Ogród Piotra-

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Piotra-

Post »

Piotr-Sz pisze:Witaj. Na razie nie masz mi czego zazdrościć- domyślasz się jakie są początki. Dobrze moja firma zajmuje się jeszcze czymś poza ogrodnictwem, bo było by ciężko na początku i to przed zimą. Ale jestem zadowolony- mam w końcu co chciałem.
A ja i tak zazdroszczę, gdybym miała odwagę to chętnie zamieniłabym urzędnicze biurko na szkółkę ;:223
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ja też gratuluję
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrze jak wykopki daliowe się udały - ciekawa jestem wielkości i zdrowotności kłączy.
Ile odmian w tym sezonie rosło ?
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 12:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No wykopki się udały- właśnie podsuszają się w kotłowni. później w skrzynki i w piasek. Odmian sporo- powiem Ci że nie liczyłem :wink: Kłącza ładne i zdrowe, ale wiele jeszcze się nie nadaje do dzielenia. Dopiero za rok.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj Piotrze, przeczytałam i odwiedziłam Twój wątek, jestem pod wrażeniem... Bardzo mi się tutaj podoba ;:138 Gratuluję firmy :)
Pozdrawiam - Justyna
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Gratuluję Piotrze i życzę wielu zleceń!
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Dzięki duju i bozunia. Miło mi.
Dzisiaj sprawdzałem dalie- już podeschły- pojutrze w piasek i do piwnicy.
Udało mi się też wyczyścić oczko wodne i teren wokół (no prawie :wink: ). Chyba wiosną czeka mnie dużo pracy przy oczku- strasznie zarosło przez te lata. Nie wiem czy nie zrobię generalnego remontu z wymianą foli włoącznie. Ale mam nadzieję, że wiosną nie będę mieć czasu na własny ogród :wink: W każdym razie planuję też odświeżenie rabat bylinowych- lekko zdziczały już,a rośliny straciły wigor. Może wprowadzę więcej róż. Chciałem w tym roku- ale był zbyt przełomowy i nie starczyło na wszystko czasu.
Co do firmy- w końcu kończymy część "reklamową". Powiem wam szczerze, że "przeboje" ze specjalistką od reklamy nauczyły mnie że po znajomości to można co najwyżej wódkę wypić. Trzeci miesiąc się męczę- a chodziło tylko o ulotki, wizytówki, baner i szyld- przy czym sam dałem zdjęcia, kumpel stworzył logo, wyszukałem tło i napisałem tekst. No ale ciągle coś jej wyskakiwało. Nie myślę nawet ilu klientów straciłem przez to, że się nie reklamuję. Trudno- oby skończyć. Na pocieszenie dostałem dzisiaj ramę pod szyld- od teściów brata. Niezła konstrukcja, - zrobię zdjęcie. W każdym razie znacząco to zmniejszyło koszty:)
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Hej.
Dzisiaj dzień chowania dalii do piwnicy. Okazało się, że mam za mało skrzynek. Udało mi zorganizować kartony w formie skrzynek- szczęśliwie bratowa ma zakład produkujący kartony. Dostałem jakie sobie zażyczyłem. W sumie wyszło 8 skrzynek (5 kartonów 3 plastikowe). Już leżą spokojnie w piasku w chłodnej piwnicy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
bozunia
1000p
1000p

Post »

Elegancko to wygląda!!!
Troszkę Ci się tych dalii uzbierało! A wiosną będzie pewnie jeszcze podział :wink: U mnie też leżakują w kartonach, ale mam je w trocinach i gazetach. Jak dotąd się sprawdzało... Pewnie piasek lepszy, ale miałabym z nim problem... Oznaczyłeś sobie kolorki i odmiany?
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Hej. Powiem Ci tak- oznaczyłem je według własnej systematyki :wink: Nie chciało mi się sprawdzać odmian, zresztą nie we wszystkich przypadkach by się udało- jak głupek zacząłem je opisywać przed wykopaniem- kwiaty już zmarzły. Więc mam opisy typu- ciemno- czerwono- biała, różowa ładna itp. Masakra i aż wstyd. Ale za rok się poprawię :)
bozunia
1000p
1000p

Post »

:;230 Piotrze, u mnie jest tak : czerwone małe, żółte wysokie, purpurowe - te najzdrowsze, brzoskwiniowe - te co słano rosną :;230 Nieźle, nie? :wink:
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Widzę, że mamy identyczny system ;:oj Nieźle :wink:
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

gratuluje działań...połamania szpadla ;:136 trzymam kciuki
super te róże razem wyglądają ja też mam róż z czerwienią-na przekór tym co mówią ze nie pasuje ;:333 a dalie po prostu podsuszam i do worków do piwnicy-jak do tej pory udawało mi się(no ja nie mam takich ilości jak ty :shock: )a ja zaznaczam kolory wiążąc "kolorowe tasiemki czy sznureczki " :;230 ...
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Hej. Powiem Ci, że z tymi sznureczkami to niezły patent:)

I dzięki za dobre słowo :)
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit
Uff ...przejrzałam cały wątek, bardzo fajna relacja ze zmian, a efekty wspaniałe
Ten rok był dla Ciebie ważny i dużo się działo, przeto życzę Ci żeby w tym nachodzacym też wiele się działo, dużo zleceń i satysfakcji z wykonywanego zawodu i dużo dużo zielonego.
P.S.
Co z furtką?
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”