U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Ten przyjazd to był zupełny "spontan". Jak pisałem - wracałem z Warszawy i jak przejeżdżałem przez Płońsk zobaczyłem drogowskaz na Ciechanów. Krótki rzut oka na zegarek, mapę i skręciłem :) A z Pęchcina wracałem przez Ciechanów i obok tej wielkiej wieży telekomunikacyjnej w Mławie dojechałem do DK7. Szkoda, że wcześniej nie spytałem się Ciebie o numer telefonu :wink:

Dziękuję za nazwy paproci :) Moje tradycyjnie kupione na jesieni na jakiejś wyprzedaży bez żadnych oznaczeń :wink:
X_r-o
---

Post »

Tak mnie natchnąłeś do szukania tych nazw paproci, że przy jednej odgrzebałem etykietkę :lol: Onoclea Sensibilis jest identyczna jak Twoja,a ta druga z odnalezioną etykietką to cyrtomium fortunei var. clivicola :) Jak tak na nią patrzę to bardzo podobna do tej Twojej Adiontum Pedatum :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Paweł no to już teraz będzie łatwiej z kontaktem, dobrze że jest to pw :;230 a nazwy paprotek spisałem z etykietek na rabatce tak miałem oznaczone przez sprzedawcę :D aż ponownie poszedłem na rabatkę upewnić się czy dobrze widziałem i tak jest podpisana jak podałem a czy właściwie to juz sam nie wiem :roll:

Kilka obrazków z ogródka w sobotni wieczór :D

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Zaczyna się robić gąszcz :heja

Obrazek

Nudziłem się dziś i miałem wizję :;230 szybko ją naniosłem w terenie aby mi nie uciekła poczekam z tydzień jak nie wymyślę nic lepszego będę kopał :D

Obrazek

Quercus robur "Concordia" i róże

Obrazek

Mam też trawkę :wink: Miscanthus giganteus ma już ze dwa metry, ciekawe ile jeszcze urośnie

Obrazek

Acer platanoides "Royal Red" i róże Nostalgie

Obrazek

Lilia znów wychodzi z oczka :?

Obrazek

Abies procea "Glauca" :)

Obrazek

Kala dwa w jednym :;230

Obrazek

mój sposób na nieco inny krawężnik :wink: - ile to dodatkowego miejsca

Obrazek

kolejna trawka Arundo donax "Variegata" Piekna liście bardzo szerokie prawie jak kukurydza tylko podobno słabo zimuje moja w doniczce zimowała w piwnicy , czy ma ktoś może jakieś doświadczenie z zimowaniem tej trawki :?:

Obrazek

widoczek z drzwi wejściowych do domu :wit
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Przemku, nieźle Ci idzie zagospodarowywanie działki. Jestem pełen podziwu ;:333 A jeśli chodzi o Arundo donax "Variegata",to oglądałem program "Rok w ogrodzie" to ta trawa pod okryciem zimuje bardzo dobrze. Ja ją kupiłem dopiero w tym roku i jak u mie przezimuje bez problemu,to czyli nikt nie będzie miał z nią problemów :uszy
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit Przemku,piękna ta kana zielono biała :lol: a co do lili wodnych to one wychodzą tak do góry bo mają za ciasno :lol: i w ten sposób proszą się o przesadzenie ;:32 może i ładnie to wygląda ale szkoda aby się tak męczyły :wink:
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Sporo tych paproci u Ciebie :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witaj Marcin :D widzę że długo nie wytrzymałeś bez forum :wink: zapraszam częściej , dzięki za pochwały , inspiracji nie brakuje to staram się jak mogę.A Arundo jeszcze raz przezimuję w piwnicy i na wiosnę oddzielę kawałek, posadzę w ogrodzie i będę eksperymentował. Już nie narzekaj na swój mikroklimat, u mnie też nie lepiej.

Karino - kana ciekawa , barwne duże liście ładnie sie prezentują :P tylko będę musiał ją sadziść w bardziej cienistym miejscu , bo słońce przypala liście. Wiem doskonale że jest lilii za dużo w oczku :roll: , ale co zrobić dzielę i dzielę a jej szybko przybywa , staw by się przydał, albo zorganizuje jakieś spotkanie forumowiczów to może obskubią ją trochę :;230

Sylwek paprotki zawitały do mojego ogródka dzięki uprzejmości Piterka , u którego dostrzegłem ich piękno i bogactwo form :D , przesłał mi ciekawą stronkę z ofertą sprzedaży , więc skorzystałem :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

przemekg pisze: przesłał mi ciekawą stronkę z ofertą sprzedaży , więc skorzystałem :wink:
A mogę prosić o ten adres ;:180
Ależ Ty masz miejsca w ogrodzie i pracy też pewnie wymaga ogromu.
Ładne i ciekawe roślinki, no i jeszcze wizje :roll: a teraz do realizacji trzeba się wziąć ;:108
Fajnie, że dzisiaj pospacerowałam, bo znalazła trochę cienia, u nas upał +30 ;:3
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witaj Jolu :wit , oczywiście już wysyłam na PW , pracy sporo a z czasem bywa różnie, najgożej teraz ale jesienią nadrobię wszelkie zaniedbania :) faktycznie słabe te moje zdjęcia że widzicie jeszcze dużo miejsca :;230 ja aż tak dużo między roślinami go nie widzę. Cień na zdjęciach był wczorajszy po burzy, a dziś u mnie tak samo 29,4stopnia w cieniu, parno i gorąco, nawet do ogrodu nie chce się wyjść :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
X_r-o
---

Post »

Mówiłeś ostatnio o żniwach, a obok mnie sąsiad-rolnik właśnie wjechał Claasem na pole i kosi zboże :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Tylko ze wczoraj u mnie była mała burza :evil: , więc dalej siedzę przed komputerem :;230

Obrazek

kwiecisty stoliczek :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Cudna trawka, niestety nie mam takiej.
Wizja całkiem ciekawa a co będzie w środku zaznaczonych klombów ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

przemekg pisze:Witaj Jolu :wit , oczywiście już wysyłam na PW , pracy sporo a z czasem bywa różnie, najgożej teraz ale jesienią nadrobię wszelkie zaniedbania :) faktycznie słabe te moje zdjęcia że widzicie jeszcze dużo miejsca :;230 ja aż tak dużo między roślinami go nie widzę. Cień na zdjęciach był wczorajszy po burzy, a dziś u mnie tak samo 29,4stopnia w cieniu, parno i gorąco, nawet do ogrodu nie chce się wyjść :D
A u mnie burza i chwilowo spadło do 19,5 ale za to jak podlało ;:136 mam z głowy.
To miał być komplement, że dużo miejsca, bo my tak widzimy ile miniaturowych iglaków, funkii i żurawek by się zmieściło :;230
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

przemekg pisze: paprotki zawitały do mojego ogródka dzięki uprzejmości Piterka , u którego dostrzegłem ich piękno i bogactwo form :D , przesłał mi ciekawą stronkę z ofertą sprzedaży , więc skorzystałem :wink:
Ja też mogę prosić? :D
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Przemku Dzięki za odpowiedź ;:180 , idę na paprotkowe zakupy :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”