokazuj dalej.

:wit Majeczko, powiedzmy, że nie kuszę tylko się nimi chwalę :;230 . Masz rację mnie też pomaga jak sobie popatrzę na kolorowe fotki. ;:196

Witam Was, jak ktoś ma chwilkę, to zapraszam jak zwykle na relaks przy różyczkach.

A Shropshire Lad,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pirouette,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnes Schilinger,
Obrazek

Teasing Georgia,
Obrazek

Colette,
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Człowiek się rozmarzył...Nie dziwię się Romie, że pyta o pewniaki :D Nie każdy może sobie pozwolić na chude Rumby czy inne chorowitki. U mnie mizerne szczegóły znikną w ogólnym bałaganie, ale w mniejszym ogrodzie lepsze zdrowe i piękne odmiany.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Piruette jest piekna rozyca ;:108 ale to juz mowilam.
Ewcia ma racje, nie każdy moze czy chce wchodzic w "ogrodek doswiadczalny" i stawia na pewniaki.
A z drugiej strony, ja tez wole skromniejsza rozyce ktora jest zdrowa i dobrze rosnie, niz najpiekniejszego chorowitka :lol:
X_Ro-a

Post »

Romeczko dobrze, że jesteś osoba praktyczną , ale ja mam jedno zasadnicze pytanie, czy Ty chcesz mieć piękną rabatę różaną z której będziesz dumna, czy rabatę na którą wsadzisz róże, które podobają się innym.
Ja byłam przezorna i w Twoim wątku zareagowałam szybciej niż Ty Romeczko napisałaś u mnie. Nie czytasz swoich wąteczków
Maju! to nie jest tak do końca, że wsadzę to co mi ktoś podpowie ale jeśli otrzymam wskazówki to mogę poczytać sobie o danej róży i wtedy zdecyduję czy sadzę czy nie, to po pierwsze primo :wink: a po drugie primo, wolę mieć zdrowe i piękne róże z polecenia niźli eksperymentować sama, nie mam już zbytnio na to czasu. :( gdybym choć miała ze 20 lat mniej to dlaczego nie.
Teraz zależy mi na tym aby to co wsadzę zobaczyć jeszcze w pełnym rozkwicie i cieszyć przez kilka lat.
Już biegnę do mojego wątku, może coś przeoczyłam, staram się czytać na bieżąco.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”