Ogród za borem cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: ogród za borem cz. 2

Post »

merymgwitaj ;:7 wśród zielono zakręconych. Czuję się zaszczycona, że w moim wątku zainaugurowałaś swoją jawną obecność na forum. Napisz coś więcej o sobie, jak masz na imię ?

Wandziudziękuję ;:196 U mnie jeszcze zimowa aura, poranek był słoneczny, ale jeszcze bardzo mroźny. Jednak ptaki już weselej śpiewają i z dachów kapie :D

Wejście do domu mieści się po północnej stronie. Tutaj zima jeszcze sobie pobędzie. Próbuję ją oswoić światłem latarenek

Obrazek
Obrazek

I jeszcze moje storczyki. Jesień na tarasie pomogła im w zawiązywaniu pąków i teraz jeden za drugim zakwitają

Obrazek Obrazek
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podobnie jak ty mam wejście od północy. I o ile z tyłu jest już wiosennie i woda wesoło pokapuje z dachów i rynien, to w przedogródku panuje jeszcze iście zimowy ziąb.
Wiesz co? To ja też wyniosę latem storczyki na taras w celu zachęcenia ich do kwitnień. :wit
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Dzięki za miłe powitanie ;:168 Jestem Masz rację również jestem zielonozakrecona a od forum uzależniona :tan. Pod waszym wpływem ilość moich rabatek znowu się powiększy ;:224 .Już dziś zapowiadam moim mężczyznom, że łopata już na nich czeka. a jest gdzie się rozpędzić. Na moje kwiatowe zachciewajki mam ok. 40 ar. ;:63 , jeszcze sporo na warzywka no i jeszcze mój lasek. Niestety nie chcą w nim rosnąć grzyby.
ps. Jestem Małogosia-z tego co widzę jest ich tutaj od groma ;:131
Małgoś
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko jak miło Ciebie widzieć :D ....najlepsze życzenia z okazji urodzin ;:196
W Twoich latarenkach stojących przy wejściu do domu jestem zakochana....są przepiękne ;:167
A i na parapetach śliczne dekoracje, storczyki kwitną w najlepsze i są namiastką pięknego , kolorowego lata :D U mnie te kolorowo :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Osiemnastka jak ta lala :lol: wszystkiego najlepszego Dorotko ;:196
Piękne latarenki i piękne kwitnienia parapetowych ;:138 moje storczyki po raz pierwszy zastrajkowały za to mają dzidziusie po jednej sztuce a niektóre nawet po dwie ;:oj zatem im wybaczam , kompostownik poczeka :wink:
Zimowe pozdrowienia z Warmii :wit
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Wszystkiego najlepszego z okazji 18 urodzin Dorotko :;230
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Witaj Dorotko ;:3 Wykorzystałam przymusowe leżakowanie na pasjonującą lekturę Twojego wątku. Gratuluję świetnej lokalizacji ogrodu za borem/?/- jest cudowny, taki swojski, nieuczesany z przepięknymi widokami :uszy Ta możliwość ciągłego w nim działania jest ;:215 U mnie też podobne widoczki, choć górki bliżej ciut i wyższe. Sąsiedzi tylko troszkę bliżej niż u Ciebie ;:131 Ogród domowy też ma zadatki na superligę, choć on z tych bardziej uczesanych. W czasie lektury twojego wąteczku nasunęło mi się pytanie- Czy nie marzyłaś o tym by ten nieuczesany był tym domowym? Poranna kawa i te stepowe krajobrazy? Ja wiem co by mi się marzyło ;:224 No i nic wracamy na ziemię! ;:197 Pozdrawiam ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia ;:167 ;:196

Wandziu u mnie wczoraj z północnego dachu schodziły istne lawiny śniegu. Laurowiśnia i hortensje leżą pod prawie metrową warstwą śniegu. Mam nadzieję, że się nie połamały :roll:
O storczykach wyczytałam w książce, że wahania temperatury między dniem a nocą stymulują zawiązywanie pędów kwiatostanowych

Małgośmyślę, że ogród przydomowy wcale nie będzie taki wyczesany, niech tylko trochę zarośnie. Moja dusza jest z natury trochę dzika i źle bym się czuła wśród iglaków przyciętych pod sznurek :lol:
Na początku myślałam o budowie domu za borem, ale nie ma tam dojazdu, a budowa drogi kosztowałaby tyle, co dom w stanie surowym. W sumie teraz mnie to nawet cieszy, bo mam nadzieję, że dzięki temu cywilizacja nie dotrze tam zbyt szybko.
Małgoś, zakładaj szybko wątek, chcę obejrzeć te Twoje widoki ;:108

Elu jak się storczyki rozmnażają to nie w głowie im kwiatowe szaleństwa. Jednak sposób z wystawianiem na zewnątrz polecam. Trzeba tylko uważać na ostre słońce i ślimaki :D
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Cieszę się że weekend dał ci szanse dostęp do forum ;:138 Rozumiem przyczyny takiego rozwiązania budowlanego ;:333 Niestety, ja tylko w ogródku taka szybka :;230 no i kwestia sprzętu, aparat w telefonie nie daje takich efektów jak bym chciała ;:223 , a na sprzęt właściwy złożyłam zamówienie ;:166 czekam na efekty ;:224 Niestety dziecięcy aparaty /komunijne/ już nie teges ;:145
Solennie obiecuję, że niedługo to nastąpi ;:333
Miłego wieczoru ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MałgosiuNo to trzymam za słowo. Ja teraz mam trochę więcej czasu, bo siedzę na zwolnieniu lekarskim. Dopadła mnie paskudna choroba - zapalenie rogówki w prawym oku :( Już jest lepiej, bo od wtorku do czwartku bolało tak, że miałam ochotę chodzić po ścianach. Niestety, komputer muszę sobie dozować w niedużych dawkach, bo przy dłuższym posiedzeniu oko zaczyna boleć i łzawić . Pocieszające jest jednak to, że codziennie czuję się lepiej :tan
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

No to się porobiło ;:131 Skoro oka nie można nadwyrężać pozostaje Ci muzyka ;:74
Dbaj Dorotko o siebie bo wiosna tuż, tuż ;:63
z życzeniami szybkiego powrotu do zdrowia Małgosia
Małgoś
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

:wit Dototko, jak oko? Mam nadzieję, że już lepiej ;:196
Pozdrawiam ;:3
Małgoś
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś byłam na kontroli u okulisty i stwierdziła, że rogówka jest bez zastrzeżeń :tan Jutro wracam do pracy. Wystarczy tego lenistwa.

Dziś pogoda pod znakiem zdechłego Azorka :D Pada deszcz ze śniegiem i jest wyjątkowo paskudnie

W domu zakwita kolejny Falek. Jestem z niego bardzo dumna, bo to mój pierwszy własnoręcznie przesadzony ;:108. A obok Hiperastrum - to dla mnie pierwszy znak przedwiośnia

Obrazek Obrazek

Jedna z przechowywanych w piwnicy hortensji - zwariowała - wypuściła pąki. Wstawiłam ją do salonu i będę pędzić, może zakwitnie akurat na Wielkanoc?

Obrazek

Niestety, padły mi przechowywane na sadzonki pelargonie. Dostały jakiegoś paskudnego choróbska, pędy od dołu zaczynały brązowieć a potem więdnąć. Już się z nimi pożegnałam, ale szukam sposobu, jak zdezynfekować donicę, bo jest ona przeznaczona dla pelargonii właśnie :?
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

;:138 Dorotko, fajnie, że z okiem już dobrze i miałaś szanse wypocząć. Gratuluję sukcesów w hodowli falków ;:333 , ja bardzo je lubie ale one mnie nie ;:145 Każdy pada, może mają za chłodno :roll: Jaką temperaturę mają twoje?
Moje hypeastrum czerwone już przekwita.
pozdowienia
Małgoś
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Dorotko! Popatrzyłam na Twoje ładne latarenki i po raz kolejny postanowiłam poszukać jakichś do siebie. Taka biżuteria ogrodowa jest potrzebna.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”