U Aneci cz.2
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Aneci cz.2
Anetko pozdrawiam świątecznie
i życzę aby strelicja jednak szybko zaszczyciła Cię kwitnieniem

- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anetko SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! 2011
Strelicja piękna ,oj żeby szybko chciała zakwitnąć
Strelicja piękna ,oj żeby szybko chciała zakwitnąć
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie najmilsi po dość długiej przerwie świątecznej. Powoli wracam do normalnego trybu życia i oczywiście strasznie się stęskniłam za Wami.
Co do roślinek moich to mam złe wieści bo dużo straciłam, większość w sylwestra dzięki siostrzeńcowi mojego M, zwalił mi doniczki z ukorzenionymi listeczkami fiołków odmianowych, hibków: pomarańczowego i variegaty, którego mi żal najbardziej bo był moim marzeniem od dawna. Tej nocy zaraz jeszcze wszystko powsadzałam ale nie wiem dlaczego listki fiołków i łodyżki hibków zaczęły gnić, wcześniej jeszcze na jednej z imprezek znów ktoś mi otworzył okno przy minusie na zewnatrz możecie sobie wyobrazić co sie stało, moja piękna peperomka zwisająca straciła liscie i zostały same kikuty ale w dupie z nią najbardziej mi żal klonika variegatki którego dostałam od Andzi, myślałam że uda mi się go odratować ale niestety nic z tego, a z mojej winy pada mi anturium czerwone i epi neonek chyba je przelałam. Tak w skrócie to u mnie pełna rozpacz, mam tylko nadzieję ze choć parę roślinek uda mi się kupić na wiosnę i odbuduję swoją kolekcję.
Jestem ciekawa co u Was wiec lecę, papa.
Co do roślinek moich to mam złe wieści bo dużo straciłam, większość w sylwestra dzięki siostrzeńcowi mojego M, zwalił mi doniczki z ukorzenionymi listeczkami fiołków odmianowych, hibków: pomarańczowego i variegaty, którego mi żal najbardziej bo był moim marzeniem od dawna. Tej nocy zaraz jeszcze wszystko powsadzałam ale nie wiem dlaczego listki fiołków i łodyżki hibków zaczęły gnić, wcześniej jeszcze na jednej z imprezek znów ktoś mi otworzył okno przy minusie na zewnatrz możecie sobie wyobrazić co sie stało, moja piękna peperomka zwisająca straciła liscie i zostały same kikuty ale w dupie z nią najbardziej mi żal klonika variegatki którego dostałam od Andzi, myślałam że uda mi się go odratować ale niestety nic z tego, a z mojej winy pada mi anturium czerwone i epi neonek chyba je przelałam. Tak w skrócie to u mnie pełna rozpacz, mam tylko nadzieję ze choć parę roślinek uda mi się kupić na wiosnę i odbuduję swoją kolekcję.
Jestem ciekawa co u Was wiec lecę, papa.
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Nooo, jak piszesz to czarna rozpacz.
Jednak życie pustki nie znosi, roślin na tym świecie mnóstwo - byle zdrowie dopisało i kasa to roślinki będą jeszcze ładniejsze!
I tego zdrowia i kasy życzę.
Jednak życie pustki nie znosi, roślin na tym świecie mnóstwo - byle zdrowie dopisało i kasa to roślinki będą jeszcze ładniejsze!
I tego zdrowia i kasy życzę.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Anetko
przykro się czyta takie posty
no ale cóż zima to nie najlepsza pora roku szczególnie dla młodych roślinek
ale na pocieszenie dodam że do wiosny coraz bliżej a z wiosną przybędą nowe roślinki

No nieciekawie piszesz Anetko
Stracić roślinki w taki sposób, faktycznie szkoda, zwłaszcza tych, które chciejstwem wielkim były.
Ale.. nadzieja w forum i forumkach, sezon nam się zbliża, więc z pewnością przynajmniej część strat nadrobisz
Ale.. nadzieja w forum i forumkach, sezon nam się zbliża, więc z pewnością przynajmniej część strat nadrobisz
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Anetko co opisałaś to jakiś koszmar chybabym wrzeszczała na tych ludzi co otwarli okno jak lew
a siostrzeniec by chyba burę dostał
współczuję Ci bardzo mnie też poszło trochę zielonych więc znam ten ból 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Anetko i ja śpieszę pocieszyc Cię po Twoich stratach.
Chyba najmocniej bolą te, które nie są z naszej winy i człowiek jest wtedy strasznie bezradny.
Na szczęście i ja jestem pewna, że z wiosną uda Ci się odbudowac kolekcję i ponownie zamieszkają
z Tobą Twoje "chciejstwa".
Chyba najmocniej bolą te, które nie są z naszej winy i człowiek jest wtedy strasznie bezradny.
Na szczęście i ja jestem pewna, że z wiosną uda Ci się odbudowac kolekcję i ponownie zamieszkają
z Tobą Twoje "chciejstwa".
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Anetta
- 1000p

Kochani Wy wiecie jak podnieść na duchu, dziękuję Arletuś, Martuś,Celinko i Elciuza słowa otuchy 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Biedaku, ja bym się chyba na śmierć zapłakała. A propos "śmierć". Czy ten siostrzeniec męża nie zginął z twojej ręki?
Kurczę, jak to trzeba chować te nasze zielone przed gośmi. Albo na wstępie zapowiedzieć, co i jak
Kurczę, jak to trzeba chować te nasze zielone przed gośmi. Albo na wstępie zapowiedzieć, co i jak
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Anetko strasznie mi przykro z powodu strat

Nie przejmuj się klonikiem ja z miłą chęcią wyślę Ci go raz jeszcze i przy okazji neonka tylko proszę przypomnij się wiosną bo ja teraz mało kiedy bywam na forum i nie mam aż tyle czasu by nadrobić zaległości w czytaniuanetta pisze:(....) najbardziej mi żal klonika variegatki którego dostałam od Andzi, myślałam że uda mi się go odratować ale niestety nic z tego, (....) i epi neonek chyba je przelałam. Tak w skrócie to u mnie pełna rozpacz, mam tylko nadzieję ze choć parę roślinek uda mi się kupić na wiosnę i odbuduję swoją kolekcję.
- Anetta
- 1000p

Wandziu siostrzeniec żyje
, nawet mu złego słowa nie powiedziałam, przemilczałam żeby reszta gości nie pomyślała że jestem wredna i z powodu "jakichś tam kwiatków" robie sceny ale moja mina i tak zdradziła że byłam wściekła
Aniu nie śmiałabym Cię prosić jeszcze raz nawet, mam nadzieję ze będę miała czym się odwdzięczyć, dziękuję
Aniu nie śmiałabym Cię prosić jeszcze raz nawet, mam nadzieję ze będę miała czym się odwdzięczyć, dziękuję
- Anetta
- 1000p

Moja też nowego listka puszcza, jeszcze miesiąc i dokarmię ją nawozem może wtedy pokaże na co ją stać.
A Twoja jeżeli puszcza teraz normalne liście to znaczy że jej dobrze i na pewno poprawi wygląd.
Ponoć zwijają liście żeby woda nie wyparowywała tak szybko z roślinki,
ale moja nie potrzebuje częstego podlewania choć w pokoju mam gorąco.
A Twoja jeżeli puszcza teraz normalne liście to znaczy że jej dobrze i na pewno poprawi wygląd.
Ponoć zwijają liście żeby woda nie wyparowywała tak szybko z roślinki,
ale moja nie potrzebuje częstego podlewania choć w pokoju mam gorąco.
- ingga
- 500p

- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Właśnie przeczytałam o Twoich stratach. Strasznie żal roślin.