Kwiaty na bukiety w ogrodzie Krychy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiaty na bukiety w ogrodzie Krychy

Post »

Krystynko wielkie gratulacje - kolejny nowy członek rodziny ;:138
Lubię zaglądać do Ciebie bo na fotkach sa łany z kwiatami i jakoś intensywniej dociera do świadomości, że już wiosna się rządzi w naszych ogrodach.
Pozdrawiam.
ziemia_120
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 22:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu,
jestem na forum od niedawna, ale gdzie mnie wyszukiwarka nie pośle, tam znajduję Twoje posty! :-) Przeglądnęłam Twój wątek (nie będę udawać, że przeczytałam całość... bo na to nie mam niestety teraz czasu) i widzę zapał i serce do roślin, do ZIEMI, do natury... Z tego co wyczytałam - jesteś mamą dziewiątki pociech - to imponujące! Ja póki co mam trójkę - dwie dziewczynki i synka Jasia (tak jak Twój najmłodszy wnuczek - gratulacje!). Czytam twoje refleksyjne wiersze i cieszę się bardzo i Bogu dziękuję, że trafiłam na to forum i codziennie uczę się czegoś nowego i mogę poznać takie osoby jak Ty.

Nadal będę "podglądać" Twój wątek i twoje posty, bo z Twojego doświadczenia można się wiele nauczyć!
Życzę Ci wszystkiego najlepszego - tak bez okazji!
Pozdrawiam!

Gosia ziemia_120
Pozdrawiam!
Gosia ziemia_120
Ogród Wschodzącego Słońca
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu mam do ciebie straszną prośbę kiedyś podawałaś przepis na takie placuszki ze szczypiorkiem nie mogę go odnaleźć a nie pamiętam jak to leciało możesz podać jeszcze raz ;:180
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też bardzo proszę o ten przepis! Nie mam co prawda tego Twojego szczypiorku, ale spróbowała bym zrobić ze zwykłym.
A może masz nowsze zdjęcia Jasia?
:wit
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2010, o 08:07

Post »

Przepis na placuszki ze szczypiorkiem.

W misce mieszamy szklankę mleka i dwa jajka, solimy, do tego wsypujemy garść pokrojonego drobniutko szczypiorku i mieszamy delikatnie aby w rurki dostało się mleko z jajkiem.
Dopiero teraz dosypujemy mąkę i mieszamy. ciasto kładziemy łyżką na gorący tłuszcz i smażymy chrupiące placuszki.
Gdyby wsypać szczypior potem już do ciasta to szczypior się spłaszczy i placuszki nie będą tak pulchne.

Dziękuję za Jasia

Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Krysiu, śliczny Jasiu ;:167
Mam prośbę, możesz mi przypomnieć kiedy się rozsadza margaretki :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ale radosny Maluch! Niech rośnie w zdrowiu i szczęściu! Będzie kolejny pomocnik dla Babci (nawet jak na odległość). ;:3
Krysiu! Twoje piękne kwiaty w kościele zdziałały cuda, bo i dzieci i wnuki jak malowane!
Ja mam tylko jedną córcię i to jeszcze dość młodą, więc wnuków szybko chyba nie będzie, a uwielbiam małe dzieciaczki. ;:196
Kwiatki od Ciebie pięknie rosną, choć zamawiałam w takim zamieszaniu, że nie wiem co mi z jednych wyrośnie.
Mieczyki, krokosmie i lilie odróżniam, ale to liściaste :?: :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

reniuniek pisze:Krysiu, śliczny Jasiu ;:167
Mam prośbę, możesz mi przypomnieć kiedy się rozsadza margaretki :D
Można wiosną, ale gdy po przekwitnięciu obetnie im się łodygę tak z 10, 15 cm nad ziemią, jesienią przy tej łodydze zaczną rosnąć odnóżki. Margerytki bardzo łatwo się przyjmują wystarczy malutki korzonek. ja wiosna wyciągałam z zielska ( stare już zarośnięte) takie małe sadzoneczki, co do których nie byłam pewna czy się przyjmą i na jakie 100 sadzonek może ze dwie się nie przyjęły.
Margerytki trzeba przesadzać co 3 lata, najpiękniejsze kwiaty maja w trzecim roku, ale to takie do cięcia. A najlepiej rozkrzewiają się w 2 roku po posadzeniu.
W trzecim roku na jesieni , już trzeba koniecznie przesadzać, bo na czwarty już raczej nic z nich nie będzie.

renzal Dziękuję, no nie narzekam, ani na dzieci, ani na wnuki. Może i tak jest jak piszesz.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, dziękuje ;:196
Ja moje mam od ciebie, sadziłam wiosną tamtego roku, czyli najpóźniej na przyszły rok jesienią rozsadzić tak?
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesienią możesz poprzesadzać , na wiosnę krzaki będą duże, bo wiosną ile łodyżek wsadzisz tyle zakwitnie, ale rozsadzone jesienią wiosną bardzo ładnie się rozrastają. w większej ilości trzeba zaglądać do środka i wyrywać z nich trawki, bo chętnie z nimi rośnie, a z czasem potrafi zagłuszyć. Wiosną gdy zawiązują się pąki opryskujemy od robaczków, które robią ko0kony i żywią się takim świeżutkim pączkiem.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak zrobie, jesienią porozsadzam w małe kupeczki ;:108
Opryski robie regularnie, żadnych gryzoni nie powinny mieć.
Jeszcze raz dziękuje za porade ;:196
Halinka
200p
200p
Od: 20 lut 2010, o 15:18

Post »

Krysiu, a ja chciałabym zapytać w jakiej odległości sadzisz astry. Kupiłam w tym roku 5 torebek,
3 książęce i 2 peoniowe. Wysiałam część w folii, a część na rozsadniku. Pięknie powschodziły a teraz mam problem gdzie ich wsadzić. Szkoda wyrzucić i nie wiem czy nie sadzę za gęsto.
A placuszki ze szczypiorku zabugowskiego jem od prawie miesiąca. Pycha!!!!
Pozdrawiam Halinka
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sadzę w rządkach co 30 cm, a rządki 2 po 30 i jeden 40, żeby można było między nimi swobodnie chodzić i wycinać kwiaty.
Halinka
200p
200p
Od: 20 lut 2010, o 15:18

Post »

No to nieźle nawywijałamhttp://forumogrodnicze.info/posting.php?mode=reply&f=2&t=33227#. Prawie wszędzie sadziłam co 15 cm , czasem 20 cm. To wszystko z braku działki a nadmiaru sadzonek. Tak pięknie powschodziły i szkoda było wyrzucić a nie miałam komu dać. Krysiu napisz czy teraz poprzerywać. Bardzo ładnie się przyjęły i już zaczęły rosnąć. Będzie mi szkoda wyrwać, ale jak każesz to zrobię . Pozdrawiam Halinka
Awatar użytkownika
Krycha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niech rosną, ja muszę wejść między kwiaty i wycinać, a Twoje będą gęsto rosły i jeśli będą odpowiednio zasilane nawozami na pewno nie zawiodą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”