Aga111- dziękuję w imieniu hojek. na razie są maluszkami, ale może kiedyś, jak porosną, będą moją chlubą w kolekcji

Byłam u Ciebie i podziwiałam... ;)
Adam1222- hojeczka dziękuje za komplementy. Alsobię mam od Anjji, Poszukaj, a w Jej wątku są kwiatuszki tej roślinki. Podobne do skrętników, białe , tyle, że mają strzępiaste płatki
Wiktorio- tę hojkę kupiłam dla pięknych liści właśnie... Większość z nas zna kwiaty alsobii, a samych liści już troszkę mniej.
Napiszę, za Anjją, skrętniki są jak chwasty. Przy jednym listku (lub jego części) może urosnąć kilka sadzonek. Mój rekord to na razie 7 sadzonek...
Misiaczka- witaj u mnie

Witaj w klubie skrętnikowym

Haha...tak zaczyna się choroba zwana skrętnikozą
Alsobia to płożąca się roślinka, kwitnąca na biało, kwiatuszkami podobnymi do kwiatów skrętników.
Nyskadu- dziękuję ;)
Anjju- ja też ją uwielbiam ze jej listeczki...
Liczę na to, że alsobia będzie ładnie rosnąć, a może w przyszłym roku jakiś kwiatuszek się pojawi.
Mroofka- cieszę się, że Zajrzałaś
Renatko- Zapisuj na listę...ona jest piękna... te liście przyciągają wzrok
Przedszkole rośnie w siłę...będzie sporo sadzonek nadwyżkowych...
Renka1- to na pewno początek choroby

Też się zarzekałam, że nie będę mieć hoji. Minęło pól roku i jest 5 sztuk ( szósta w drodze...) A siódmą już zamówiłam hihi...
Sari- czyżby alsobii dopiero koniec lata pasował na rozpoczęcie wzrostu? Hmm... dziękuję za komplementy
Renio- dziękuję w imieniu kwiatów.
Niektórzy nie Zaglądają do działu storczykowego, więc i tutaj wklejam fotki moich kwitnących miniaturek: