Leśny ogród Moni68 cz.9
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.9
MONISIU burzę kwiatów pokazujesz na noc i co jeden to piękniejszy Rh . U nas tylko sie zachmurzyło wiało okropnie i wszystkie chmury przepędzone a deszczu tylko 2 kropki spadły . Ten biały z lilowymi brzegami jest śliczny 

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniu, pięknie kwitną jeszcze Twoje rh, mają piękne kolory. Jak dużo masz rh?
Moje szybko przekwitły,podobnie jak i azalie.Ale to nic....teraz obrywam suche kwiatostany w czasie słońca i sie opaliłam dzięki temu

Moje szybko przekwitły,podobnie jak i azalie.Ale to nic....teraz obrywam suche kwiatostany w czasie słońca i sie opaliłam dzięki temu

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Przepiękne rododendrony 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, dziękuję
U nas jest tak potwornie sucho, że rh, clematisy i hortensje trzeba podlewać codziennie. Rh może wytrzymałyby, ale bardzo szybko przekwitają.
Aniu, zazwyczaj rh kwitły do końca czerwca. Jednak w tym roku z powodu upałów chyba wcześniej przekwitną. Mam ich ponad 70. Też już zaczęłam obrywać kwiatostany, ale dużo mam z tym roboty
a komarów ciągle pełno
Halinko, dziękuję za odwiedziny

Aniu, zazwyczaj rh kwitły do końca czerwca. Jednak w tym roku z powodu upałów chyba wcześniej przekwitną. Mam ich ponad 70. Też już zaczęłam obrywać kwiatostany, ale dużo mam z tym roboty

Halinko, dziękuję za odwiedziny

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Moniś
same śliczności u ciebie
u mnie też nie pada 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
Majeczko, dziękuję
U mnie sucho i ciepło, nawet o tej późnej godzinie 

hej Moniko, cieszę się, że wróciłaś... widoki z podróży niesamowite - co za krajobrazy! dzięki za te zdjęcia...
Twoje Rh wyglądają jakby dopiero zaczęły swój festiwal, moje już się powoli kończą i przekwitają... miłego dnia!
ps. burzy nie było u mnie wczoraj, przeszła bokiem, nawet nie zagrzmiało... może dziś popada?
Twoje Rh wyglądają jakby dopiero zaczęły swój festiwal, moje już się powoli kończą i przekwitają... miłego dnia!

ps. burzy nie było u mnie wczoraj, przeszła bokiem, nawet nie zagrzmiało... może dziś popada?
-
Kochane, witam Was serdecznie
Kolejny upalny dzień przed nami, z czego bardzo się cieszę
Popracowałam już trochę w ogrodzie- nie da się jednak za dużo zrobić, bo komary gryzą jak wściekłe. Mimo to muszę się sprężać- wakacje rozpoczną się lada moment i trzeba ogród w dobrym stanie zostawić przed kolejnym wyjazdem.
Aguś, dziękuję za miłe słowa
Rh kwitną w różnym terminie, w tym roku jednak wszystko dzieje się wcześniej i szybciej.
Ewuniu, miło, że zajrzałaś

Miłego dnia

Kolejny upalny dzień przed nami, z czego bardzo się cieszę

Aguś, dziękuję za miłe słowa

Ewuniu, miło, że zajrzałaś

Miłego dnia

-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
70 różaneczników- będziesz miała trochę pracy przy usuwaniu przekwitłych kwiatostanów
Ja wczoraj usuwałem ze swojego największego, grandiflorum - było tego dwa wiadra mocno ubite.
Odnośnie magicznej siły dla powojników- za krótko ją używam, żeby wyrobić sobie jakąś opinię.

Ja wczoraj usuwałem ze swojego największego, grandiflorum - było tego dwa wiadra mocno ubite.
Odnośnie magicznej siły dla powojników- za krótko ją używam, żeby wyrobić sobie jakąś opinię.
-
Jurku, rzeczywiście pracy jest sporo
, ale tę przy rh bardzo lubię
Szkoda tylko, że jest tak dużo komarów- skutecznie utrudniają życie.
Jak wiesz, mam niewielkie doświadczenie z clematisami. Magiczną siłę stosuję drugi sezon i prawdę powiedziawszy nie mam porównania, jak może być inaczej. Większość clematisów rośnie u mnie od ubiegłej wiosny.

Rosinetta zakwitła po raz pierwszy, chociaż mam ją trzeci sezon. Wcześniej kiepsko znosiła zimy.

I coś innego, żeby Was nie zanudzić

Multi Blue- do tej pory był moim ulubionym clematisem. Odkąd posadziłam Omoshiro, mam dylemat

Jak wiesz, mam niewielkie doświadczenie z clematisami. Magiczną siłę stosuję drugi sezon i prawdę powiedziawszy nie mam porównania, jak może być inaczej. Większość clematisów rośnie u mnie od ubiegłej wiosny.

Rosinetta zakwitła po raz pierwszy, chociaż mam ją trzeci sezon. Wcześniej kiepsko znosiła zimy.

I coś innego, żeby Was nie zanudzić

Multi Blue- do tej pory był moim ulubionym clematisem. Odkąd posadziłam Omoshiro, mam dylemat

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś kolejna porcja piękności
Można podziwiać je bez końca
Zanotowałam sobie imię Omoshiro i będę ma niego polować, bo jest przepiękny 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wszystkie cudne , jejku trudno wybrać naj
ale wiesz co zdjęcie z sikoreczką wspaniałe
z tego co widzę to chyba modra ? a powojniki obydwa rewelka też miałabym dylemat 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz rację z tym dylematem Moniś . Mam Multi blue ,ale Omoshiro chyba w ładniejszej tonacji . Śliczna budka lęgowa