Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu ale miałam u Ciebie zaległości
Nie wiem jak to się stało
Masz imponujący zbiór roślinek.
Ja do wyprodukowania trojeści 2 x podchodziłam.Nasiona bardzo słabo wschodziły.
Z wysianej paczuszki miałam tylko 3 do rozpikowania , do wysadzenia pozostała tylko jedna.
Była tak niepozorna , że mąż uznał ją za chwast......Od tej chwili ma zakaz odchwaszczania w kwiatach.
Z czego bardzo się ucieszył
W poniedziałek robię wysyłkę .

Nie wiem jak to się stało

Masz imponujący zbiór roślinek.
Ja do wyprodukowania trojeści 2 x podchodziłam.Nasiona bardzo słabo wschodziły.
Z wysianej paczuszki miałam tylko 3 do rozpikowania , do wysadzenia pozostała tylko jedna.
Była tak niepozorna , że mąż uznał ją za chwast......Od tej chwili ma zakaz odchwaszczania w kwiatach.
Z czego bardzo się ucieszył

W poniedziałek robię wysyłkę .
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Basiulka !
Zakupy bombastyczne !
Róża fajowa, moja ''Dziadkowa'' to '' Swan Lake'', podobna.
Ciekawie kombinujesz kolorystycznie swoje nowe rabaty.
Dla mnie połączenie różu i żółtego jest koszmarne, chyba, że bardzo rozbielonych, pastelowych odcieni.
Jak będziesz miała chwilkę, proszę cyknij dla mnie swoją różowo - fioletową z niebieskimi akcentami rabatkę.
Pell pozdrawia serdecznie !
Zakupy bombastyczne !
Róża fajowa, moja ''Dziadkowa'' to '' Swan Lake'', podobna.
Ciekawie kombinujesz kolorystycznie swoje nowe rabaty.
Dla mnie połączenie różu i żółtego jest koszmarne, chyba, że bardzo rozbielonych, pastelowych odcieni.
Jak będziesz miała chwilkę, proszę cyknij dla mnie swoją różowo - fioletową z niebieskimi akcentami rabatkę.
Pell pozdrawia serdecznie !
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Taruś, Moniko u mnie ta jedna ,która rośnie to też straszny śmieciuch więc już się przyzwyczaiłam 
Niech śmieci ile chce tylko niech pięknie kwitnie i czaruje tym bladziutkim różem
Moniś dziękuję
Olu mnie też niektóre wątki uciekają i potem przez przypadek wpadam na to ,że nie dostaję od nich powiadomień.........
Na wysianie nasionek z tej trojeści też już miałam zapędy ale pomyślałam ,że lepiej jak po kwitnieniu ją uciacham bo ma tylko dwa pędy
.........wtedy nie będzie tracić siły na nasionka tylko może troszkę pójdzie w nowe łodyżki......
Ciekawe ,kiedy takie z nasion zakwitną
.............
_oleander_ ,Taro.............jak tylko trojeść się rozrośnie to ja chętnie się podzielę bo to chyba lepsze niż sianie nasionek
Pell moja różowo-fioletowa rabata to ta jedyna i największa jaką mam
....ale jeszcze dużo jej brakuje do pokazania jej światu
Najpierw miała być to rabata śródziemnomorska ale w czasie jakoś bardziej poszłam w kolor a nie w klimat
Ląduje na niej wszystko w danym kolorze, jeszcze czeka mnie w przyszłym roku przesadzanie irysów bo nie wszystkie nowozakupione w tym roku zakwitły i tak naprawdę nie wiem jakie mają kolorki
.....no i ciągle przesadzam ,komponuję i cuduję
.......no i żeby to wszystko nabrało wyrazu musi się troszkę rozrosnąć bo jescze trochę zieje pustką
Ale już i tak jest lepiej niż ze dwa miesiące temu
Druga rabata ,ta pod domem ,różana będzie właśnie w pomarańczu i żółci.........tak dla kontrastu
Pell, jak zakwitną rozchodniki ,postaram się obfocić tą różową......myślę ,że wtedy będzie ciekawie wyglądała
Agnieszko ona już jest cała obsypana pączkami
.....tylko czekać
Na działce dzisiaj mix pogodowy
............słońce i upał,deszcz i zimnica .......z przewagą tego drugiego
Posadziałam roślinki od Agness, popieliłam , miałam kosić trawę ale gdzie tam
, prąd by mnie popieścił jak nic
.....mokra trawa i kosiarka......masaż z eletrostymulacją
A teraz kawka i forum
.....nadrabiam zaległości

Pomidorki jak malowane

Borówki już słodziutkie......

Zawilec

Groszek z działki....pachnie w całym pokoju

Niech śmieci ile chce tylko niech pięknie kwitnie i czaruje tym bladziutkim różem

Moniś dziękuję

Olu mnie też niektóre wątki uciekają i potem przez przypadek wpadam na to ,że nie dostaję od nich powiadomień.........
Na wysianie nasionek z tej trojeści też już miałam zapędy ale pomyślałam ,że lepiej jak po kwitnieniu ją uciacham bo ma tylko dwa pędy

Ciekawe ,kiedy takie z nasion zakwitną

_oleander_ ,Taro.............jak tylko trojeść się rozrośnie to ja chętnie się podzielę bo to chyba lepsze niż sianie nasionek

Pell moja różowo-fioletowa rabata to ta jedyna i największa jaką mam

Najpierw miała być to rabata śródziemnomorska ale w czasie jakoś bardziej poszłam w kolor a nie w klimat

Ląduje na niej wszystko w danym kolorze, jeszcze czeka mnie w przyszłym roku przesadzanie irysów bo nie wszystkie nowozakupione w tym roku zakwitły i tak naprawdę nie wiem jakie mają kolorki

.....no i ciągle przesadzam ,komponuję i cuduję

Ale już i tak jest lepiej niż ze dwa miesiące temu

Druga rabata ,ta pod domem ,różana będzie właśnie w pomarańczu i żółci.........tak dla kontrastu

Pell, jak zakwitną rozchodniki ,postaram się obfocić tą różową......myślę ,że wtedy będzie ciekawie wyglądała

Agnieszko ona już jest cała obsypana pączkami

Na działce dzisiaj mix pogodowy

Posadziałam roślinki od Agness, popieliłam , miałam kosić trawę ale gdzie tam

A teraz kawka i forum

Pomidorki jak malowane

Borówki już słodziutkie......

Zawilec

Groszek z działki....pachnie w całym pokoju

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Basieńko. Piękne masz już pomidorki. Moim maskotkom, które są w doniczkach na dachotarasie jeszcze trzeba trochę czasu, natomiast gruntowe - to zaczyna się obraz nędzy i rozpaczy. Liście robią się brązowe i nie pomagają gnojówka pokrzywowo-skrzypowa ani oprysk biochikolem. Czuję, że trzeba będzie wejść z jakąś chemią bo inaczej nic z nich nie będzie. A ja w tym roku wysiałam trojeść - na 10 nasionek 7 wzeszło, są już rozpikowane i zobaczymy co będzie dalej. Jakoś gotowej sadzonki nie udało mi się dotąd kupić. Może uda się własnoręcznie wyhodować. Mam tak wychowane tritomy, liatry, przetaczniki. Może i trojeść się uda.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Basiu!
Cieszę się, że dołączyłaś do "klubu miłośników trojeści"
Ten jaskrawy kolor jest niepowtarzalny, ale inne trojeście też ładne. Właśnie poluję na amerykańską.
Nasienników na Twoim miejscu bym nie ścinał, bo są bardzo dekoracyjne. Po drugie trojeść bulwiastą łatwiej rozmnożyć z nasion niż sadzonek, które kiepsko się przyjmują. Nasionka wschodzą bardzo dobrze i już po roku kwitnie.
Cieszę się, że dołączyłaś do "klubu miłośników trojeści"

Nasienników na Twoim miejscu bym nie ścinał, bo są bardzo dekoracyjne. Po drugie trojeść bulwiastą łatwiej rozmnożyć z nasion niż sadzonek, które kiepsko się przyjmują. Nasionka wschodzą bardzo dobrze i już po roku kwitnie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witaj BASIU w niedzielny poranek . Trochę tłoczno u ciebie . Pomdorki super u mnie chyba dopada je choroba . Wczoraj zrobiłam oprysk a dzisiaj pójdę zobaczyć czy coś pomogło . Jak nie to nawet ne wiem czy chemia pomoże . Pachnące groszki jeszcze nigdy ich nie miałam gdyż za dużo chcę jarzyn i brakuje miejsca . Może wysieję je pod płotem będą miały miejsce do wspinaczki . Miłej i słonecznej niedzieli .
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Aguś to moje pierwsze , własne pomidorki więc radocha jest podwójna
Fajnie ,że Twoje też już zaczynają dojrzewać, nie ma jak swój pomidorek w łapce do zagryzania kanapki
...zawsze mi się wydaje ,że te własne tak właśnie powinno się jeść te swojskie
Zakupy to kolejna kolorystyczna porażka.......jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego ,że dostaję coś innego niż zamówiłam
Aduś dziękuję
To lato jakoś nie służy pomidorom i różom
........za dużo wody...
Jak czytałam forum i wszyscy ciągle pisali ,że u mnich wciąż leje ,to mam wrażenie ,że tego deszczu miałam jednak mniej....może dlatego pomidory dobrze się trzymają, u sąsiadów też raczej są ładne i zdrowe.
Hodowla roślin z nasionek to bardzo fajna zabawa
.......Aduś , trojeście na pewno pięknie Ci się rozrosną
.......już w
wyhodowałaś tyle innych roślinek z nasionek ,że masz wprawę i znajomość tematu
Jacku ja wcześniej nie miałam pojęcia o istnieniu tej rośliny, dopiero zobaczyłam ją u Halinki i od razu wpadła mi w oko
.....cudna jest
Poczytałam o trojeści amerykańskiej , to też niezwykle piękny kwiat
.....chyba zapadam na trojeściową chorobę bo zapisuję sobie też amerykankę na listę chciejstw i zaczynam poszukiwania
Dzięki Jacku za radę co do nasionek.....zostawiam w takim razie i pobawię się w wysiew....zapowiada się dobra zabawa
Jadziu o pomidorkach już napisałam wyżej......to lato niestety nie jest dla nich łaskawe
Pachnące groszki polecam całym sercem
....są urocze, delikane a zapach mają oszałamiający , podobnie jak maciejka
Wystarczy parę gałązek ,żeby pachniało w całym pokoju a do tego jak ścina się kwiatki do wazonu to jeszcze obficiej kwitną
Jadziuniu , Tobie również życzę miłej niedzieli
U mnie dzisiaj niedziela przywitała się pięknym słoneczkiem, więc rano obieram kierunek Obi i zakupuję nawóz a potem działka i może wreszcie skoszę trawniczek
Życzę wszystkim pięknej pogody , miłego niedzielnego nastroju i udanego wypoczynku ;:2

Fajnie ,że Twoje też już zaczynają dojrzewać, nie ma jak swój pomidorek w łapce do zagryzania kanapki

Zakupy to kolejna kolorystyczna porażka.......jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego ,że dostaję coś innego niż zamówiłam

Aduś dziękuję

To lato jakoś nie służy pomidorom i różom

Jak czytałam forum i wszyscy ciągle pisali ,że u mnich wciąż leje ,to mam wrażenie ,że tego deszczu miałam jednak mniej....może dlatego pomidory dobrze się trzymają, u sąsiadów też raczej są ładne i zdrowe.
Hodowla roślin z nasionek to bardzo fajna zabawa

wyhodowałaś tyle innych roślinek z nasionek ,że masz wprawę i znajomość tematu

Jacku ja wcześniej nie miałam pojęcia o istnieniu tej rośliny, dopiero zobaczyłam ją u Halinki i od razu wpadła mi w oko

Poczytałam o trojeści amerykańskiej , to też niezwykle piękny kwiat

Dzięki Jacku za radę co do nasionek.....zostawiam w takim razie i pobawię się w wysiew....zapowiada się dobra zabawa

Jadziu o pomidorkach już napisałam wyżej......to lato niestety nie jest dla nich łaskawe

Pachnące groszki polecam całym sercem

Wystarczy parę gałązek ,żeby pachniało w całym pokoju a do tego jak ścina się kwiatki do wazonu to jeszcze obficiej kwitną

Jadziuniu , Tobie również życzę miłej niedzieli

U mnie dzisiaj niedziela przywitała się pięknym słoneczkiem, więc rano obieram kierunek Obi i zakupuję nawóz a potem działka i może wreszcie skoszę trawniczek

Życzę wszystkim pięknej pogody , miłego niedzielnego nastroju i udanego wypoczynku ;:2
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Basiu a cebulkę do pomidorków masz już też
Cebulki krokusów popakowałam kolorami w oddzielne koperty ale nie na wszystkich pisze jaki to kolor bo jestem niepewna. Wysyłam też krokus jesienny , jak go wsadzisz w sierpniu to jesienią zakwitnie taki różowiutki .
Cebulki triteleii można sadzić jesienią to zakwitną w maju lub wiosną to zakwitną w lipcu.

Cebulki krokusów popakowałam kolorami w oddzielne koperty ale nie na wszystkich pisze jaki to kolor bo jestem niepewna. Wysyłam też krokus jesienny , jak go wsadzisz w sierpniu to jesienią zakwitnie taki różowiutki .
Cebulki triteleii można sadzić jesienią to zakwitną w maju lub wiosną to zakwitną w lipcu.