Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Moje iryski żyłkowane jeszcze się nie pokazały :( Tzn. wystawiły noski i nic poza tym. Kwiatów raczej nie zobaczę. Chyba muszę dokupić cebulek jesienią i posadzić w innym miejscu. Pod tym jałowcem chyba mają za sucho...
Muszę przyznać, że żurawki u Ciebie ładnie wyglądają po zimie. A nawet bardzo ładnie. Moje to istna masakra.
Czy mi się zdaje czy jakoś cieplej u Ciebie? Wiosnę bardziej zaawansowaną masz.
Dzięki za pamięć i śliczną kartkę ;:196
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza - również dziękuje za karteczkę ;:168 i cieszę sie że mogłam wywołać uśmiech ;:108

hi hi pokazałam tylko te najładniejsze żurawki ;:7 może po świetach pokaże te goresze ;:224 ;:224

A na pogodę z reguły nie nażekam, mogło by być trochę cieplej, wczoraj cały dzień świeciło słoneczko, za to dzisiaj cały dzień pada, ale nie ma wiatru i nie jest tak strasznie zimno :heja :heja

Wszystkim odwiedzającym składam życzenia
Zdrowych i wesołych świąt Zmartwychwstania Pańskiego :cmok::cmok:
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

Fajne te kępki pierwiosnków, a na sasanki (takie jak twoje :wink: ) czekam z niecierpliwością- u mnie jeszcze są w fazie małej włochatej kulki.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Marysiu - jak sasanki wypuściły, to moment sie doczekasz kwiatów, jak już ruszą to bardzo szybko ich przybywa :heja oby tylko ciepełko się zrobiło ;:3 ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Agusiu :wit Miło Cię znowu spotkać na forum... piękna wiosna już u Ciebie, a przed nami cieplejsze dni, więc będziemy wstawiać coraz więcej optymistycznych fotek :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit Agusia ;:168 Dziękuję ;:196 Piękna wiosna . Sasanki śliczne , pierwiosnki i miodunki też ;:63
Już nawet swoją sałatkę i szczypiorek masz , ja jeszcze nie siałam , jutro mam w planie jak nie będzie za zimno .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga, 22 kwietnia mamy spotkanie u Bożenki Babopielki z kujawskiego wątku.Nie wybierasz się z nami?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ojej, ale u Ciebie kolorowo ;:oj Bardzo podobają mi się puchate sasanki, ale moje chyba wyprowadziły się :?
Zaskoczyła mnie informacja o wysiewającej się sałacie. To tak można :!:
Agusiu życzę słonecznego dnia i mało roboty, bo po świętach trzeba odpocząć :wink: ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Aguniado- miło mi Cię gościć u siebie :wit oj tak, w końcu wiosna, wiec i ja odżywam ;:138

Tereniu- szczypiorek już zajadam,a sałacie na razie dwa listki zjadłam, jeszcze malutkie, ale nie mogłam się oprzeć ;:224
Wczoraj pewnie nie siałaś, bo jak było tak samo jak u nas, to strasznie zimno, dzisiaj dużo lepiej, i zamierzam iść trochę na ogród, może trochę posieję ;:131

Małgosiu - jeszcze nie wiem, zobaczę co będe robić 22, okolice Rypina to nie tak daleko, choć ja z warmińsko-mazurskiego ;:215
heliofitka pisze:Ojej, ale u Ciebie kolorowo ;:oj Bardzo podobają mi się puchate sasanki, ale moje chyba wyprowadziły się :?
Zaskoczyła mnie informacja o wysiewającej się sałacie. To tak można :!:
Agusiu życzę słonecznego dnia i mało roboty, bo po świętach trzeba odpocząć :wink: ;:196
Flance tej sałaty dostałam kilka lat temu od znajomej, z zastrzeżeniem, że jezeli posadze we foli, to będzie mi sie sama rozsiewać, i tak jest, część flanców sadzę na dworzu i w smaku nie ma różnicy ale tam nie puszcza pędów kwiatowych, za to we folii rośnie ona w systemie drzewkowym. tzn po pewnym czasie puszcza pęd w górę którego nie ułamuje, obrywam tylko liście w razie potrzeby, a jak zakwitnie i nasionka dojrzeja, to specjalnie potrząsam pędem aby nasionka sie wysypały i na wiosnę sama wschodzi kiedy poczuje że już czas ;:333 liście tej sałaty są świetne, duże, na brzegu pofalowane, więc idealne do przystrojenia półmisków i bardzo delikatne, mięciutkie - uwielbiam ją zwłaszcza do kanapek, jeden liść starcza na conajmniej dwie kanapki ;:108

Co do sasanek to dostałam trzy sadzonki od mojej mamy kilka lat temu a teraz juz nie zliczę ile ich jest ale bardzo je lubię, tylko mam te fioletowe, nie moge sie dochodowac czerwonych, nie wspominając o innych kolorach ;:145

A ja właśnie planuje po świętach duuużo roboty, bo przecież trzeba warzywka nasiać, a mam ich trochę, myśle że dzisiaj zacznę bo jest pięknie na dworze, tylko mój wyjechał, i nie wiadomo kiedy wróci i czy zdąży mi uprawić ogród pod siew :?
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Agusiu :wit śliczne młode roślinki. ;:63 ;:138 Dziękuję ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agusiu dziękuję za wyczerpującą, niezwykle interesującą i pouczającą odpowiedz ;:196
Tak ładnie piszesz o walorach smakowych sałaty, że aż mi ślinka poleciała ;:152
Z drugiej strony, to nie mogę żyć samą sałatą, bobym jeszcze schudła :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Iwonko - no przecież pisze że sałatę najczęściej do kanapki, a na kanapce sałata, wędlina, jajeczko, pomidorek, szczypiorek, rzodkiewka ;:oj więc to raczej na schudnięcie sie nie nadaje ;:112 ;:60

melduje że warzywka posiane, zostało tylko później dosiać fasolkę szparagową i groszek, no i posadzić kapustę późną (już posiana wiec będą własne flance) a i jeszcze kupić por i seler :wink:
A tak wygląda teraz mój warzywnik, nie wszystko przykryte włóknina bo czekam na deszcz, no i jest trochę miejsca pustego zostawione na późniejsze dosadzenia
Obrazek
a to szpinak
Obrazek
i groszek
Obrazek
jeszcze troszke i narcyzy zakwitną ;:65
Obrazek
a kwitną
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dziś spędziłam chwilę w warzywniku :D Posadziłam cebulę, bób i groszek, posiałam pietruszkę naciową. Mogłabym jeszcze coś zrobić, ale jest za mokro, grzęznę po kostki :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

A teraz, że nie wszystko tak pięknie wygląda, kilka najgorszych żurawek :?
Obrazek Obrazek Obrazek

i lokator który przyleciał razem ze swoją towarzyszką juz 29 marca, do zdjęcia nie chciała pozować i poleciała na kolację ;:131
Obrazek

żeby nie było, że tylko warzywka sieje, posiałam tez sporo kwiatów wieloletnich i jednorocznych na rozsadniku, jutro przykryję włókniną aby lepiej wschodziły, i powsadzałam cebule i kłącza kupionych kwiatów które mogłam już wsadzić.
A że dzisiaj był u nas ryneczek to kupiłam kilka lilii pełnych, liatrę białą, cudne kolory mieczyków, oraz dwie bulwy begonii zwisającej czerwonej :tan no i jeszcze trochę nasion ;:224

Ewuś - u Ciebie padało :shock: a u mnie po południu wyszło słoneczko i świeciło do samego wieczorku, nawet wiatru nie było dużego, ale że już posiałam wszystko to teraz mogło by popadać, aby ładnie wschodziło ;:108
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Właśnie spojrzałam trochę wstecz i zorientowałam sie że nie wstawiłam zdjęc moich zakupów z kilku sklepów ogrodniczych, nie ma na nich dzisiejszych zakupów, bo już wiekszość wsadzone ;:224
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”