Moje rośliny i roślinki cz.2
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Graszka
- 1000p
- Od: 1 gru 2007, o 15:19
Ja też bardzo lubię cynie za to, że długo kwitną posiałam w tym roku do doniczek różowe białe, żółte i też miałam mieć kolorowo po rozsadzeniu prawie wszystko padło ( nie hartowałam i to był wielki błąd ostre słońce i deszcz zrobiły swoje). Czerwone siałam w ubiegłym roku i bardzo mi się spodobały więc ma je i w tym roku za rok też będą w innej części ogródeczka 

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- agaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Graszko ślicznie wyglądają te cynie (nie wiedziałam że tak się nazywają) Moja Mama i Babcia zawsze mają te kwiatki i mi też bardzo się podobają. Powiedz, to roślinka jednoroczna, prawda? czy zbierasz nasionka i wysiewasz na następny rok w doniczki na wiosnę, czy kupujesz z ogrodniczego?
na razie spisuję sobie nazwy co mi się podoba by potem też w ogródku posadzić
kloniki chyba za często nie obdarowują swoich właścicieli kwiatkami i nasionami ;) szczęściara ;) gratulki
na razie spisuję sobie nazwy co mi się podoba by potem też w ogródku posadzić

kloniki chyba za często nie obdarowują swoich właścicieli kwiatkami i nasionami ;) szczęściara ;) gratulki
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Graszka
- 1000p
- Od: 1 gru 2007, o 15:19
U nas wczoraj było pogodnie pod wieczór zaczęło się chmurzyć a w nocy była burza która poszła bokiem.
Mirku tam u was na wyspach chyba prawie zawsze jest pochmurno i mgły ze względu na morza i ocean otaczający wyspy
Magi na pierwszym zdjęciu jest floks gwieździsty, aksamitki i pojedyńcze cynie.
Goździk brodaty kwitł w czerwcu zebrałam dużo nasion jak by ktoś chciał to zapraszam

Mirku tam u was na wyspach chyba prawie zawsze jest pochmurno i mgły ze względu na morza i ocean otaczający wyspy

Magi na pierwszym zdjęciu jest floks gwieździsty, aksamitki i pojedyńcze cynie.
Goździk brodaty kwitł w czerwcu zebrałam dużo nasion jak by ktoś chciał to zapraszam

Grażynko u nas od 3 lat lato jest paskudne.W tym roku i w poprzednim czerwiec był piękny.
4 lata temu było upalne lato a w tym roku to już paskudnie.
Pocieszająca jest zima bo najwięcej było -9 przez ten czas co tu jestem.Śniegu praktycznie nie ma.Czasami sypnie ale zaraz topnieje.
Ponad 30 lat temu mieli takie zimy jak i u nas w PL.Starsi opowiadali bo młodzież nie pamięta.A śnieg jak dłużej poleży to dla nich klęska żywiołowa..
4 lata temu było upalne lato a w tym roku to już paskudnie.
Pocieszająca jest zima bo najwięcej było -9 przez ten czas co tu jestem.Śniegu praktycznie nie ma.Czasami sypnie ale zaraz topnieje.
Ponad 30 lat temu mieli takie zimy jak i u nas w PL.Starsi opowiadali bo młodzież nie pamięta.A śnieg jak dłużej poleży to dla nich klęska żywiołowa..