Różyczki masz bardzo fotogeniczne - szczególnie ten pączek różowo-zielony jest śliczny

No właśnie - petunie u mnie w tych deszczach też nieciekawie wyglądają.... niezwykle deszczowy maj i początki czerwca........megi1402 pisze:Szkoda koleusów, świetnie wygądały w kompozycji z innymi roślinami.
U mnie też ostatnio często pada, petunie i bratki wyglądają jak zmoknięte kury.
Coż - liczyłam się ze stratami jak mam być szczera, bo wiem że klimat bywa tutaj zdradliwy i słońce nas nie rozpieszcza...aleksandra odwazna pisze:Aga , przykro mi z powodu Twoich koleusów![]()
Moje mają się całkiem dobrze. Częściej za sucho niż za mokro.
Zrobiłam im dzisiaj fotki , zaraz u siebie wstawię.
Jola, fotkę robiłam parę dni temu. Na drugi dzień sadzonki już leżały pokotem i nie było co uszczykiwaćpamelka pisze:Ale tu w środku widac jeszcze zdrowe listki, trzeba było uszczknać i do ziemi. One się latwo ukorzeniają![]()
Jakby co spróbuję z goździkami podesłać, ale to jeszcze chwilę, bo te drugie wciąż kwitną
Ja 'Warszawską NIke' mam drugi sezon. Ładnie się rozrosła z niewielkiej zeszłorocznej sadzonkikatik pisze:Aga kupiłam wczoraj Warszawską Nikę , od dawna miałam ją na liście , wstaw zdjęcia w pełnym rozkwicie bo mój ma tylko pączki
z tą krzewuszką to dobty pomysł, ja już się zastanawiałam nad oddaniem ale może spróbuję poszukać głównego pędu albo zapleść kilka
Aniu, to musi byc jakaś popularna róża, bo kupiłam ja w markecie za funtaan-ka pisze:Witaj!Trudno wskazać jednoznacznie jaka to różyca tym bardziej ,że nie widzimy jej w pełni rozwiniętego kwiatuszka.
Podaj jeszcze jakąś fotkę.Myślę,że dziewczyny(a może i ja)rozpoznamy tą piękność.(popatrz w HMF na Coral Dawn Rose)
Oj smętnie wyglądały te koleusy......... wyciągnęłam je z żalem z doniczek, bo tak ładnie wyrosły z nasion.....Sure pisze:Jaki smętny ten koleusek, błee...![]()
...ale za to pnącza masz fajniutkie, szczególnie ten biały clematis! I "popularna róża" też niczego sobie! ;)