to prawda.Ja co prawda też na zachodzie ale moje drzewa dopiero się szykują do kwitnienia.Też uwielbiam wiosnę :Pida74 pisze:Dalo drzewa owocowe kwitną![]()
To gdzie Ty mieszkasz w Marroku
![]()
Pieknie jest ,też uwielbiam moment kwitnienia drzew owocowych,pszczoły szaleją i ten zapach
![]()
![]()
![]()
Mamy teraz najpiękniejsze miesiące -kwiecień i maj -potem dopadnie nas rutyna ...
Dala-mój piękny ogród cz.2
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie tez Dalo zadziwia ten mikroklimat na Twojej działceJ ak chce zobaczyć co będzie u mnie za 3 tygodnie tazagladam do Ciebie .Ja kończę dopiero wiosenne porządki
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu piękne dzięki za kwiatki i wiosenne fotki. Aż czuć to słoneczko, zapach i wirujące w powietrzu płatki.
Te szafirki pod forsycją świetnie wyglądają, Teraz wiem co zrobić z moimi, które sie trochę rozniosły gdzie się da.
Życzę Ci również milego wieczoru.
Te szafirki pod forsycją świetnie wyglądają, Teraz wiem co zrobić z moimi, które sie trochę rozniosły gdzie się da.
Życzę Ci również milego wieczoru.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
coraz piekniej się robi w ogrodach, oby pogoda sie jeszcze jakiś czas utrzymała, żeby pokończyć rózne prace, i móc poleżeć w hamaczku:)
milego dnia
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
milego dnia
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Dalu jak zawsze Twoje roślinki piękne i zadbane. Widziałam,że masz wiśniowe śliwy. Taką śliwę też kupiłam przed świętami. Chcę ją prowadzić jak krzew. Powiedz proszę czy ma jakieś szczególne wymagania? Szukałam informacji na jej temat i nic nie znalazłam.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
-
x-d-a
Witam dopiero póżnym wieczorem, ale dzisiaj spędziłam dzień w Wielkim Mieście w salonie fryzjerskim.
No, ale tym razem fryzurę zmieniałam nie ja, lecz mój piesek, który był już taki zarośnięty, że nie dawałam sobie rady z rozczesywaniem kołtunków.
a oto mój przystojniak po zabiegach upiekszających
Ale zdążyłam jeszcze wpaść do ogrodu i posadzić roślinki, które kupiłam w OB - głównie na skalniaczek i zrobić parę zdjątek.
Alinko,
śliwy wiśniowe nie mają jakiś szczególnych wymagań, rosną w każdej przeciętnej glebie i na każdym stanowisku. Ja kupiłam szczepione na pniu i one nie mogłyby być prowadzone jako krzew.
Reniu, szafirki są bardzo wdzięczne i pięknie się rozrastają i dopiero w dużym skupisku wyglądają pięknie.
Majeczko,
to pocieszyłaś mnie z tą lantaną, choć ona jakaś taka suchawa...
Edytko,
dzięki za gratulacje!
Taro, Urszulko, Alu,
miłego wieczoru życzę!
Wiesiu,
wiosna w ogrodzie jest piękna!
Halinko,
uwielbiam jak kwitną drzewa owocowe - morele już przekwitły, czereśnie właśnie kwitną, a za chwilę zakwitną wiśnie...
Ewo, Aszko, Ido,
U mnie od dwóch tygodni jest bardzo ciepło, zwłaszcza w ciągu dnia i wegetacja bardzo przyspieszyła, a niektóre kwiatki za szybko przekwitają...
Cynthio,
teraz wiosną w ogrodzie jest najwięcej koloru żółtego, który właśnie pięknie komponuje się z niebieskim.
A oto wiosenne obrazki z mojego ogródka

No, ale tym razem fryzurę zmieniałam nie ja, lecz mój piesek, który był już taki zarośnięty, że nie dawałam sobie rady z rozczesywaniem kołtunków.
a oto mój przystojniak po zabiegach upiekszających

Ale zdążyłam jeszcze wpaść do ogrodu i posadzić roślinki, które kupiłam w OB - głównie na skalniaczek i zrobić parę zdjątek.
Alinko,
śliwy wiśniowe nie mają jakiś szczególnych wymagań, rosną w każdej przeciętnej glebie i na każdym stanowisku. Ja kupiłam szczepione na pniu i one nie mogłyby być prowadzone jako krzew.
Reniu, szafirki są bardzo wdzięczne i pięknie się rozrastają i dopiero w dużym skupisku wyglądają pięknie.
Majeczko,
to pocieszyłaś mnie z tą lantaną, choć ona jakaś taka suchawa...
Edytko,
dzięki za gratulacje!
Taro, Urszulko, Alu,
miłego wieczoru życzę!
Wiesiu,
wiosna w ogrodzie jest piękna!
Halinko,
uwielbiam jak kwitną drzewa owocowe - morele już przekwitły, czereśnie właśnie kwitną, a za chwilę zakwitną wiśnie...
Ewo, Aszko, Ido,
U mnie od dwóch tygodni jest bardzo ciepło, zwłaszcza w ciągu dnia i wegetacja bardzo przyspieszyła, a niektóre kwiatki za szybko przekwitają...
Cynthio,
teraz wiosną w ogrodzie jest najwięcej koloru żółtego, który właśnie pięknie komponuje się z niebieskim.
A oto wiosenne obrazki z mojego ogródka

- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam Dalu do Ciebie dopiero wieczorkiem. Masz rację, że roslinki dostały takiego przyspieszenia, że chyba za dużego. Przedwczoraj pokazywałam pąki czereśni, a dziś są w pełnym rozkwicie. Przedwczoraj niektóre tulipany były w pączkach, a dziś przekwitnięte. Ale chyba też wpływ na to mają temperatury i brak deszczu. Piękny ten Twój ogród - każda jego odsłona. A fontanna jest cudna.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
x-d-a
Daluś, u Ciebie to tak pięknie jest jak by wcale zimy nie było, zieloniutko, kwiaty kwitną..i bardzo zapraszająco wygląda kącik ze stoliczkiem:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1982
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1982
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."