Moje parapety.

Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje parapety.

Post »

Imponujące te storczyki, nawet bez kwiatów.
A jak Grażynko prace w ogródku syna?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażyna Widera pisze:Dusiu ona Ci też zakwitnie,Ty masz do nich podejście,którego Ci zazdrości połowa forum.Już możesz sie cieszyć niebieską,a ja tylko korzonki ogladam ;:223
Bardzo lubię Vandy i kwitnienia mnie cieszą. Teraz pęd ma tylko niebieska... Różowa w kratkę też miała mieć, ale nie wiem dlaczego zasechł. Może od zbyt częstego sprawdzania, czy rośnie... Fioletowa nie ma skąd puścić pędzika, zwłaszcza, że liście są połamane i wygięte (spadła kiedyś z okna), a ostatni pęd był blisko stożka, więc następny będzie jak trochę liści się pojawi. Z moich Vand każda prócz tych najnowszych i sadzonek już mi kwitła, niebieska będzie kwitła 3. raz (bez kupnego kwitnienia, kupiłam ją na wystawie 10.2008).
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Grażynko to dobrze że im rosną liście i korzonki , one po prostu nabierają siły przed pięknym kwitnieniem :uszy
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Jejku jak ty robisz ,ze ci storczyki rosną nie wspomnę o kwitnieniu :shock: ja miałam jednego i ...padł .Piękne te twoje maleństwa ;:180
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko, ja też mam ten problem z Vandami. Tylko korzonki i nowe liście. Ale u mnie jest mało światła. Jak tylko się zrobi ciepło powędrują na dwór. Jeśli i wtedy nie zakwitną to już nie wiem co.
A jak twoja Ludisa?
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Tak sie cieszę,że mnie odwiedzacie ;:196
Zielona_Aniu u syna co nie co porobiłam ale ogród wymaga ciągłej pracy a nie z doskoku.Wróciłam,żeby kręgosłup rozprostować i zająć się swoim balkonem,bo na razie pustkami świeci ;:223
Joane - Ludisje dałam moje siostrzenicy bo tak się nią zachwycała,dopóki jej nie dostała :D Ale muszę przyznać,że zabrała sie u niej.A jak chodzi o Vandy - to obie jesteśmy na tym etapie rozwoju :D
Marzanko storczyk na pewno sam nie padł,tylko może o nim....zapomniałaś?Albo przelałaś?Jakaś przyczyna jego zejścia musi być :D
Pani_Storczyk - trzymam Cie za słowo!!!!!!!!!!!!!!
Dusiu naprawdę nie mam czasu co chwilę do nich zaglądać,u mnie to są bardziej zaniedbane niż ogladane :oops: Wyjeżdzam na kilka dni i jak wracam to nie wiem,którymi mam sie w pierwszej kolejnosci zająć :oops:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu naprawdę nie mam czasu co chwilę do nich zaglądać,u mnie to są bardziej zaniedbane niż ogladane Wyjeżdzam na kilka dni i jak wracam to nie wiem,którymi mam sie w pierwszej kolejnosci zająć

Ja bardzo dużo zaglądam, każdy storczyk jest przynajmniej raz w tyfodniu dokładnie obejrzany, a te, które łatwo dosięgnąć, nawet codziennie. Zawsze lubię je wyoglądać, głaskać po liściach... i czekam na kwitnienia vand. Pąki niebieskiej są coraz większe.
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Grażynko, u mnie jest podobnie ... znaczy po powrotach :)

Biegam po mieszkaniu i sprawdzam co nowego. Jak one rosną podczas nieobecności ;:138

Pozdrawiam,
Ewelina
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dusiu,ale storczyki chyba nie lubią takiej nadgorliwości.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Grażynko masz rację storczyki nienawidzą siedzenia nad nimi przeglądania doglądania..od kiedy moje w szklarni siedzą nie oglądam ...i są lepsze niż były :)
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Taak Grażynko powodem zejścia był brak wiedzy podstawowej o nim :cry: ,po prostu ja się nie znam na storczykach i chyba sobię ję odpuszczę ,będę podziwiała u ciebie :lol: Mogę ? ;:196
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marzanko ;:196 Oczywiście a ja w zamian podglądne Cię w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna Widera pisze:Dusiu,ale storczyki chyba nie lubią takiej nadgorliwości.
Pewnie nie, ale są zbyt fascynujace, żeby je zostawiać samym sobie. Zawsze lubię zaglądać, czy rosną, czy puszczają pędziki... Zaden nie jest zaniedbywany, no może tylko Cymbidia, ktore są już na zewnątrz, ale one podobno lubią być zaniedbywane.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dusiu doskonale rozumiem Twoja troskę o nie.Tylko nadmiar obowiązków i często nieobecność zmuszaja mnie do takiego ich traktowania :oops:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna Widera pisze:Dusiu doskonale rozumiem Twoja troskę o nie.Tylko nadmiar obowiązków i często nieobecność zmuszaja mnie do takiego ich traktowania :oops:
Lubię się zajmować storczykami. Jeszcze żadne inne rosliny nie dawały mi tyle radości i satysfakcji co storczyki. Lubię, jak rosną, kwitną... Zwłaszcza jak któryś zakwitnie u mnie, bo wtedy mam satysfakcję, że to dzięki mnie kwitnie. Na szczęście mam dużo czasu na zajmowanie się nimi, więc codziennie je dobrze oglądam, głaskam, szukam pędów...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”