Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

aleb-azi pisze:klon się złoci a miskant srebrzy
A u mnie wszystko się burzy :wink: No bo od "buro" to tak musi czasownik wyglądać :wink: No i we mnie się wszystko burzy na takie widoki...
Ach, zdjęć archiwalnych na pociechę pragnę! W sezonie nas nie rozpieszczałaś, można teraz to wynagrodzić :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

piękna ta fotka z jarząbem i trawką w roli głównej... ;:138
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tak sobie wpadłam o porze dość nietypowej... Wiecie... zmiana czasu i te sprawy...

Goś- róże w donicach głęboko zakopałam w warzywniku, dodałam kopiec i przetrwały wszystkie. Zadbaj o Souvenir a zobaczysz, że warto było!

Maju- jeszcze troszkę podrzemią archiwalne róże, jeszcze ja troszkę poociągam się... Jeszcze wyduszę z ogródka kropelkę "ładnego"... A wiesz? ten Twój Cesar... bardzo mi chodzi po głowie... Na razie w ciszy kontempluję Twój galopujący wątek i wracam i oglądam...

Martuś- okulary różowe... okulary hostowe... nie ma się co burzyć...chmurzyć... Jeszcze nie jest paskudnie... No... może nie tak pięknie, ale może być gorzej... i to pewnie niebawem. Co do rozpieszczania, to chciałam zauważyć, że to matka natura nie rozpieszczała nas latoś. Rozpieszczanie nastąpi w czasie ku temu sposobnym. Teraz jeszcze jaśniejsze strony widoków ogrodowych.

EvoAve- jarząb chyba trafił na swoje ostateczne miejsce i mam nadzieję, że będzie sobie spokojnie rósł... ponad miskanta! Chociaż.... łatwiej wykopać takiego początkującego jarząbka niż miskanta... Nie... jarząb zostaje i miskant zostaje!!!

Sypnę garstką listków

dąb błotny i orszelina olcholistna Obrazek

Obrazek fothergilla

róża historyczna w przybraniu paprociObrazek

Obrazek kielichowiec

miskant i brzoza Obrazek

Obrazek rosa nitida w kipieli

ostatnie kwiaty róż Obrazek

Obrazek ecik, pecik... piruecik...

rugosa w złocieObrazek

Obrazek nieustająca Viridiflora

wiśnia wczesna Obrazek

No i już mnie nie ma... Nadrabiam zaległości... ech...
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ale sie zazłociło ;:224 ;:224
Pieknie, nostalgicznie....
Masz racje, na archiwalne fotki przyjdzie czas, zimowa porą.
Dalej paraliż mimiczny trwa?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale pięknie... jesiennie i zachwycająco ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Iza, a jak się ma Twój platan? Bo jakoś w galerii jesiennej nie wystąpił...Czy kora moro już widoczna? :wink:
aleb-azi pisze:Co do rozpieszczania, to chciałam zauważyć, że to matka natura nie rozpieszczała nas latoś. Rozpieszczanie nastąpi w czasie ku temu sposobnym.
Czyli kiedy? Masz jakieś bliższe informacje? Bo ja juz jestem gotowa! :;230
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jak ja tu lubię przychodzić.... a najczęściej po cichutku kontempluję piękne zdjęcia i czytam, czytam, czytam. Masz lekkie pióro i dar ujmowania rzeczy pięknymi słowami. (mam nadzieję, że się zrozumiale wyraziłam :;230 )
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Co do wiśni... to ona już nie taka wczesna... obecnie :lol:
Dąbek błotny... a błotka niet... no jak to tak?
I w ogóle same pretensje mi się nasuwają... wobec czego udam się na spoczynek... ach, ta zmiana czasu :;230
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Iza, śliczny ten dąb błotny. Czy to odmiana 'Green Dwarf'? Dla takiego kozaka chyba bym jeszcze znalazł miejsce w ogrodzie.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iza, straszysz ciągle, że róż ostatki, a tu co chwila coś nowego pokazujesz. :D
Jak na razie rozpieszczania ciąg dalszy. W przyszłym tygodniu ma być jeszcze cieplej.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Mroźna noc i znowu obrazy w ogrodzie zmieniły się... Jutro przyglądnę się dokładniej bo dziś jakoś tak ciemno się zrobiło za szybko... Już tak będzie, można powolutku zapadać w letarg...

Dorotko- zezłociło, ale nie wiem ile z tego złota zostało po dzisiejszej nocy. Powściągliwość mimiczna i owszem pozostała... Zaczyna wchodzić mi w nawyk... Upór czyni mistrza...

EvoAve- się starałam...

Martuś- ależ niecierpliwy ogrodnik z Ciebie... Widziałam, że dotarłaś do Asi-Ptasi... A to spotkanie musi zaowocować pięknymi różowymi różami... Życie jest piękne!

Asiu- a mi jest miło gościć Cię tutaj, ale i spotykać Cię w innych ogrodach to przyjemność. Rozanieliła mnie Twoja opowieść o nocnym sadzeniu... Mam nadzieję, że odsłona forumowa Twojego ogrodu nastąpi już niebawem!

GorzatkoMał- wiśnia... sugerujesz, że nie pierwsza ona... ale i nie taka znowu ostatnia... Dąbek i owszem błotny, ale słowo pisane zgłosiło, że znosi czasowe przesuszenie... Phi... łatwizna... Moim zadaniem jest zadbanie o to by... był czasowo błotny... Pretensje... hortensje...

Romku - on Ci to i z pewnością się zmieści... bo on taki bardziej kozaczek niż kozak...

Goś- te, to już chyba na prawdę ostatnie, bo pąki poprzemarzały. No... chyba, że nie... przemarzły... Będzie cieplej, to może jeszcze coś się podzieje w różanym temacie... Czego sobie i wszystkim życzę!
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Viridiflora na tle jasnego muru przedstawia się całkiem całkiem...oryginalnie...taki rarytasik w ogrodzie ,rosnąca pod czujnym okiem M...głównego posiadacza...i sprawcy tegoż krzaczka... :wink:
Trawy przepięknie wyglądają,jesień bez ich widoku jakaś taka uboższa... :? Widzę to u siebie...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Cóż mam powiedzieć, bardzo mi się ogród Asi podoba i róże również, ale dotarłam tam, bo u Ciebie pewien niedosyt zdjęciowy odczuwam permanentnie! No to wetknęłam szpilę :wink: Czy mi się tylko wydaje? :;230
Alionuszka pisze:Viridiflora na tle jasnego muru przedstawia się całkiem całkiem...oryginalnie...taki rarytasik w ogrodzie ,rosnąca pod czujnym okiem M...głównego posiadacza...i sprawcy tegoż krzaczka... :wink:
I wszystko jasne! tak mi jakoś ta róża do Ciebie nie pasowała! Alioniuszko, u Ciebie też się będę poduczać, jeśli pozwolisz :)
magdala

Post »

"tu się mieści aleb-azi spis treści"

Widzę ,że wierszowanki są wszechobecne ... :wit

Ech ! Niby jesień piękna ,nostalgiczna i takie tam -ale ja jednak tęsknię coraz bardziej za soczystą wiosenną zielenią ,za
pączkiem ,za zapachem narcyza ;:65
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Proszę się tu wiosennie nie nakręcać, bo jeszcze to białe nie spadło :)
Tęskne westchnienia zostawioamy na styczeń i luty :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”