Ogród Arkandora
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Arkandora
pięknie opowiadasz o swoich kwiatach i wiośnie 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tomku witaj po zimie.
Ja także otworzyłam wątek wiosną, gdyż zimą same powtórki, ale teraz z kolei mniej czasu dla forum.
Wiosna w Twoim ogrodzie piękna, a iryski żyłkowane cudownie się rozrosły- piękny widok, szkoda tylko, że tak krótko kwitną.

Ja także otworzyłam wątek wiosną, gdyż zimą same powtórki, ale teraz z kolei mniej czasu dla forum.

Wiosna w Twoim ogrodzie piękna, a iryski żyłkowane cudownie się rozrosły- piękny widok, szkoda tylko, że tak krótko kwitną.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Pokaż Tomku jak zakwitła ta pięknie uformowana rabatka i co z tego wynikło . Śliczne łany krokusów w trawie i irysów a przy ognisku można sie ogrzać i upiec kiełbaski . Fajne wiosenne rozdanie
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Tomku to prawie jak poezja zabrzmiała .Nie dość ,ze piękne zdjęcia to jeszcze ubrane w piękne słowa 

Witam w piękne sobotnie popołudnie,
Basiu - dziękuję, staram się. Faktycznie długo mnie nie było, ale oto nadeszła wiosna i w związku z tym grzechem byłoby nie kontynuować wątku
Jagusiu - dzięki, o krokusach aż miło się pisze, bo pierwsze się pchają na świat, a po biało-szarej zimie to raj dla oczu.
Tajko - po iryskach zostało już tylko wspomnienie, ale godni następcy już szykują się do kwitnienia.
Jadziu - rabatkę zaraz pokażę na zdjęciu, chociaż nie jest ona jeszcze w pełni rozkwitu, ale coś tam już się na niej pojawia.
Marzanko - witaj po zimie, miło, że mnie odwiedziłaś, na pewno wkrótce zajrzę do Ciebie.
Nowe fotki, a na nich wiosna.
Rabatka przygotowana jesienią na razie w kolorze zielonym, kwitną na niej na razie narcyzy

a dzisiaj oprócz nich rozkwitły pierwsze tulipany botaniczne

a tu taki tulipanek z bliska

Z innych kwitnących pojawiła się prymulka

Frittilaria meleagris

wczesne tulipany

barwinek

pszczółka przy pracy - nóżki ma oblepione niebieskim pyłkiem

a to rozsada pomidorów koktajlowych "Maskotka" - hartują się w słońcu

Mam nadzieję, że taka pogoda utrzyma się do Świąt...
Pozdrawiam
Basiu - dziękuję, staram się. Faktycznie długo mnie nie było, ale oto nadeszła wiosna i w związku z tym grzechem byłoby nie kontynuować wątku

Jagusiu - dzięki, o krokusach aż miło się pisze, bo pierwsze się pchają na świat, a po biało-szarej zimie to raj dla oczu.
Tajko - po iryskach zostało już tylko wspomnienie, ale godni następcy już szykują się do kwitnienia.
Jadziu - rabatkę zaraz pokażę na zdjęciu, chociaż nie jest ona jeszcze w pełni rozkwitu, ale coś tam już się na niej pojawia.
Marzanko - witaj po zimie, miło, że mnie odwiedziłaś, na pewno wkrótce zajrzę do Ciebie.
Nowe fotki, a na nich wiosna.
Rabatka przygotowana jesienią na razie w kolorze zielonym, kwitną na niej na razie narcyzy

a dzisiaj oprócz nich rozkwitły pierwsze tulipany botaniczne

a tu taki tulipanek z bliska

Z innych kwitnących pojawiła się prymulka

Frittilaria meleagris

wczesne tulipany

barwinek

pszczółka przy pracy - nóżki ma oblepione niebieskim pyłkiem

a to rozsada pomidorów koktajlowych "Maskotka" - hartują się w słońcu

Mam nadzieję, że taka pogoda utrzyma się do Świąt...
Pozdrawiam

"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Tomek, ogniem mnie zachwyciłeś, ale pszczoła w niebieskich pończoszkach to rewelacja
nie można oczu oderwać. To zdjęcie to przypadek, albo czyhałeś na takie efekty?

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Pomidorki koktajlowe raz posadziłam w swoim ogrodzie a teraz się ciągle rozsiewają, w najmniej spodziewanych częściach ogrodu, między bylinami i jednorocznymi, jak chcą. Ale nie wyrywam, bo jak im się tak podoba to niech mają. A ja mam co roku fajne małe pomidorki... Ubiegłego roku krzaczek wyrósł wśród róż...
Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!