Dala-mój piękny ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ida74 pisze:Dalo drzewa owocowe kwitną :shock: :?: To gdzie Ty mieszkasz w Marroku :?: :wink: Pieknie jest ,też uwielbiam moment kwitnienia drzew owocowych,pszczoły szaleją i ten zapach :roll: :!: :!: :!: Mamy teraz najpiękniejsze miesiące -kwiecień i maj -potem dopadnie nas rutyna ...
to prawda.Ja co prawda też na zachodzie ale moje drzewa dopiero się szykują do kwitnienia.Też uwielbiam wiosnę :P
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Mnie tez Dalo zadziwia ten mikroklimat na Twojej działceJ ak chce zobaczyć co będzie u mnie za 3 tygodnie tazagladam do Ciebie .Ja kończę dopiero wiosenne porządki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dala, nawet nie wiedziałam, że czereśnie tak cudnie kwitną :shock: Mam dopiero maleńkie, roczne drzewka :?
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Dalu piękne dzięki za kwiatki i wiosenne fotki. Aż czuć to słoneczko, zapach i wirujące w powietrzu płatki.
Te szafirki pod forsycją świetnie wyglądają, Teraz wiem co zrobić z moimi, które sie trochę rozniosły gdzie się da.
Życzę Ci również milego wieczoru.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wiosna, wiosma a właściwie to juz lato w Twoim ogródku, pozdrawiam miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

coraz piekniej się robi w ogrodach, oby pogoda sie jeszcze jakiś czas utrzymała, żeby pokończyć rózne prace, i móc poleżeć w hamaczku:)

milego dnia
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Dalo -spóźnione ale szczere gratulacje złotka.
Tulipany masz piękne,
ale ja czekam na Twoje róże
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Dalu jak zawsze Twoje roślinki piękne i zadbane. Widziałam,że masz wiśniowe śliwy. Taką śliwę też kupiłam przed świętami. Chcę ją prowadzić jak krzew. Powiedz proszę czy ma jakieś szczególne wymagania? Szukałam informacji na jej temat i nic nie znalazłam.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Dalu, nie martw się lantaną one po zimie zwykle wyglądają kiepsko.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dalu piękne szafirki . tak jakos wyszło , że nie mam ich jeszcze w moim ogrodzie Ale to sie musi zmienić......Piękna wiosna u Ciebie
x-d-a

Post »

Witam dopiero póżnym wieczorem, ale dzisiaj spędziłam dzień w Wielkim Mieście w salonie fryzjerskim.
No, ale tym razem fryzurę zmieniałam nie ja, lecz mój piesek, który był już taki zarośnięty, że nie dawałam sobie rady z rozczesywaniem kołtunków.
a oto mój przystojniak po zabiegach upiekszających Obrazek

Ale zdążyłam jeszcze wpaść do ogrodu i posadzić roślinki, które kupiłam w OB - głównie na skalniaczek i zrobić parę zdjątek.
Alinko,
śliwy wiśniowe nie mają jakiś szczególnych wymagań, rosną w każdej przeciętnej glebie i na każdym stanowisku. Ja kupiłam szczepione na pniu i one nie mogłyby być prowadzone jako krzew.

Reniu, szafirki są bardzo wdzięczne i pięknie się rozrastają i dopiero w dużym skupisku wyglądają pięknie.

Majeczko,
to pocieszyłaś mnie z tą lantaną, choć ona jakaś taka suchawa...
Edytko,
dzięki za gratulacje!
Taro, Urszulko, Alu,
miłego wieczoru życzę!
Wiesiu,
wiosna w ogrodzie jest piękna!
Halinko,
uwielbiam jak kwitną drzewa owocowe - morele już przekwitły, czereśnie właśnie kwitną, a za chwilę zakwitną wiśnie...
Ewo, Aszko, Ido,
U mnie od dwóch tygodni jest bardzo ciepło, zwłaszcza w ciągu dnia i wegetacja bardzo przyspieszyła, a niektóre kwiatki za szybko przekwitają...
Cynthio,
teraz wiosną w ogrodzie jest najwięcej koloru żółtego, który właśnie pięknie komponuje się z niebieskim.
A oto wiosenne obrazki z mojego ogródka Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam Dalu do Ciebie dopiero wieczorkiem. Masz rację, że roslinki dostały takiego przyspieszenia, że chyba za dużego. Przedwczoraj pokazywałam pąki czereśni, a dziś są w pełnym rozkwicie. Przedwczoraj niektóre tulipany były w pączkach, a dziś przekwitnięte. Ale chyba też wpływ na to mają temperatury i brak deszczu. Piękny ten Twój ogród - każda jego odsłona. A fontanna jest cudna.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-d-a

Post »

Ado, dzięki za wizytę w moim ogrodzie.
Na dobranoc dla Ciebie jeszcze jedna kwietniowa fotka Obrazek
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Daluś, u Ciebie to tak pięknie jest jak by wcale zimy nie było, zieloniutko, kwiaty kwitną..i bardzo zapraszająco wygląda kącik ze stoliczkiem:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1982
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu a ja proszę o końcowy efekt na wrzosowisku :lol:

Piękna ta Twoja fontanna czy z tej pompy leci woda :?: :?:

W takim zadbanym i pięknie kwitnącym ogródku to można siedzieć i odpoczywać :!: :!: :!:

Ja na swojej działce mam stale tyle roboty , że tylko w niedzielę wstrzymuję się od pracy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”