Ogródeczek An-ki cz.4
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.4
Aniu pąk Giardiny przypomina Eden....cudnie.....ale dość już ...nic do jesieni nie zamawiam 

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, dziękuję za zdjęcia
.
Ona jest po prostu bajeczna.
Napisz mi jeszcze proszę, czy kwiat trzyma kolor czy bardzo blednie?

Ona jest po prostu bajeczna.
Napisz mi jeszcze proszę, czy kwiat trzyma kolor czy bardzo blednie?
Asiu właściwie to nie pamiętam ale wiesz jak padało w zesz\łym roku.Trudno było róże fotografować.Wiem,że długo trzymała kwiat i chyba ten porcelanowy róż pozostał.Trzeba sprawdzić u Gagawi może lepiej pamięta .U niej ta róza chyba gdzieś na 12-15 str.w wątku Róże Gagawi.
Danusi sama jestem ciekawa i już się boję,że przesadziłam a dojdzie jeszcze jedna biała pięknotka.
Danusi sama jestem ciekawa i już się boję,że przesadziłam a dojdzie jeszcze jedna biała pięknotka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Dzięki, lecę przeszukać u Grażynki 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,przeleciałam kilkadziesiąt stron twojego wątku tego i poprzedniego i nie mogę znależć nigdzie twqóich róż pnących w całości,żeby zobaczyć gdzie one się pną i jak prezentują się w całej krasie?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Polecam wszystkim, którzy mają program tv Domo serial Latający ogrodnik.
Dzisiaj w pierwszym odcinku był ogród różany a w nim same rarytasy.
Wiecie czym cięli różane szpalery ?
Elektrycznym sekatorem a jakie ogromne miały kwiaty ....??????
Cudna była Charles des Mills - http://www.google.pl/images?hl=pl&rlz=1 ... 72&bih=799
Ale wszystkie jakie tam pokazano zasługiwały na uwagę.
Dzisiaj w pierwszym odcinku był ogród różany a w nim same rarytasy.
Wiecie czym cięli różane szpalery ?
Elektrycznym sekatorem a jakie ogromne miały kwiaty ....??????

Cudna była Charles des Mills - http://www.google.pl/images?hl=pl&rlz=1 ... 72&bih=799
Ale wszystkie jakie tam pokazano zasługiwały na uwagę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- malgocha1960
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Grażynko, a o której to jest ?... a może będzie powtórka ?
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żałuję ,że tego programu nie mam u siebie...
Grażynko,nie wiem ,czy i ja nie bedę miała jakiś nadwyżek różanych...
ale to się okaże wiosną...przy przesadzaniu...
ANiu Stanwell Perpetual nie jest taka oszczędna w kwitnieniu...
moja kwitła do przymrozków...,a pędy ma zielone w ogóle nie uszkodzone przez mrozy...ale zima nie powiedziała...finito... 

Grażynko,nie wiem ,czy i ja nie bedę miała jakiś nadwyżek różanych...

ANiu Stanwell Perpetual nie jest taka oszczędna w kwitnieniu...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dziewczyny od poniedziałku do piątku o 18,55 na platformie Cyfry.
Może jest też w kablówce.
A jutro o 16,30 godzinne Tajemnice angielskich ogrodów.
Będzie co oglądać......
Neluś.....

Może jest też w kablówce.
A jutro o 16,30 godzinne Tajemnice angielskich ogrodów.
Będzie co oglądać......

Neluś.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anno witaj już nie wiem jak do Twojego różanego ogrodu trafiłam ...piękny i pachnący on jest
jak zakwitnie wytropimy go z Leonem psem moim (choć z drugiego końca Pszczyny jestem )gdy na spacer się wybierzemy w Twoje rejony ,to niesamowite ...pozdrawiam Cię serdecznie i do zobaczenia zatem ...oby do wiosny
jak zakwitnie wytropimy go z Leonem psem moim (choć z drugiego końca Pszczyny jestem )gdy na spacer się wybierzemy w Twoje rejony ,to niesamowite ...pozdrawiam Cię serdecznie i do zobaczenia zatem ...oby do wiosny

Witam serdecznie moja prawie sąsiadeczkę (a tu naraz dwie widzę). Odwiedzam po kolei Wasze piękne ogrody i nie wychodzę z zachwytu nad piękna kolekcją różnorodności w ogrodzie oraz podziwiam ogromną wiedzę na temat roślin. Ty jak Nela jesteście chodzącą encyklopedią na temat róż. Ja wiem że róża to ta a liliowiec to tamten. Twój ogród piękniejszy od zamkowego. Gratuluje takiego pięknego dzieła.
Pozdrawiam Krystyna
Witam pięknie gości.
Krysiu masz rację-prawie jesteśmy" zza płota".Miło,że wpadlaś.Te komplementy !!!
Encyklopedią nie jestem ale w 3 roku bycia na Forum już się czegoś nauczyłam.Sama zobaczysz jaką wiedzą będziesz dysponowała już za rok.
Anno 63-następna Pszczynianka dołączyła do grona pozytywnie zakręconych .
Cieszę się,że się poznamy no i masz pieska (kundelek,rasowy?)Zapraszam na spacerki w naszą okolicę.
Zaraz wybiorę się do Twojego wątku.
Kogro ja mam Polsat cyfrowy-nie wiem(muszę poszperać)czy takie programy też nadają.
Pozdrawiam Cię serdecznie i napisz kiedy byś chciała,żebym przyjechała-dostosuję się.
Dodad- Nela ma dobre informacje dla Twojej róży.
Małgosiu jak wiesz różankę tworzę od 3 lat.Najstarsza pnąca tp New Dawn,Westerland,Blues czy Lichtkonigen Lucia.Reszta to młodzież i musimy czekać na efekty.Pokażę Ci Blues jak wspina się po pergoli.
Krysiu masz rację-prawie jesteśmy" zza płota".Miło,że wpadlaś.Te komplementy !!!

Anno 63-następna Pszczynianka dołączyła do grona pozytywnie zakręconych .
Cieszę się,że się poznamy no i masz pieska (kundelek,rasowy?)Zapraszam na spacerki w naszą okolicę.
Zaraz wybiorę się do Twojego wątku.
Kogro ja mam Polsat cyfrowy-nie wiem(muszę poszperać)czy takie programy też nadają.
Pozdrawiam Cię serdecznie i napisz kiedy byś chciała,żebym przyjechała-dostosuję się.
Dodad- Nela ma dobre informacje dla Twojej róży.
Małgosiu jak wiesz różankę tworzę od 3 lat.Najstarsza pnąca tp New Dawn,Westerland,Blues czy Lichtkonigen Lucia.Reszta to młodzież i musimy czekać na efekty.Pokażę Ci Blues jak wspina się po pergoli.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Kraty zostały przytwierdzone w zeszłym sezonie na długości 7-8 metrów .I tu właśnie posadziłam dużo pnących.
Na peweno przesadziłam z ilością-to pokaże czas.
Blues z powojnikiem błękitnym Blue gem(na zdjęciu powojnika akurat nie widać.Razem stworzony ładniutki duet tym bardziej ,że u nóg kwitną floksy,lilie.

Pod koniec sezonuX)XI złapała czarną plamistość co nie przeszkodziło jej wydawać bukietów kwiatów do samych mrozów.
Małgosiu ,pierwszą pnącą różą jest Ghislaine de Feligonde-u mnie 3 sadzonki razem posadzone.Już było wiele jej zdjęć ale ,żebyś nie szukała to proszę.

Na peweno przesadziłam z ilością-to pokaże czas.
Blues z powojnikiem błękitnym Blue gem(na zdjęciu powojnika akurat nie widać.Razem stworzony ładniutki duet tym bardziej ,że u nóg kwitną floksy,lilie.

Pod koniec sezonuX)XI złapała czarną plamistość co nie przeszkodziło jej wydawać bukietów kwiatów do samych mrozów.
Małgosiu ,pierwszą pnącą różą jest Ghislaine de Feligonde-u mnie 3 sadzonki razem posadzone.Już było wiele jej zdjęć ale ,żebyś nie szukała to proszę.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- malgocha1960
Wiosną będziemy przestawiać garaż metalowy i na jego miejscu chcę zrobić kącik do grila,dalej od sąsiadów.Nie mogę na razie pozwolić sobie na jakąś altanę,więc muszę wymyślić coś z pnączami. Masz może jakiś pomysł?
CLEMATIS razem z różą może rosnąć?
CLEMATIS razem z różą może rosnąć?