Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Post »

Maryniu u Ciebie ogród aż kipi od kolorów ;:oj ....ależ cudnie.....u mnie lato już nie takie kolorowe. U Ciebie aż nie wiadomo czym się zachwycać.....pięknie ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewo - masz rację, to trójsklepka . U mnie nie rośnie rewelacyjnie słabo się rozrasta , mam jeszcze granatową ona kwitnie później .Spotkałam ostatnio białą ale się nie zdecydowałam na nią bo uznałam,że szkoda na nie miejsca ... :wit
Agnieszko - dzięki za miłe słowa i odwiedziny :wit

UPAŁ daje się we znaki ;:oj , z rana działka ,trochę malin, agrestu,jabłek na kompocik no i pierwsze ogóreczki gruntowe , parę fotek no i siedzenie w domku ...można nadrabiać zaległości... ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Maryniu,piekna lilia taka biała w srodu i ciemno różowa na obrzeżach,znasz może jej nazwę?
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryno, co to za liliowiec na pierwszym zdjęciu z wczorajszego postu? Superancki! Ja teraz jestem na etapie pająków, więc w moim guście. ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu - przeważnie moje lilie są bezimienne bo kupuję je bez nazw albo nie zawracam sobie ich nazwami głowy ;:7 dziękuję Ci bardzo za wizytę ;:168
Igiełka78- miło mi,że wpadłaś do mnie ;:168 a liliowiec mam od dawna i nie wiem jak się zwie... :wink:

Dzisiaj pojechałam na działkę skoro świt i wyszalałam się ;:177 nawet się nie przyznam ile zrobiłam zdjęć ... bo ;:171 więc dopóki ktoś tam do mnie zagląda zapraszam na świeżą porcyjkę :wit

Temperatura ;:3 u mnie obecnie 34 st.C .... :? w cieniu ale pewno jest więcej takich miejsc w kraju. ;:173

mój CD...

przywitał nas pająk- ;:113 jeden na płocie a drugi tkający cierpliwie pajęczynkę - obydwa fajne...

Obrazek
róże przepięknie wyglądały otulone mgiełką rosy ;:142

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

różowa ostróżka jeszcze kwitnie bo zaczęła najpóźniej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trochę zaległości wkleję ale nie będą to dla odmiany róże , lilie i liliowce tylko takie tam.. wypełniacze...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Róż nie lubię.Lilie ładne są jak kwitną a póżniej to zostają suche badyle.Liliowców kilka mam ale bez wielkiego szału.Ale żeby
nazwać inne "takie tam...wypełniacze" to muszę głośno zaprotestować.Cóż brakuje temu wypełniaczowi na pierwszym obrazku ?
On mi się bardzo podoba i na różę to nie zamieniłbym się.Wiesz jak on nazywa się ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu ...wszystko piękne , dorodne i zdrowe ...istna dżungla ...brawo ;:138 . Aż mi ślina poleciała na widok ostróżki w lawendoworóżowym kolorze i liliowca pająka i ...długo by wymieniać . A róże .... ;:224 masz ...no ...szukam określenia ...niczym damy dworu . O wypełniaczach nie wspomnę , bo są wszystkie fajne ...a to żółte , to ... :roll: czy aby nie Argyranthemum Frutescens ?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżeli mówimy o tym samym żółtym to chyba nie.Czekamy co powie Marynia.O różach dodam,że to one mnie nie lubią,więc ja
odpłacam się tym samym.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Maryniu co za widoki ;:oj, przepiękny kolorowy gąszcz, różnorodność roślin przyprawia o zawrót głowy. Nie będę wymieniać, które kwiaty piękniejsze bo wszystkie są wyjątkowe ale róże otulone rosą są tak cudowne, że brak słów. ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja lubię mnóstwo roślin :D Twoje są w dodatku pięknie posadzone i dobrane do sąsiadek. Lato do Ciebie już przyszło :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój żółtek wzbudził zainteresowanie ale niestety nie znam nazwy , to prezent od mojej przyjaciółki a ona nie zainteresowała się nazwą przy zakupach. Myślę , ;:7 że to jakiś asterek będzie. :)
Janku - miło Ciebie gościć :wit ,tym bardziej,że chłopaki oficjalnie omijają ;:204 mój wątek szerokim łukiem...Co do "wypełniaczy"to u mnie one mają znaczące miejsce i wcale ich nie lekceważę tylko ja nie mam tzw." skalniaka "i nie mogę drobnych roślinek eksponować ekstra . Dlatego "wciskam" je pomiędzy inne rośliny...i wypełniam nimi puste miejsca.Dlaczego uważasz że Ciebie nie lubią róże ? Mojego M nie lubią i nie może koło nich się kręcić bo go łapią za fraki... :;230
Jagódko- dziękuję, ;:168 że wpadłaś i cieszę się,że Ci się podoba u mnie...róże mam nie wyszukane , takie zwyczajne na miarę ROD ale dla mnie wystarczą i cieszą :D chociaż wróciłam do ich uprawy dopiero od 2 lat...Tym bardziej miło jak ktoś zauważa również ich urodę ;:180
Irenko ;:168 miła jesteś , dzięki za dobre słowo ! ;:180 kilka zdjęć róż w porannej rosie jeszcze mam i jeszcze pokażę...ciesze się,że znalazły Twoje uznanie !
Jeszcze Ewka zdążyła , witam serdecznie ! ;:168 Lato do mnie przyszło jak najbardziej! w pełnej krasie , czekam na ochłodzenie uffff...jak gorąco .Moje miasto jest najcieplejszym zakątkiem w kraju ! Na szczęście jak dotychczas omijają nas nawałnice po południu zanosiło się na burzę ale trochę powiało i przeszło bokiem...ale temperatura się obniżyła i wieczór jest przyjemny .
Bardzo dziękuję Wam za odwiedziny i zapraszam na jutrzejszy CD... :) ;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chłopaki chodzą wszędzie bo ciekawscy są bardzo tylko może bardziej od pań leniwi w pisaniu.To tak jak ja.Jestem często
w twoim ogródku bo on przyciąga czymś tajemniczym a póżniej nic nie piszę.Róże mnie nie lubią ale nie tylko one.Są jeszcze
powojniki,jeżówki,różaneczniki.I chociaż sadzę je książkowo to i tak nie rosną.Chyba sąsiedzi im się nie podobają.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie upału ani śladu. Jeśli pojawi się ciepło, zaraz przychodzi jakaś burza albo inny deszcz i po upale. Prognozy straszyły temperaturą 32 stopni, ale jakoś nie trafiła do mnie.
Kwiaty niektórych roślin pewnie mi spleśnieją od tej wilgoci.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku - nie wszystko musimy mieć w swoich ogrodach :? trudno jak się współpraca nie układa...., jest tyle innych roślin ,że możemy uprawiać te rośliny , które nam "wychodzą"a u Ciebie jest tyle perełek że co Ci tam po jakichś jeżówkach, powojnikach czy innych różach ... ;:190 ;:113 A wiedza książkowa nie zawsze pokrywa się z tą praktyczną ;:7 ale przecież Ty to doskonale wiesz...

Ewuś ;:196 i tak źle i tak nie dobrze :( w upale rośliny więdną z kolei i się zasuszają ale chyba prędzej można zaradzić niż nadmiarowi wilgoci... ;:108 Musimy przetrwać :| ...

Mój Cd... ;:3
z serii róże o poranku jeszcze kilka ;:177
Obrazek

Obrazek

Obrazek
burgund
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek