ZENKU- dziękuję za odwiedziny, w Nokłach pracy co niemiara, dobrze że pogoda w miarę dopisuje. Liście opadają na potęgę , jeszcze dobrze nie zgrabi się, a już na początku grabienia liści pełno.
GRAŻYNO-dziękuję za odwiedziny i za życzenia imieninowe.Pracy w ogrodzie mam dużo, a to z tego względu że rozbieram dużą szklarnię i przenoszę ją w drugie miejsce.
ELŻBIETO- dziękuje za odwiedziny, od kilku dni pracuję intensywnie w Nokłach, dzisiaj to nawet moje dziewczyny wzięły się za grabienie, pogoda względna , liście szybko znikały z trawnika. Mam tylko problem z zaoraniem warzywnika, sąsiad przyjął zlecenie, lecz pewnie nie ma czasu by go wykonać.
TADEUSZU- dziękuję za odwiedziny, liście drzew i krzewów pięknie się przebarwiają, gdyż praktycznie nie było u nas przymrozków które przyśpieszają opadanie liści, nie pozwalając im na piękne przebarwienia.Cieszę się że mam dużo pracy w ogrodzie, wolę pracę na działce , niż siedzieć przed telewizorem, czy komputerem.
IRENO- dziękuję za odwiedziny i za życzenia imieninowe.W naszym ogrodzie rośnie dużo iglaków i ciągle przybywają nowe. Niedawno rozpocząłem na Forum inwentaryzacje swoich drzew,krzewów i iglaków. Prezentacja ponad 500 roślin trochę potrwa, zapraszam do oglądania prezentowanych roślin.
JOLU- dziękuję za odwiedziny,u nas też nie jest pogoda taka, jaką by człowiek chciał, co chwile wychodzą chmurki i zaczynało kropić, nie wiem czy jeszcze będzie prawdziwa słoneczna jesień. Wszystko by było dobrze, gdyby nie te kilka "kikuty" drzew, pozostałości po opadach śniegu.
GENIU,AGNIESZKO,MAGDO,TARO - dziękuję za odwiedziny i za życzenia imieninowe.
Kontynuacja zdjęć Rabaty przy Scieżce.