Skromne cudeńka Majki :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skromne cudeńka Majki :)

Post »

Zakwitł kuklik, nie wybił pędu kwiatowego wysoko ale zakwitł :tan

Obrazek

Obrazek

Tak się złożyło, że pierwszy raz widzę jak u mnie zakwitł, ponieważ wiosną go przytargałam od sąsiadki już po pierwszym kwitnieniu, jak zakwitł powtórnie to byłam we Francji, więc załapałam się na ostatnie trzecie kwitnienie ;:138

Pozdrawiam :heja
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Duże brawa dla Kuklika ,powinnaś z wdzięczności dla niego otulić go pierzynką .
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Majeczko ;:196 Tobie kuklik zakwitł a moje po przesadzeniach dochodzą do siebie :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Taaaaaaa u Ciebie wiosna...powiedz mi jak tą zimę przeskoczyłaś bo ja tez tak chcę...chcę już wiosnę ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Aleksandrze nie będę go otulać, bo widocznie tego nie potrzebuje, ale jestem mu wdzięczna za kwitnięcie ;:180 to taka radość ;:138

Stasiu na pewno szybko dojdą i będą cieszyć na wiosnę ;:108 pamiętam jak mnie zauroczyły kukliki pierwszy raz u Ciebie z początku pierwszego Twego wątku i zapragnęłam je mieć u siebie , więc tak pilnowałam sąsiadki, kiedy przekwitną, żeby je nareszcie mieć, no i mam :D To Ty Stasiu zatem jesteś "winna" tego, że je pokochałam :;230 dzięki ;:196 ;:180

Graziu kochana, ja jej nie przeskoczyłam, sama przyszła i super ;:138 jednak jak na wiosnę, to coś za mało tych okazów kwitnących :;230

Pozdrawiam Was gorąco ;:196 ;:3 :heja
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Witam :heja
Wszyscy się chwalą swoimi "grzeszkami zakupowymi" to może i ja się pochwalę :oops:

To moje "grzeszki" z tego tygodnia za wyjątkiem cebulkowych, bo to "grzeszek" poprzedniego tygodnia :;230

Kolejno: Tamaryszek chyba Drobnokwiatowy (a tak nawiasem mówiąc- zachorowałam jeszcze na Tamaryszka Pięciopręcikowego, jak poczytałam, tylko gdzie to cudo dostać :?: :roll: jak ktoś będzie wiedział, to niech da znać ;:32 ), Forsycja, Róża pomarszczona (specjalnie dla płateczków i owocków), Tawuła van Houtte'a i Jaśminowiec wonny. Jak myślicie będzie coś jeszcze z tych krzaczków, tamaryszek wyglądał okropnie :roll:

Obrazek

Tu to widać ...

Obrazek

Ostrokrzew... kurcze, podobno trzeba sadzić parami, to znaczy pana i panią, a ja nie wiem "kto to jest", jak to można rozpoznać i jak to u Was wygląda :?: Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie.... :oops: ... proszę o rady ;:108

Obrazek

I moje miniaturowe Chryzantemki, były tez pełne, ale te mi się bardziej spodobały, choć tamte również były urocze :;230 może ktoś mi podpowie, czy te cuda można przetrzymać do wiosny i jak to zrobić... będę wdzięczna ... ;:180

Obrazek

Za wszystkie grzechy nie żałuję i nie obiecuję poprawy, gdyż zamierzam je nadal popełniać pomimo braku dostatecznej ilości gruntu :twisted:
Pozdrówka serdeczne ;:196
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko zakupy no no gowa boli, :shock: a chryzantemki może posadź do ziemi i okryj na zimę może przetrwają innego pomysłu nie mam, może ktoś coś innego podpowie.Ciesze się że Cię zaraziłam
chorobą pt kukliki. :;230
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Stasiu, no tak, zapomniałam dodać, że wszystko już posadzone oprócz Ostrokrzewu, gdyż został zakupiony dzisiaj z w drodze powrotnej ze szkoły do domciu :;230 A za takie choróbsko jestem Ci wdzięczna ;:180 :;230 ;:196 Proszę częściej ;:108 ;:1
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Witam :wit
Tu moje chryzantemki już w ziemi :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ;:136 :heja
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Witam Majeczko :wink: jeśli chodzi o rozróżnienie płci ostrokrzewów - różnice to kolor nerwów na młodych liściach, na dolnej stronie. Osobniki żeńskie zwykle mają nerwy zielone, a męskie - czerwone lub czerwieniejące od ogonka liściowego. Paczki kwiatowe usytuowane w kątach ogonków liściowych mają zielonkawe zabarwienie i są drobniejsze, składają się z kilku i kilkunastu pojedynczych pączków. Tak dzieje się u osobników żeńskich o jesiennej porze roku. Męskie pączki kwiatowe są grubsze i zabarwione bardziej na czerwono, z czerwonym cieniem.
Ostrokrzewy męskie mają większe przyrosty roczne a żeńskie krótsze. W efekcie krzewy żeńskie są mniejsze i bardziej zwarte, męskie smukłe i wyższe.Pozdrawiam Aga.
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Agnieszko dziękuję bardzo za jasne objaśnienie ;:196 ;:180 Czyli mam dodatkowego faceta :;230 i znowu jestem rodzynkiem :;230 ... A był jeden egzemplarz o całkiem zielonych liściach, ale go nie wzięłam, bo byłam zielona jak tamten krzew :;230 No i teraz, gdzie ja dostanę towarzystwo to Pana Ostrokrzewa :roll: O rety, rety... ;:24

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ;:79
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Maju :wit -nie przejrzałam jeszcze całego wątku,a znalazłam Cie u Fragoli....zaciekawiło mnie to -podkarpackie....a dokładnie???
Co do ostrokrzewu.....to rozpoznaje się po kwiatach....lub etykiecie...masz?
Ale dobra w tym nie jestem...choc minutowe szkolenie przeszłam...z takim efektem że ....mam już 3 sztuki..... :;230 i nadal nie wiem czy mam parę ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Grażynko witaj w mych skromnych progach ;:196 :heja dokładniej jestem z okolic Łańcuta (7 km od Ł... )
A co do ostrokrzewu- na etykiecie tylko nazwa firmy, kod do zeskanowania przy kasie i informacja o krzewie następująca- cytuję "Ilex, 25- 35cm, C2, Krzew do ok. 2m wys., Kwiaty białe, owoce czerwone." Jak widać informacje dosyć "rozległe w temacie" jak zwykle bywa :roll: :;230
Grażynko, mówisz, że masz 3 szt., podobno sytuacja mniej więcej wygląda tak, że średnio naokoło jednego "faceta" przypada około dwie "kobiety" :;230 to znaczy, że jest około 30% szansy, że masz parę a nawet trójkącik :;230 jeśli kwitną i są owoce , to tym bardziej tak jest.... a właśnie, jak jest? :D

Pozdrówka :wit ;:3
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Majeczko a Ty zakupy zrobiłaś jakby wiosenne :lol:
A co ja tu wyczytuję...o matko -trójkąty?!...to już i na roślinki się przeniosło :roll:
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Agnieszko a tak mi się jakoś poprzestawiało :;230 a tu nam taaaką straszną zimę zapowiadają :evil:
No z z tymi trójkątami, no wiesz.... :;230 różnie bywa :oops: :D Choć ja osobiście tego nie preferuję, ale roślinkom to może nawet chyba na dobre wyjść :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”