AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.4; Jesienno - zimowy czas.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.4; Jesienno - zimowy czas.

Post »

:wit

Kochani, mam parę dni zaległego urlopu i łapie oddech do końca tygodnia :lol:
Wreszcie mogę trochę zwolnić tempo, i na spokojnie pomyśleć, w necie poklikać i odrobić wszelkiej maści zaległości - te domowe i te forumowe :D

Może w końcu się zdecyduję co i jak bym chciała w koszykach posadzić na ten sezon, i przeymślę nasadzenia na rabacie na wprost tarasu ;:224

Piotr - dobrze że u mnie w tym sezonie nie ma śniegu. NIestety widzę że z kolei deszczowa zima nie służy żurawkom :? podgniły i sporo wygląda nieciekawie....

Jule - myślę że część cebulkowych przetrzyma mrozy, może krokusy ? Z tulipanami chyba gorzej...

Marta - u mnie niby zielono i teoretycznie szybciej wiosne widać, ale potem jak w Polsce przyświeci słońko to szybko roślinki w ogrodach nadrabiają stracony czas a u mnie dalej sie wszystko wlecze !

Wandzia - ach te róże... i ja bym chętnie do siebie coś dokupiła, ale miejsca mi brakuje ;:223 chyba trawnik trzeba bedzie gdzieś skubnąć ;:224

Megi - ja niestety tez mam mętlik w głowie... ostatnio wszystko w biegu, więc teraz mam nadzieję złapac oddech i dac sobie czas na spokojne przemyślenie. Może w końcu to jakoś sobie poukladam co i jak bym chciała pozmieniać.

Romku - może i szkocka zima bardziej by Tobie pasowała, ale lato to tu jest do bani ! A ja myślałam i myślę ciągle, o czereśni, ale jadalnej... Wiem że te ozdobne sa bardziej reprezentacyjne....
Pojawiła sie tutaj w sprzedaży czereśnia 'Sunburst' - samozapylająca i niewysoka (2,5 do 3 metrów)

Majeczko - u mnie dziś 5 stopni w plusie, ale pochmurno. Też już tęsknie za wiosną wyglądam ! Myslę o nowych nasadzeniach i mam mętlik w głowie :lol:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ElleBelle - cieszę sie że się ujawniłaś :D
Masz rację - niektóre krzaczorki przyjechały ze mną z PL - sentyment przeogromny.
Liczę że kiedys się uda wrócić na stare śmieci ;:224

Aguniada - Aguś, ale słonka brak w ostatnich dniach ...
Myślę nad czereśnią - wiśni ozdobnej nie mam gdzie wcisnąć :roll: Tak sadzę :roll:

Paula - no a mnie ta czereśnia męczy i męczy :;230 i chyba nawet ptakom wybaczę :uszy

Jola - dzięki za link, zaraz zerknę co i jak!
No a temperaturki to nie zazdraszczam :?

Dalu - widzę że różyczka mocno się ściele po forum ! I każdego dopada ! Ja jak przeglądam katalogi to co chwilę sie łapie na jakimś chciejstwie i mam już totalny mętlik w głowie ;:14 CO strona to coś bym chciała mieć ;:14 Ale to trzeba mieć hektary do obsadzenia ;:14 ;:14 ;:14 a zdecydować się coś nie mogę... no i tak się męczę ogrodniczo ;:223

Goferku - witaj serdecznie imienniczko ;:196
Rozgość się i często zaglądaj ! Mój ogródek to miniaturka, ale dobrze jest mieć choćby i niewielki kawałek trawy :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje jeszcze nie wylazly ale tak sie pytam z ciekawosci :wink: Ja jak zwykle na pewno za gleboko posadzilam i będę czekac jak z mieczykami w zeszlym sezonie :;230 Wszystkim juz przekwitaly a moje dopiero zaczely wylazic :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, u nas za to słońca ogrom - ale to normalne przy dużych mrozach...
wiśnia ozdobna rośnie kolumnowo, więc na nią potrzebujesz ewentualnie mniej miejsca niż na czereśnię :)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agatko, u nas zima też była deszczowa, i żurawki nie wyglądały ciekawie, ale to tylko liście z góry. Reszta powinna być ok. :roll:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agusia ;:196 Dawno mnie nie było , ale wiedziałam kiedy zajrzeć :mrgreen:
Piękna wiosenka u Ciebie tej zimy .
Jestem niezmiernie ciekawa co wyrośnie z mojego podpatrzonego u Ciebie piętrusa 8-) :lol:

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

No tak, słońce to pewna pociecha, ale ja mam już dość tej zimy i zazdroszczę wiosennych klimatów. Ciekawe, co dzieje się z moimi krokusami, które zaczęły kiełkować przed nadejściem tych mrozów? Mam nadzieję, ze są wytrzymałe...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś a jaka pogoda u Ciebie?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś odpoczywaj, nadrabiaj zaległości i wybierz coś ładnego do ogródka. I trzymaj się ciepło bo to zimne idzie w Waszą stronę i kto wie co może donieść aż na wyspy. ;:4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Temperatury ostatnio może jeszcze jakoś bardzo nie spadły, ale w powietrzu odczuwa się już ten mroźny powiew.... brrrrr....

Majeczko - da się odczuć że mrozik nadciąga. Co prawda tej nocy jeszcze bez przymrozków, ale dzis w nocy ma być -3 - istne mrozowe szaleństwo tej zimy. Najgorzej że spece od pogody przewidują opady sniegu - jak spadnie ciut więcej białego puchu to znowu będzie paraliż :?

Agus - witaj, dawno cię nie było ! Aż mi się gdzieś twój wątek zapodział ! Teperaturki na razie znośne, ale straszą nas, że mrozy z kontynentu idą ;:224

Su - no cóż - u mnie ma dziś byc w nocy -3 - zobaczymy co bedzie z korkusami.
ALe najbardziej to się martwię o lilie. Wyrosły juz tak na 4 cm - będę musiała obspać je korą, ale czy to pomoże ??? Chciałabym się cieszyć ich kwiatami podczas lata.

Agatka123 - myślę ze bedziesz zadowolona z piętrusa :) Ja teraz zrobiłam nasadzenia w ciut większej donicy. A wiosna od nas ucieka - wygania ją mróz idący do nas z kontynentu ;:224

Iguś - no mam nadzieję że nie podgniły im korzenie.... jakoś tak kiepsko wyglądają niektóre... Przeglądam też nowości u tutejszych dostawców i może się na jakies skuszę :uszy

Aguniada - tyle ze ta wiśnia wyrasta dość wysoko... ależ mam mętlik w głowie... myslę nad przeróbkami na tej rabacie ;:24

Jule - ale za to mogłaś poźniej się cieszyć ich kwiatami :) Dobrze że w ogóle sie pokazały :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga sama wiosną zaczynam poszukiwania Amanogawy :uszy Wysoko, ale kolumnowo rośnie, a to się liczy, jeśli oszczędzamy miejsce w ogródku.
Widziałam wczoraj w TV, że front aż do Was sięga, mam nadzieję, że trochę ogrzany dotrze na wyspy, bo -22 Wam nie życzę ;:196 I tego śniegu jak najmniej oczywiście ;:108
Roślinki pookrywałabym już teraz, jak dotrze mróz, bedzie za późno, niestety.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, Amanogawa rośnie wysoko, ale jest bardzo szczupła - to idealne drzewko do niewielkich ogródków, w których liczy się miejsce... bardzo ją lubię, za przecudne kwitnienie wiosną, ale też później zdobi liśćmi.
ech, mrozik -3st... kochana, u nas jest teraz -20st! 8-)
ciepło pozdrawiam,
A
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Aga już zapomniała jak to jest -20C :;230

A swoją drogą to ciekawe , że jak spadnie trochę śniegu to już paraliż :roll:
Powoli powinni się przyzwyczajać do tego , w końcu już w Afryce spadł śnieg. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Akurat mieczykom, to glebsze sadzenie na dobre wyszlo, bo niby kwitly pozniej ale byly bardzo sztywne i trzymaly sie dobrze a dosc spore byly. Za to ani lilie ani piwonie nie daly rady wylezdz :;230
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Jakby u mnie był jeszcze podział pół na pół z tymi czereśniami to bym się jeszcze zastanowiła. Ale widząc co się dzieję u sąsiada- szczerze w to wątpię. Dziś jest masakrycznie ciepło więc przesyłam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”