Ogród Ali -> alana cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ali -> alana cz.2

Post »

Witaj :wit robisz przepiękne zdjęcia, bo i obiekty do fotografowania masz bardzo ładne :wink: Będę zaglądać by nacieszyć oczy tymi soczystymi kolorami ;:196
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynie siejesz w domu czy do gruntu? Wyglądają na pikowane :-)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Witaj Justyno, miło mi Ciebie gościć :) Zapraszam często;)

Siberio cynie wysiewane są wprost do gruntu i okrywane włóknina/folią. Nic nie pikuję, bo dobrze wschodzą, więc nie ma takiej potrzeby :)

Mroźna zima za oknem a tu czas pomyślec o wysiewach, tylko na parapetach na razie za zimno na kiełkowanie. ale na kobeę trzeba się przygotować, chociaż kilka dni temu wysiałam na próbę własne nasiona, pewnie nic nie wzejdzie, ale inaczej nie dałabym sobie spokoju ;) A może macie jakieś sprawdzone jednoroczne pnacza dobrze zaszywające na południowy balkon, dodatkowo zanieczyszczony spalinami?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Alu cynie wyglądają naprawdę pięknie w takiej grupie :D Super jak roślinkę można wysiać bezpośrednio do gruntu i nie bawić się w pikowanie.....były okresy, ze pikowałam i pikowałam po kilka godzić przez kilka dni :roll: :lol: Ale już się zbiesiłam i prawie nie sieję 8-) :lol: A zresztą i miejsca brak na jednoroczne, w ogródku ciasnota....
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alano - coś mi nie pasowało z tymi blokami w centrum Węgorzewa. Teraz już wiem :roll: A roślinki pokazujesz cudne. Nie wiedziałam, że kosmosy mogą być takie wielkie i takie cudne. ;:138
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Te rządki cynii jak z podręcznika upraw wszelakich, od razu nabieram ochoty na identyczny zagonek. I jak to dobrze, że można ominąć pikowanie, o tym nie wiedziałam, od razu lżej. Alanko, kupiłam kilka paczek różnych cynii, ale tak naprawdę chodzą mi po głowie te mieszane, nie wiem nawet, jak określić ich kolor :)
Grzegorz B

Post »

Alu, ale u Ciebie cynii :shock: Ostatnimi czasy, one takie zapomniane, a u Ciebie królują w najlepsze. Coś wspaniałego !!! :):
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Prawdę powiedziawszy wolę gąszcz onętków niż cynii :D Podoba mi się taki busz-wysokie, gęste, nierówne, ładne liście-tylko zalety :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Gdzie Ala :( Zaglądam tu i zaglądam
magda-hm
100p
100p
Od: 22 mar 2012, o 08:29
Kontakt:

Post »

alana pisze:Dobre z tymi ogórkami :D Cos musi być w kiszonych warzywach, bo Łaciata zajada się wprost z surówki z kiszonej kapusty :D w jej misce leży jakieś mięso, ale ona woli sępić nad nami i coś niemięsnego zjeść - nawet bułkę czy kawałek chleba, ale pieczywo musi być świeże i chrupkie. Obierek nie je, ale wcina brudne marchewki. Na kotach nie znam się, bo nie posiadam, u nas wielbiciele psów ;)

Końcówka dalii:

- trzecia pomyłka ubiegłego sezonu (wiodąca firma na naszym rynku z cebulkami, kłączami etc, coraz bardziej mnie denerwuje, bo bardzo rzadko wyrasta to co kupowałam :x)

Obrazek

Obrazek

Wszystkie poniżej już pokazywałam, ale na tych zdjęciach pięknie prezentują się:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Urzekły mnie te dalie na zdjęciach 4 i od 8-10!!!! ;:180 czy możesz podać jaka to odmiana? Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie. Magda
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Hmmmm
Alu , hop,hop!!! Jest tu kto?
Właśnie mi się przypomniało ,że dalie od soboty na tarasie leżą i czekają na posadzenie - już się na całego puszczają... Trzeba się brać za robotę... :?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Witam w nowym sezonie :)

Magda dalia z pierwszych fotek jest niestety mi nieznana, natomiast pozostałe fotki przedstawiają dalię Akita :)

Czołem Gosiu. Miałam ambitne plany (jak rok temu;)) aby dalie wysadzić pod koniec kwietnia, ale już 7 maja, a moje dalie nadal w piwnicy siedzą. Muszę jakoś zorganizować przewóz na działkę, mam kilka ciężkich skrzynek, więc ręcznie nie da się zbytnio ;) Nie ma to jak zasada, umiesz lcizyć, licz na własne nogi ;)

Nie wrzuciłam jeszcze nowych wiosennych fotek, więc na otwarcie sezonu może chociaż kwiatki bibułkowe:
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Alu :wit
Z niecierpliwością czekam na ogrodowe widoczki :D Na pewno jest cudownie i kolorowo :wit Jak tam po zimie, wszystko ok, czy sporo strat? U mnie niestety niewesoło ;:145
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje dalie już w gruncie-pierwszy raz w życiu sadzę w ogrodzie. Do tej pory unikałam ze względu na konieczność wykopywania :oops: Jednak jedna zimowała w piwnicy i świetnie sobie poradziła, kilka dostałam od koleżanki, która cierpiała na klęskę urodzaju, więc testuję przydatność dalii u siebie :D
Przymrozek wczoraj i dzisiaj :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Grzegorz B

Post »

Sielskie widoki nam prezentujesz ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”