To jednak nie takie proste

mój pies też miał takie gusta kulinarne, więc wszystkie hosty opisuję w kajeciku - wraz ich miejscem położenia (taki swoisty GPSiga23 pisze:zanim się ich nauczyłam pies pożarł tabliczki,
Zgadzam się z w 100% z Polą na żywo można dopiero coś powiedzieć .Pola42 pisze:
Ta dyskusja nad ML i problemy z identyfikacją są świetnym przykładem na to, jak ciężko jest rozpoznać roślinę z fotki, do tego roślinę, której zdjęcie zrobione było np wczesną wiosną. Wiadomo , jak inne są wczesnowiosenne kolory host , jak wiele zależy od rzutu okiem i ręką () na żywo , kiedy można lepiej ocenić grubość, czy fakturę liścia.
Mnie wcale nie przypomina Christmas Tree , brak głębokiego koloru tej hosty. Ja raczej stawiałabym na coś w rodzaju Crusader .zielono mi pisze:Zgadzam się z Elą co do pierwszego zdjęcia to Whirlwind .
Trzecie przypomina mi trochę młodą Christmas Tree, co do czwartego to poproszę o dodatkowe zdjęcia.
Wydaje mi się za duża na Crusader.Pola42 pisze:Mnie wcale nie przypomina Christmas Tree , brak głębokiego koloru tej hosty. Ja raczej stawiałabym na coś w rodzaju Crusader .zielono mi pisze:Zgadzam się z Elą co do pierwszego zdjęcia to Whirlwind .
Trzecie przypomina mi trochę młodą Christmas Tree, co do czwartego to poproszę o dodatkowe zdjęcia.
Ostatnia fotka...to może być wszystko. Może masz zdjęcie z późnego lata?
może napisz, co jeszcze na pewno kupowałaś, to będzie łatwiej dopasować je do Twoich fotekiga23 pisze:mam te hosty kupione, a nie widziałam gdzie rosną