Mój ogród -koci raj.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród -koci raj.

Post »

Tydzień temu byłam w szkółce. Obłowiłam się w rzadkie iglaki. Jeszcze są malutkie, ale za 2-3 lata pokażą co potrafią. Jak znajdę chwilę czasu to wkleję nowe fotki. :wink:
dangar1
500p
500p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Abies lasiocarpa Lopalpun.

Obrazek
Pinus strobus Green Twist.

Obrazek
Pinus parviflora Regenhold.
dangar1
500p
500p

Post »

Od ostatniego wpisu, nabyłam wiele iglaczków. Zaprezentuję te ciekawsze i większe, jak tylko znajdę chwilę czasu. :wink:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te co pokazałaś są piękne .Z chęcią zawsze do Ciebie zaglądam ,bo iglaczki to moja pierwsza miłość .
U Ciebie mogę popatrzeć na maluchy ,bo moje ,to już duże .Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Danusiu ,jestem z rewizyta w Twoim pięknotkowie. Wynotowałam sobie 9 okazów,może mi się uda w tym sezonie choć niektóre upolować.Do teraz wcale nie miałam takiego zamiaru ale teraz widzę,że niektóre rabaty aż się proszą o wciąż zielony szkielet.
dangar1
500p
500p

Post »

Wandziu, dużo iglaczków miniaturowych masz w Opocznie. To chyba nie tak daleko z Radomia.

Teraz trochę fotek najnowyszych zdobyczy. :heja

Obrazek
Pinus strobus Soft Touch.

Obrazek
Picea (świerk) omorica Stodel.

Obrazek
Pinus strobus Minima.

Obrazek
Picea pungens Aurea WB.

Obrazek
Picea abies Izerskie Hory.

Widoki z sierpniowego ogrodu. Szkoda, że już jesień nadchodzi szybkim krokiem. ;:223
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 3 wrz 2013, o 22:52 --

Takie maluszki też mam. :;230
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cudne zdjęcia! Muszę szybko nadrobić zaległości w oglądaniu :heja :heja
dangar1
500p
500p

Post »

Znowu mnie wzięło na zakupy. ;:7 Tym razem bylinki . Nabyłam na kiermaszu ogrodowym 2 paprotki (nie jakieś cuda, takie zwyczajne), 2 żurawki i cudowną jezyczkę z jasnobrązowymi listkami- te rosliny do zapchania dziur na grządkach. Szkoda, że czasu na sadzenie brak. Może do mrozów dam radę :|
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Witaj Danusiu w 4 rocznicę powstania tego wątku ;:180 Przychodzę z rewizytą i od czego by tu zacząć....sam nie wiem tak masz cudnie. Masz przepiękne funkie, na widok tych niebieskich liści aż coś mi się robi, schrupałbym je takie są wspaniałe :D Masz ciekawą pasję - iglaki na pieńkach, też zbieram drzewa tyle, że nie karłowe a liściaste kolorowolistne, niestety miejsce mi się skończyło a to głównie przez szkółkę w Gogolinie bo prawie wszystko stamtąd mam :wink: Po pierwszych stronach od razu wyczułem w Tobie bratnią duszę ze względu na koty, widać, że jest im u Ciebie bardzo dobrze, ich ilość jest imponująca, też bym tyle chciał , po za tym są bardzo urodne :wink: Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę dalszych roślinnych i kocich sukcesów ;:333
dangar1
500p
500p

Post »

Jesień już pełną gębą, a ja ciągle kupuję. rosliny. Nabyłam właśnie w sklepie internetowym kilka dorodnych żurawek i jedną miniaturową funkię. Idą chłody, a ja denerwuję się, że mam ciagle dużo roślin w doniczkach. Do tego ten deszcz. Wygospodarowałam 1 m2 po porzeczce, na przedłuzenie grządki. Zrobiło się ładniej, bo krzaczor był rozłozysty, pokładający się i trudny w ustawieniu do pionu. Na dodatek mój pies wyprózniał swój pęcherz pod nim, więc korzyści z niego były wątpliwe. Chciałabym zdąrzyć z zagospodarowaniem tego kawałka. Znają w nim miejsce może 3 iglaki i żurawki.
dangar1
500p
500p

Post »

Sadzenie juz zakończone. Maluchy - jednoroczne szczepy iglaków poszły do donic. Mam ich już ... dużo. Całe iglakowe przedszkole. Gdzie je wsadzę, będę się martwic za 2-3 lata. Teraz większośc jest taka mała, że nie stanowią żadnej ozdoby w ogrodzie. :roll:

6 kolejnych iglaków w drodze. Nie mogę oglądać ofert internetowych, bo zawsze w sprzedaży jest coś atrakcyjnego, czego jeszcze nie mam. ;:185
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Jakie ogromne żurawki Ci porosły!!!!
;:180
Czy te siatki mają służyć ochronie roślin przed ... tygrysami :D

Obrazek
dangar1
500p
500p

Post »

Siatka nie ochroni przed tygryskami, które zawsze sobie dadzą radę, ale z pewnościa powstrzymuje mojego dużego psa. Gdyby nie to wszystko byłoby połamane i obsikane.

Sezon się kończy w ogrodzie. Pracy mnóstwo, a ja sama do tego, więc idzie powoli. Całe wory zmarzniętego "zielska", suchych badyli do wywiezienia i na kompost, do tego stale jakieś iglaczki do sadzenia. Z zakupów nie zrezygnowałam, poszerzam ciągle grządki i widzę, że do zimy będzie co robić. Najbardziej boleję nad kiwi. 2 lata nie miałam owoców, bo wiosną wymarzały kwiaty, a jak mi obrodziło obficie, to mróz wszystko zwarzył. ;:174
Trochę rekompensują straty owoce : grusze i jabłka. Mamy swoje od lata. Zostały jeszcze 2 jabłonie "do obrobienia" i może nadejść zima. :wink:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Daniusiu ;:196 Dobrze że odkryłam Twój wątek ;:108 pięknie tu u Ciebie zaraz lecę oglądać wszystko jeszcze dokładniej ;:306 pozdrawiam!
dangar1
500p
500p

Post »

Witaj, Reniusia ;:138

W moim ogrodzie drzewa owocowe rosną pomiędzy krzewami , bylinami i iglakami.
W tym roku obrodziły grusze. Już zjedzone.
Obrazek

Jabłka Gloster czekaja na zbiór.
Obrazek

Iglaczki mi podrosły w tym roku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przed przymrozkami.
Obrazek

Obrazek