Mój azyl na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój azyl na ziemi

Post »

u nas w LM nie ma jeszcze cebul :( ale i tak muszę czekać na przesyłkę-ok200szt rózności cebulowych a potem coś ukradkiem przed m dokupię :D
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Rybko to pochwal się co zakupiłaś hym 200 szt imponujące ale to przez cebule.pl może kupowałaś?? czy gdzieś indziej ...
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Michale ogród super ,zadbany że hej ;:138 ,a skarpa po prostu rewelka. Nie widać przerwy w działaniu .Na trawkę proponuję kostrzewę siną ,pod kolor.
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witaj Michaś
pracujesz dzielnie nad swoim skalniakiem. Prawa strona od schodów już jest dojrzała i zieleń iglaków świetnie miesza się ze sobą, po prawej stronie roślinki muszą się jeszcze troszeczkę zadomowić i wypełnić przestrzenie.
Podoba mi się dwu poziomowy ogród. Różnica pomiędzy nimi jest dość duża. Zbudowałeś aż 5 stopni. Ciekawa jestem Twoich rozwiązań , czy wchodząc wyżej , oglądasz całą przestrzeń, czy może jest przeszkoda w postaci krzewu i wzrok biegnie w prawą lub w lewą stronę ? I jak wygląda ogród kiedy schodzisz stopniami w dół ?
Świetnie rysujesz , może zrobisz plan całości.
pozdrawiam Elżbieta
muszu852
1000p
1000p

Post »

kajpej dziękuję za wizytę. Faktycznie widać różnicę między prawą a lewą stroną, gdyż jest między nimi duża różnica wiekowa... Zrobię zdjęcia jak wyglądają roślinki z góry aby można było zobaczyć efekt pracy :) mam nadzieję, że nie będzie to coś okropnego ...
muszu852
1000p
1000p

Post »

O jejku jejku słońce wyszło nie pada czas lecieć na ogród :) może coś trzeba przyciąć opielić itp ( he he zawsze jest coś do zrobienia :) )
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

u nas tez pogoda nawet znośna-20st,tylko wiaterek trochę i pochmurno czasami,obeszłam ogródek,w domy rozkazy wydałam i idę sadzić,przesadzać :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Michał już zakupy cebulowe? wow ..
czyli znak, że jednak jesień się zbliża..

Wczoraj miałeś słoneczko i co zrobiłeś? Masz nowe zdjęcia?
U mnie dziś leje.. czekam, aż przestanie choćby na chwilkę żeby przesadzić banana i różę..
z uśmiechami Iza
u liski
muszu852
1000p
1000p

Post »

Rybko widzisz jak weekend się zbilża to i pogoda wi, że są zapaleni ogrodnicy którzy chcieli by zrobić obejście po swoich ogrodach. U mnie dziś jakieś 22 st., ale wiatr niemiłosierny. Słońce czasem wyjrzy przez chmury i na głowe się nie leje uff.

lisko zakupy cebulowe to przy okazji jak byłem w LM, głownym powodem wypadu do LM były nawozy do iglaków, zakupiłem sobie 2 na spróbowanie jakiś zwykły (całoroczny) oraz jesienny (wzmacniający struktórę korzenmi na zimę ).
Hym czy wczoraj miałem słoneczko hym nie do końca lało od godz. 8.00 gdzieś do 14.00 potem przerwa w opadach to wyskoczyłem z żoną na krzaki (ups nie była zadowolona :( ) no ale pojechała ze mną. Byłem w jakieś szkółce prywatnej całkiem przyzwoite ceny mieli, może dlatego, że to na początek...
Ho ho banany będziesz sadzić w naszych warunkach klimatycznych :)

pozdrawiam Michał..
muszu852
1000p
1000p

Post »

ach bym zapomniał oto fotki cebulek które wczorej zakupiłem :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cenowo wyszło nieźle zobaczymy jak jakościowo :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

i krzki które równiż wczoraj zakupiłem :

Obrazek

całkiem ładne i niedrogie egzemplarze roślin, zobaczymy jak będzie im u mnie :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michale faktycznie ceny przystępne tych ślicznych iglaczków :D
muszu852
1000p
1000p

Post »

Też tak uważam tylko moja Ż była innego zdania ale jak widać siła sugestii i są na placyku :)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Michał skarpa bardzo mi się podoba ale ty mnie znasz zawsze znajdę dziurę w całym ;

-trawę paskowane wyrzuć w czorty jest piękna i.....zajmie ci za dwa lata całą skarpę nic więcej nie zobaczysz tylko traaaaaawa.
-świerk gniazdowy dobrze sprawdziłeś odmianę bo nazwa wskazuje na kule wielkości ok.1,5 m..ale jeśli to odmiana karłowa to super tylko pryskaj co roku na przędziorka bo on uwielbia wszystkie świerki.ale błagam posłuchaj mnie co do trawy bo tego że zagłuszy wszystko jestem pewna .
proponuje ci nabyć na jej miejsce coś mniej ekspansywnego.ogólnie jednak jest ślicznie podoba mi się ostatnio połączenie iglaków z jednorocznymi kwitnącymi a u ciebie to znalazłam .nadaje ostrzejszy ton zielonej rabacie ....no i ta żurawka.super

ogrod u stop kasztoru
muszu852
1000p
1000p

Post »

Alino i bardzo dobrze, że znajdujesz jakieś uwagi wiedza zawsze się przyda :) a co do tej trawy to wiem, że ona taka jest ona rośnie tylko tymczasowo aby dała jakiś wypełniacz ona jest na stracenie przeznaczona... poszukam czegoś na jej miejsce i z pewnością bedzie wilk syty i owca cała :)

pozdrawiam ...

P.S przejrzę jeszcze Twój "trawnik" i coś z pewnością wybiorę jeżeli można :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”