bo się nie znam absolutnie
Czereśniak 2011
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czereśniak 2011
Basiu ale masz pięknie a ten pierwiosnek pełny wara mi opadła na jego widok a ta wielka kępa czy to ciemiernik
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basieńko
, cudnie u ciebie, prawie letnie klimaty, a u mnie letarg, może teraz coś ruszy - sangwinaria jeszcze w liściu, i pączki miłka dopiero wylazły.
Martwię się, bo nie ruszył jeszcze klematis - fakt, że był zmarnowany i połamany jak go kupowałam, ale zdaje się nie odbije, a pączków nowych na pędach nie było, więc go przycięłam nisko, nie było w nich zdaje się życia
Myślisz że jest jeszcze szansa?
Martwię się, bo nie ruszył jeszcze klematis - fakt, że był zmarnowany i połamany jak go kupowałam, ale zdaje się nie odbije, a pączków nowych na pędach nie było, więc go przycięłam nisko, nie było w nich zdaje się życia
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
eeeeeeeeeee Basia a co to takiego pięknego, białego, podwójnego o tak dużej ilości kwiatów 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIA piękna ta pełna prymulka a ząbkwanymi to zrobimy machniom . Narcyzy śliczniutkie u mnie też już zaczyna się coraz wiecej pokazywać . 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Basiu witaj.
Pięknie przezimowały Ci róże pnące, będą cudownie kwitnąć.
Ciemierniki trzyletnie, ale mocno rozrośnięte i wyglądają na bardzo wiekowe.
Narcyzy pełne u mnie jeszcze w powijakach, już taka prawdziwa wiosna u Ciebie.
Pięknie przezimowały Ci róże pnące, będą cudownie kwitnąć.
Ciemierniki trzyletnie, ale mocno rozrośnięte i wyglądają na bardzo wiekowe.
Narcyzy pełne u mnie jeszcze w powijakach, już taka prawdziwa wiosna u Ciebie.
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Basiu śliczne żółte słoneczka u ciebie
uwielbiam ten kolor 
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Baśko, ja też się pytam o te białe gęste cudo na 4 fotce!!!! Ja to też chcę, podaj nazwę, to zapiszę!!!
Zobacz u mnie moją dzisiejszą pracę!!! 
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

Ta biała kępka to pełne prymulki Tosiu . Podziwiałam je u Basi
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Stasiu tak mi urósł ciemiernik przez trzy lata, a właściwie dwie sadzonki razem. W dodatku rośnie w kwaśnej glebie, wbrew wszelkim zasadom 
Pierwiosnek też mnie zaskoczył wielkością i kolorem...w zeszłym roku był różowy
Aniu jeśli dopiero teraz pokazały się u Ciebie pączki miłka, to na 100% masz miłka wiosennego
ja takiego nie mam. Ten fotografowany to miłek amurski, kwitnie jednocześnie z rannikami.
Powojnikowi daj trochę czasu, na pewno odbije od ziemi. Moje też nie wszystkie się pokazały, a z tych, które widać, u większości pędy wychodzą od korzeni. Na razie nie ruszam reszty, od czasu do czasu zerkam, czy już
Krysiu toto nie białe, a kremowe; rok temu było różowe
prymulka o pełnych kwiatach. Kupiłam ją wraz z żółtą siostrą na All, a pięć minut potem były identyczne w Nomi, i o po 5 zł
Żółta zrobiła się jaskrawa, ale dlaczego nie ma zdjęcia
może jutro.
Jadzia też cieszę się narzyzami, bo rok temu nie miałam ich zbyt wiele. Za to tulipany wyglądają na zdziczałe, jedynie posadzone jesienią są ładne.
Prymulkę przywiozę Ci w środę.
Tajko z pnących pięknie przezimowała tylko Polka i Veilchenblau, no i jeden pęd Alchymista ( czyli 50%, bo miał dwa
), cała reszta mniej lub bardziej zmarznięta.
Ciemiernik rośnie jak szalony, a dookoła niego mech. Widać przyzwyczaił się do kwaśnej gleby. W czasie, kiedy go sadziłam nie miałam pojęcia, że on zasadowej potrzebuje.
Majka coraz więcej żonkili się pokazuje, co mnie ogromnie cieszy
w ubiegłym roku kwitły tylko miniaturki, a z wyższych pojedyncze. Ja też lubię żółty kolor w ogródku...i na ścianach w mieszkaniu 
Tosia to kremowe pełne prymule
gęste, ponieważ oberwałam im prawie wszystkie liście, były brzydkie i pordzewiałe. Jutro ją dokładnie obejrzę, może da się już podzielić, a jeśli nie, to podzielimy, jak się poszerzy.

Korony perskie, nastawione na rozmnażanie, na kwitnienie niestety nie
Nie pamiętam, czy sadziłam jedą, czy dwie cebule. W każdym razie teraz mam pięć mizernych pędów.

Pierwiosnek też mnie zaskoczył wielkością i kolorem...w zeszłym roku był różowy
Aniu jeśli dopiero teraz pokazały się u Ciebie pączki miłka, to na 100% masz miłka wiosennego
Powojnikowi daj trochę czasu, na pewno odbije od ziemi. Moje też nie wszystkie się pokazały, a z tych, które widać, u większości pędy wychodzą od korzeni. Na razie nie ruszam reszty, od czasu do czasu zerkam, czy już
Krysiu toto nie białe, a kremowe; rok temu było różowe
Jadzia też cieszę się narzyzami, bo rok temu nie miałam ich zbyt wiele. Za to tulipany wyglądają na zdziczałe, jedynie posadzone jesienią są ładne.
Prymulkę przywiozę Ci w środę.
Tajko z pnących pięknie przezimowała tylko Polka i Veilchenblau, no i jeden pęd Alchymista ( czyli 50%, bo miał dwa
Ciemiernik rośnie jak szalony, a dookoła niego mech. Widać przyzwyczaił się do kwaśnej gleby. W czasie, kiedy go sadziłam nie miałam pojęcia, że on zasadowej potrzebuje.
Majka coraz więcej żonkili się pokazuje, co mnie ogromnie cieszy
Tosia to kremowe pełne prymule

Korony perskie, nastawione na rozmnażanie, na kwitnienie niestety nie
Nie pamiętam, czy sadziłam jedą, czy dwie cebule. W każdym razie teraz mam pięć mizernych pędów.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ciemiernikową kępą się pozachwycam. Mówisz trzy lata - to jest u mnie szansa
za rok.
Pierwiosnki i pełne i te zwyczajne bardzo lubię i tez co roku dosadzam, ale mnie chyba jednak tak nie lubią, bo mizernie kwitną. Musze się podokształcać w ich uprawie
Pierwiosnki i pełne i te zwyczajne bardzo lubię i tez co roku dosadzam, ale mnie chyba jednak tak nie lubią, bo mizernie kwitną. Musze się podokształcać w ich uprawie
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- JAKUCH

Dziś znowu zaglądałam na tę moją koronę . Widać białe pączki . Pierwszy raz będe ja obserwować . Widocznie między różami jej pasuje . Dzis zrobiłam zdjęcie tym liściom różanym tylko muszę wrzucić na kompa wyglądają jak zdziczałe i poszły do śmieci
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Basiu ślicznie kwitną pierwiosnki.
Szachownica Perska podobnie u mnie wygląda, z tym, że ma tylko trzy pędy, wyrosły wysokie, tylko dlaczego nie chcą nam kwitnąć?
Szachownica Perska podobnie u mnie wygląda, z tym, że ma tylko trzy pędy, wyrosły wysokie, tylko dlaczego nie chcą nam kwitnąć?
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Śliczne kępy pierwiosnków, jestem z nimi na bieżąco bo akurat zbieram siewki w jedno miejsce. 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Basiu, oglądam Twoją wiosnę , narcyzy,tulipanki, ja jeszcze czekam ,chociaż pogoda dopisuje
więc chyba przyśpieszy.. mirabelka za oknem wczoraj jeszcze zielona a dzisiaj w kwiatach...a na działce od soboty nie
byłam bo M zmogła grypa i nie mam jak pojechać .Reszta rodziny zapracowana i nie mam śmiałości się dopominać a oni nie domyślni,że mama chciałaby na działkę się dostać...

więc chyba przyśpieszy.. mirabelka za oknem wczoraj jeszcze zielona a dzisiaj w kwiatach...a na działce od soboty nie