Ogród Izabell

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Re: Ogród Izabell

Post »

Witam wiosennie :)

Cieszę się Peonio, że wpadłaś. Fajnie, że moje zdjęcia Ci się podobają, tym przyjemniej jest mi je dla Was robić :). Bardzo chętnie poplotkuję o powojnikach jak tylko ruszą, bo część jeszcze śpi. Bardzo serdecznie Cię zapraszam do mnie jak tylko masz ochotę.
Aaaa, udało mi się namówić męża na kilka krzaczków peonii - na razie siedzę na necie i wybieram co ciekawsze odmiany. Jeżeli pozwolisz będę zasięgać rady.

Witam Aniu, Bardzo się cieszę z moich borówek, bo już wszystkie mają grube pąki a to znaczy, ze wszystkie przezimowały, choć wstyd przyznać, ze niczym ich nie okryłam. Ja też liczę na owocki - daj znać jak się pojawią i czy są smaczne :).

Cała przyjemność po mojej stronie Halinko, A wystawa kwiatów w Chorzowie? - oczywiście, ze wiem i już śpieszę Ci donieść, że w tym roku odbędzie się: 11 - 14 maja a więc dość późno - będzie dzięki temu dużo fajnych, podrośniętych roślin - już nie mogę się doczekać. :heja

Powojniki wcale nie są takie delikatne Janeczko, byłbym dobrej myśli, jeśli miał za mokro to powinien odbić, gorzej jeśli przemarznie - wtedy rzadko daje się odratować. No nie ukrywam, ze liczę na jagódki - zobaczymy, zobaczymy.

Ja też Moniczko dziękuję, że wpadłaś. Jeśli pozwolisz to dopytam o borówki, czy można by je podsypać nawozem do borówek - uzywam takiego do wrzosowiska i świetnie się sprawdza - jak myślisz?

Dziękuję Anusiu - aż chce się cykać dla Was te zdjęcia ;). Oj to przykro z tą boróweczką, ale nic straconego zawsze można sobie sprawić drugą a jagódki - pychotka - polecam.

Nie specjalnie jeszcze się u mnie coś dzieje, więc pokażę Wam dziś moją świąteczną dekorację:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz zapraszam Was na babeczki:
Obrazek
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Babeczki piękne aż szkoda jeść. :wink: Tylko podziwiać. :D
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu ;:167 ja, też mam zawsze dylemat, żeby skonsumować takie dzieło sztuki, serce mi w tym momencie pęka :oops:
Babeczki świąteczne - Poezja !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Kontakt:

Post »

Pyszne, jestem wszystko żerna więć kawka i podjadłam , dziękuję
Zima u mnie trwała długo ale narcyzy ładnie powschodziły , więć już wiosna ,zaraz będą kwitnąć , nie mogę się napatrzeć na super jakość teoich zdjęć, Pozdrawiam
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Izulka jak zwykle sliczności same pokazujesz.Piękne dekoracje zarówno zimowe jak i wiosenne.Babeczki to już male dzieło sztuki.Sliczne.
U mnie powojniki ( w przeciwieństwie do róż) ladnie odbily i rosną jak na drożdżach.Mazury miałam ale padł już w pierwszym roku na uwiąd.Bedę więc podziwiać go u Ciebie.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izabell, babeczki super, jeszcze takich nie widziałam. Bardzo mi się podobają róże z liści, masz talent. :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p

Post »

Witam cieplutko w dłuuuugi cieplutki weekend.

W końcu trochę czasu, więc tup, tup, tup na forum.

Wiesz Aniu (Lady-r) jakbyś prorokowała - ostatnio znalazłam jedną babeczkę u mojego dziecka w szufladzie też zostawiła sobie na pamiątkę :)
Dziękuję Halinko, jak miło to usłyszeć. U mnie w domu wszyscy przywykli i już nikt nie chwali :(
Cieszę się Peonio, że podobają CI się moje fotki i z tego że do mnie wpadasz - jeszcze bardziej. Narcyzy u mnie już przekwitają, ale długo cieszyły oczy. W tym tygodniu posadziłam pięć piwonii (kłącze i jakiś malutki odrościk) - czy mam co liczyć w tym roku na kwiaty? Chciałabym je dookoła okryć agrowłókniną i obsypać korą nie wiem jednak czy to lubią - poradź :?
Zapraszam Aniu (An-ka) do mnie na powojniki już niedługo - 90% odbiło na pędach a kilka pozostałych puszcza od korzenia. Jeden chyba tylko nie przeżył - Błękitny Anioł - ale to już drugi, a że do trzech razy sztuka wsadzę go jeszcze raz w tym roku - zobaczymy co z tego będzie. Aniu, czy to możliwe, żeby róże jeszcze nie ruszyły? Wszystkie cztery, które mam żółte to same badyle mają wprawdzie jakieś rachityczne pąki ale całe brązowe - czyżby zmarniały?
Dziękuję Majeczko, coś trzeba robić poza domem i pracą, żeby nie zgłupieć. U mnie to fotografia, ogród i kuchnia - wszystkie trzy w odpowiednich proporcjach pomagają mi zachować zdrowie psychiczne ;)
A oto co właśnie piszczy w moim ogrodzie:
Fiołki rozszalały się w trawniku:
Obrazek
Wrzośce jeszcze koncertują:
Obrazek
Wszystkie borówki przeżyły - ciekawe czy w tym roku coś zjemy z tych krzaczków:
Obrazek
Bratki górą:
Obrazek
Szczypiorek to podstawa:
Obrazek
Clematisy już obudzone:
Obrazek
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie też klementysy ładnie powschodziły , bratki z własnego siewu mają po jednym kwiatku więc długo jeszcze pokwitną za to prymulki u mnie szaleją nawet te samosiewki mają po dwa listki i pączek Ja takiego szczypiorku mam z 10 krzaczków więc jemy wszystko prawie na zielono .. wczoraj w nie było widać twarożku.. Zapowiada się piękny weekend więc miłego spędzania czasu na rabatkach ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Kontakt:

Post »

Izo , dobrze obsypane korą i zleżałym obornikiem to dobry pomysł na piwonie,miłego wypoczynku w długi weekend.
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Izbelko co ja widzę, doszły róże i piwonie, a nawet borówki ;:63
Tylko ten szczypiorek taki cieniutki :D pewnie dzieci nie lubią grubszego.
Wróciłam pooglądać ładne zdjęcia i widzę zmiany, czyli nie tylko trawnik, wrzosy i klematisy.
To się chwali.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p

Post »

Witam, witam !

Znów ostatnio trochę zaniedbałam Wasze ogrody i swój zresztą też, ale powód nie błahy, bo znów mam komunię w tym roku. Szyję więc kleję i zamawiam dekoracje co by na 3 czerwca wszystko się udało zsynchronizować.
U mnie Maniusiko dwa clematisy nie przeżyły, ale za to pięć zamówiłam nowych, więc interes na plus.
Tak właśnie zrobiłam Peonio - przykryłam cały pas agrowłukniną, przysypałam korą i na razie cieszą mnie listki - wszystkie wzeszły. W przyszłym roku będę oczekiwać na kwiaty.
Tak Marylko, dużo dodałam nowości w tym roku, a to jeszcze nie koniec planów. Szczypiorek cieniutki, bo dopiero co wysiany, więc pewnie w przyszłym roku wzejdzie grubszy.

A w moim ogrodzie wiele zmian od ostatnich fotek:
Moje przyszłe powidła śliwkowe:
Obrazek
Nieszczęsna plaga, z którą niestety przegrywam ;:223:
Obrazek
Pierwszy nowy nabytek: "Violet Pink":
Obrazek
Drugi to "Daniel Deronda":
Obrazek
Trzeci: "Albina Plena":
Obrazek
Czwarty: "Vyvian Pennell":
Obrazek
i Piąty: "Proteus", ale gdzieś się zapodział, za to pokażę Wam "blue bird":
Obrazek
I na koniec jedyny kwitnący krzaczek borówki "Bluecrop", pozostałe trzy krzaczki zbuntowały się i poszły w liście ;)
Obrazek
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Borówkowe rady dałam u mnie:). I czekam na zdjęcia clematisków:). Bo pewnie sporo podrosły:).
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p

Post »

Witam wszystkich :)

Dziękuję Nemezjo za rady borówkowe i na twoje życzenie clematisiki :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izabelko ;:167 wreszcie dotarłam do Twojego ogrodu :wit Powojniki cudne ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Izo! Ależ Ty masz clematisów..! Śliczne. Ja dopiero próbuję wprowadzić je do swojego ogrodu.
Jak Ci się rozwija Albina Plena?
Który z powojników według Ciebie jest najbardziej bordowy (wiśniowy)?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”