Ogrodniczka szyszunia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodniczka szyszunia

Post »

IWONKO jak tam nowa rabatka się prezentuje :?:
Posadziłaś już wszystkie roślinki :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Witam serdecznie w te gorące dni ;:3 i podrzucam troszkę kwitnacych ogrodowych
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i widok tarasu chociaż teraz nie wyglądaja tak pięknie roślinki bo upały im bardzo dokuczaja.Jedna fuksja ta z białym ugotowała sie na słońcu i uschła
Obrazek
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

Fragolciu posadzone wszystkie w poniedziałek i we wtorek ale chyba trochę napipcyłam za dużo w małej rabacie ;:14 ale zobaczymy. Niestety hortensja trochę śpi przez te upały i nie wiem czy tam jej będzie dobrze bo ją chyba ugotuję
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Fajny widoczek na taras, fajne zakupy i fajna nowa rabatka kwasolubna. Ja też mam taką w planach i to jeszcze w tym roku.
Nasunęła mi się jedna myśl,gdy zobaczyłam pofalowany brzeg nowej rabaty. Ja też kiedyś tak zrobiłam i czym prędzej prostowałam, bo koszmarem było jeżdżenie kosiarką. Po prostu nie wyrabiała :oops:
Aha, jeśli ta rabata jest nasłoneczniona (tak wygląda na zdjęciu), to zabierz czym prędzej hortensję, bo spali się od słońca. Ogrodowe jednak wymagają sporo cienia.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Iwonko ale śliczny ten clematis,a tarasik taki kolorowy ;:138 .Ja mam podobną hortensję rośnie w cieniu,ale na chwilę dociera tam słoneczko po południu i wyrażnie jej to nie służy bo flaczeje.Więc tak jak radzi Ci Wiolka,lepiej ją przenieś ją do cienia ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ale cudnie kwitnie Ci ten klematis.....a tak narzekałaś na niego w zeszłym roku ;:14
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Szyszuniu, za taką cenę to w mojej okolicy kupuję rh I gatunku, wielkie i pięknie rozkrzewione. Mam nadzieję jednak, że Twoje się przyjmą i nie będą chorowały, widać u nas inne cenniki w szkółkach.
Piękne mieczyki, ja też kupowałam od Anitki i czekam na pąki bo posadziłam je nieco później. Bardzo ładny taras, własnie pokazałam M, żeby sobie wziął pod uwagę na przyszłość:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

tarasik kolorowy miło na nim odpoczywać a swoje kwasolubne kwiaty posadziłaś w słońcu i nie wiem czy w taki upał będą ci rosły , ja swoje polewam i polewam a one mi nikną w oczach ,, na jesieni przenoszę je pod świerki , tam będą rosły w cieniu ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko plany zrealizowałaś odnośnie kwaśnej rabatki, kwiaty na ogrodzie kwitną i kolorowego tarasu tylko pozazdraszczać więc ... czas na zasłużony odpoczynek ale się nie da bo podlewanie nie ma końca.
Piszesz,że fuksję słonce Ci zmarnowało - szkoda bo one tak pięknie i długo kwitną.
"Mądry deszcz potrzebny od zaraz !!! "
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Taras rewelacja!!!
Pięknie ukwiecony!!!`

widziałam zakupy :) i u Grażynki też czytałam ..
od wczoraj myślę o żurawkach..
Myślę i myślę.. i denerwuje mnie że są takie drogie

kwasoluby lubią cień :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

Lisko dziękuję za komplementy ;:138 ;:196 a co do kwasolubów to wiem że wolą cień ale u mnie na razie go nie dostaną tylko hortensja chyba powędruje do cienia po deszczach bo u nas teraz chłodniej a reszta zostanie na słońcu ;:3 Zobaczymy co z nich będzie na wisnę wsadzone rh i azalie wielkokwiatowe maja sie bardzo dobrze to może sobie poradzą. Wszystko się okaże
Christin u nas pada deszczyk wczoraj i dzisiaj to koniec podlewania.Teraz tylko tarasowce się podlewa. A z odpoczynkiem to wiesz jak jest juz pełno chwaściorów urosło w ogródku to pewnie jutro akcja plewienie.
Janeczko u mnie nie ma za bardzo gdzie posadzić w cieniu więc powędrowały tam i zobaczę jak sobie poradzą
Kocico niestety u nas nie ma za wielkiego wyboru i szkółek jak na lekarstwo a jak sie trafił jakiego chciałam mieć to wzięłam mimo iż lichutki ale może przeżyje. Na allegro jak patrzyłam to może by coś wybrał ale koszt przesyłki dochodzi to też niezbyt warto.Cieszę się że podoba Ci się mój tarasik
Patryku kanapa skrzypi jak nie wiem co ale nieźle sie siedzi jak się człowiek nie rusza :;230
Grażynko kwitnie ładnie a jak chcesz jakoś go odszczepić to zapraszam bo ja nie umiem ;:223
Fragolciu wiem że słonko jej nie służy i chyba powędruje pod mur :;230 tam bynajmniej tak do 14 jest cień może to wystarczy żeby ładnie rosła. Cieszę sie że Ci się podoba u mnie i zapraszam częściej
Tulipanko hortensja zmieni miejsce na bardziej zacienione i może jej to pomoże a koszenie to dziąłeczka mężusia i on myślę że sobie poradzi :uszy
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ IWONKO!
Cudowne mieczyki - niespotykane kolory. Powojnik taki zdrowy i jak obficie
kwiatnie.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Iwonko Roślinka o którą pytałaś to godecja.
Jednoroczna, ale ładna :D
:wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko ja już deszczu mam dość i moje kwiaty też - róże maja plamy na płatkach a mieczyki przy deszczu brzydkie kwiaty.
Upał źle .... długo pada źle. Idealna pogoda to niespełnione marzenia każdego ogrodnika.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

Witajcie serdecznie ;:138 kawał czasu mni tutaj nie było :lol: tzn nie pisałam bo podglądac podglądałam :D Paca w ogródeczku nie ma końca po tych deszczorach w końcu doprowadziłam go do porządku tzn chwaściory powyrywane i troszkę ogólnych porządków co brzydkie i przekwitnięte to aut.Rabatka kwsolubna dalej nie ukończono tzn roślinki są wkopane ale kora jest dopiero na połowie a szyszki pojawiły się dopiero wokół tui i azali japońskiej i na prawdę ładnie to wygląda ale jeszcze kilka kursów do lasu zanim wszystko zapełnimy szyszkami.Po posadzeniu roślin tak to wygląda:
Obrazek

Obrazek

a teraz przegląd mieczyków ;:138
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek