Mój zielony kącik

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kącik

Post »

Pięknie zakwitł Ci Grudnik, i wszystkie takie wyrośnięte i bujne.Ciekawa jestem jak się miewa storczyk w keramzycie. Ja miałam tak posadzone moje dwa keiki, został już mi tylko jeden ;:223 Nie udaje mi się rozmnażanie :) Twój zaczyna żyć, niechaj szybko pokaże dużo korzonków ;:3
Gratuluje udanej sadzonki skrętnika i pięknego skrzydłokwiata. Trzykrotka i sadzonki pelargonii niechaj szybko się rozrastają ;:196
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Migotko, ja oczywiście najbardziej podziwiam kwitnący skrzydłokwiat, bo mam słabość do tych roślin. :)
Marylo, ja tez mam dwa keiki od tej samej rośliny matecznej, wsadzone do doniczek tego samego dnia, identycznie traktowane, a jeden mam wrażenie, że się kompletnie nie rozwija. Możliwe, że przyczyna było nadłamanie przez moją nieuwagę koniuszka jednego z korzeni podczas sadzenia, ale żeby aż tak... :roll:
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Marylko mojemu storczykowi keramzyt posłuzył - zaczął mi marnieć na jesieni dwa razy go przesadzałam, i z korzeni został mu się jeden :roll: potem dałam go do kamyków, ale coś mu nie spasowało bo liścia zrzucił i w końcu zakupiłam keramzyt i w dość krótkim czasie zmiana na lepsze :) jestem o niego spokojna bo wiosna idzie i skoro puszcza korzonek i liść to da radę - jedynie zapewne nie szybko zakwitnie, ale ważne że jest...
A keiki może posadź w mchu(spagnum)?
Jagoda zapewne ułamanie korzonka miało wpływ - ale idzie wiosna więc będa nowe przyrosty na storczykach :)
ja tez polubiłam skrzydłokwiaty, teraz ciesze się, że nie dałam ponieść się całkowicie storczykozie i mam inne rośliny, bo nie wyobrażam sobie teraz nie mieć skrzydłokwiatów, skretników czy fiołków :wink:

Skrętniki wkrótce rozwiną pączki - szukuja się do kwitnienia biały i bordo, najwieksze sadzonki i na reszcie tez cos się wykluwa :)
Dziś przy okazji wypadu rozglądałam się za kwietnikiem - niestety muszę szukać dalej - najtańszy na 5 doniczek 160 zł :( Jak na dzien dzisiejszy trochę za dużo jak dla mnie :(
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Migotko, strasznie drogo, ja za swój na 7 dałam 105 zł czy coś kolo tego, a jest porządny, metalowy. ;:108
Liczę, ze jak się zrobi cieplej, to się roślinki ruszą, bo na razie tylko skrzydłokwiaty i filodendrony drgnęły.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit
Ja też patrzę za kwietnikiem taki na 7 kwiatów metalowy (Wieża - patyna ze złotym,patyna ze srebrem,czarny) na all... widziałam z dostawą za 145 zł, a u mnie w Prakt. za 140 zł i dzis jeszcze pytałam w moim nasienym to bedę wiedziec dopiero we wtorek po ile. Co prawda 15 zł róznicy ale to jeden dodatkowy kwiatek jest ;:108
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

Basiu pewnie - każdy zaoszczędzone pieniądze można spożytkować, np.- na nowy kwiat...
Te co oglądałam, to tez solidne metalowe - expertem nie jestem - ale wydaje mi sie, że to patyna z czarnym...niestety w mojej mieścinie wybór żaden więc drogo...Jedynie może w jeszcze jednym sklepie będą, muszę sprawdzić...a jak nie to pozostaje mi zbierać pieniądze i może przy okazji jakiegos wypadu do Kraka w marketach budowlanych może uda się coś taniej znaleźć...ale to "przy okazji" bo jechać specjalnie tylko po kwietnik się również nie opłaca..

Niestety wkrótce czeka mnie wielkie uzupełnianie wątku, bo imageschack czyści serwery a ja wstawiałam bez logowania :evil:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Dorodny ten grudnik (mam szczepkę też grudnika z tych dawnych, ale jeszcze nie kwitł), pozostałe już kwitły, a jeden jest też lutowy - czekam na rozkwit pąków.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Migotko, zmartwię cię, ale na pewno ani w casto, ani w LM kwietników nie ma. Nie wiem, jak w innych.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wiosna u Ciebie, nowy listek, nowy korzonek...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

:wit migotko piękne te twoje zielone i ten parapecik maluchów cudo już nie mogę się doczekać zdjęć jak będą kwitły ale i tak najbardziej przykułam :shock: :shock: do storczyków piękne ja mam na razie jednego ale chyba będzie kwitł :tan będę częściej wpadać do ciebie i oglądać te cuda czekam na kolejne zdjęcia :D
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Kochana a nie jesteś zaiteresowana takim kwietnikiem, jaki ja ostatnio nabyłam? Zamówiony przez internet, kolor czarno-złoty lub miedziany również dostępny, na "naście" doniczek. Stabilny, pojemny i praktyczny. Jak dla mnie również ładny i estetyczny, ale to kwestia gustu. No i koszt z przesyłką ok 100 zł, więc taniej. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to podam namiary na "mojego" producenta. na pewno w przyszłości zamówię jeszcze jeden tak kwietnik :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:Migotko, zmartwię cię, ale na pewno ani w casto, ani w LM kwietników nie ma. Nie wiem, jak w innych.

zdecydowanie się zgadzam ;:108 poza tym z obserwacji własnych śmiało mogę powiedzieć, że kupowanie kwietników w jakimkolwiek markecie się... nie opłaca ;:29
jak Cię taki metalowy na powiedzmy 7 doniczek interesuje to polecam przemarsz po zwykłym rynku ;:108 myślę, że w każdym miasteczku jest taki większy ryneczek który bywa czynny raz w tygodniu - tam takie bywają ;:108 ja kupiłam swój metalowy na 7 doniczek na dawnym stadionie X-lecia w Wawie za 100zł, miesiąc później (a to było 3,5 roku temu) taki samiutki widziałam na takim właśnie rynku za 65 :twisted: niedawno na 5 doniczek kupiłam za ok 50zł na tym samym ryneczku (akurat w B-stoku)
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

mniodkowa to jest myśl; :uszy jakoś do głowy mi nie przyszło, aby rynki tudzież "jarmarki" jak w moich stronach mawiają - odwiedzić, a przecież różności tam sprzedają :idea:
Basiu jeśli możesz to prześlij mi na priva adres strony tego producenta, muszę sprawę przemyśleć i rozważyć :)
- Joanna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Migotko, taki spacer po targu to niezły pomysł, choć u mnie są tylko wiklinowe, ale na pewno to zależy od miejscowości.
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

wiklinowe u mnie widziałam w sklepie "po 4 zł" za 26 zł na 3 doniczki, podobny potem spotkałam w innym sklepie za 85 bodajże :evil: tylko ja do salonu chciałabym coś metalowego, mam tam jeden wiklinowy ze storczykami ale to tylko tymczasowo...wszystko od kasy zależy...no nic, będę szukać :) przy okazji pozwiedzam jarmarki w okolicznych miasteczkach :)

a dziś, żeby mi smutno nie było, to kupiłam sobie dwie bulwy gloksynii, zobaczymy czy mi się uda coś wyhodować :wink:
kupiłam jeszcze nasiona pomidorów i doniczki, powoli przygotowuje sie do sezonu :wink:
- Joanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”