Ogród kociej rodziny ;)
Re: Ogród kociej rodziny ;)
Nie wiem nie wiem jeszcze ;)
Ale jak nie będę to pokusy spełnione przez umyślnego mogę podrzucić, musiałabyś tylko odebrać w Szczecinie ;) Zobaczymy ;) Jeśli dojadę, jestem wolna w piątek wieczorkiem, ale bez samochodu.
Ale jak nie będę to pokusy spełnione przez umyślnego mogę podrzucić, musiałabyś tylko odebrać w Szczecinie ;) Zobaczymy ;) Jeśli dojadę, jestem wolna w piątek wieczorkiem, ale bez samochodu.
Ogródek budzi się wiosennie 
Dziś opryskałam Miedzianem róże.
Sprawdziłam, jak się czują moje ukochane powojniki, hurra, Warszawska Nike jednak żyje, właśnie odbija od korzenia po całkowitym przycięciu
Tulipany są w zdecydowanie różnych fazach rozwoju - i fajnie, będzie kwitnienie rozłożone w czasie
Tak kwitły krokusiki:

I miałam farta, robiąc to zdjęcie bo pięć minut później zostały zerwane co do jednego przez moją ogrodową pomocnicę

Moja córunia jest bardzo pracowita
Tak sobie rosły wiosenne kwiatuszki:

A tak grzecznie bawiła się moja mała ogrodniczka chwilkę później ;)

Ciężko będzie roślinkom, dopóki Madzia nie zmądrzeje
Jak na razie próby wyperswadowania konieczności zerwania wszystkich kwiatuszków są bezskuteczne ;) Oczywiście ćwiczymy wciąż 
A oto dzisiejsze roślinki:

Nowy nabytek - żurawka Creme Brule, rośnie sobie smakowicie obok Capuccino i Tiramisu ;)

A na deser mała zielonooka panienka o imieniu ROSA ;) najprawdopodobniej Rózia zostanie z nami

Dziś opryskałam Miedzianem róże.
Sprawdziłam, jak się czują moje ukochane powojniki, hurra, Warszawska Nike jednak żyje, właśnie odbija od korzenia po całkowitym przycięciu

Tulipany są w zdecydowanie różnych fazach rozwoju - i fajnie, będzie kwitnienie rozłożone w czasie

Tak kwitły krokusiki:

I miałam farta, robiąc to zdjęcie bo pięć minut później zostały zerwane co do jednego przez moją ogrodową pomocnicę

Moja córunia jest bardzo pracowita

Tak sobie rosły wiosenne kwiatuszki:

A tak grzecznie bawiła się moja mała ogrodniczka chwilkę później ;)

Ciężko będzie roślinkom, dopóki Madzia nie zmądrzeje

A oto dzisiejsze roślinki:

Nowy nabytek - żurawka Creme Brule, rośnie sobie smakowicie obok Capuccino i Tiramisu ;)

A na deser mała zielonooka panienka o imieniu ROSA ;) najprawdopodobniej Rózia zostanie z nami

- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jakie śliczności
sama nie wiem jaką kolejność ustalić?:Madzia,kicia,kwiatki?....hmmm....trudny wybór
Pamiętasz jak Wojtuś poobcinał mi wszystkie główki tulipanów?-teraz wyrywa chwasty
hehehe pyta się

Pamiętasz jak Wojtuś poobcinał mi wszystkie główki tulipanów?-teraz wyrywa chwasty

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Heh, wiem że ten moment nastąpi ale na razie pogrom roślinny...dobrze, że zrobiłam dziś zdjęcia bo już nie mam kwitnących narcyzów 

- eury
- 200p
- Kontakt:
Ona jest słodka
Wycałuj Młodocianą Ogrodniczkę 

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Storczykowe bidulki Eury
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aneczko, bardzo pracowitą masz córunięAnniaJ pisze:Heh, wiem że ten moment nastąpi ale na razie pogrom roślinny...dobrze, że zrobiłam dziś zdjęcia bo już nie mam kwitnących narcyzów

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
wszystko piękne - córcia, kwiatki i Rózia 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Chwila moment i córka z małego (ale uroczego) szkodnika zamieni się w małego pomocnika
A żonkile w przyszłym roku znów się pojawią w Twoim ogrodzie. Bardzo dziękuję za fotki w moim wątku, bardzo mi były potrzebne (akurat miałam małego doła
)
Mam pytanie co do powojników - czy wszystkie Ci przezimowały? U mnie bardzo późną wegeteację zaczęły te późno kwitnące, ale Venosa Violacea i Jerzy Popiełuszko nadal nie dają znaku życia...
Szykować łopatę, czy dać im jeszcze szansę?

A żonkile w przyszłym roku znów się pojawią w Twoim ogrodzie. Bardzo dziękuję za fotki w moim wątku, bardzo mi były potrzebne (akurat miałam małego doła

Mam pytanie co do powojników - czy wszystkie Ci przezimowały? U mnie bardzo późną wegeteację zaczęły te późno kwitnące, ale Venosa Violacea i Jerzy Popiełuszko nadal nie dają znaku życia...
Szykować łopatę, czy dać im jeszcze szansę?
Daj szansę. Może potrzebują więcej czasu...choć powinny już choć tyci tyci ;)
U mnie dokończyła żywota Barbara Dibley, Purple Spider nie wykazuje oznak życia, Pamela Jackman i Kiri Te Kanawa też w uśpieniu - oby nie wiecznym ;)
Co smieszne..zgubiłam ;) jeden powojnik ;) Tak dokładnie okopywałam kopczykami jesienią że zakopałam Gouernsey Cream ;) nakopałam się jak głupia by znaleźć karteczkę ;) Mniej więcej wiem, gdzie powinien był być ale ...się zgubił ;)
Madzia nadal wyrywa roślinki...pilnuję jej, więc nie mam wiele czasu na spokojne obrabianie ogródka
Troszkę dzisiejszych zdjęć:
Żółteczki:
[

Bodziszek variegata, ciekawostka w kolekcji

Sasaneczka (dziś już bez kwiatków dzięki córci :x )

Mioduneczka od Eury, moja ulubienica w roku ubiegłym, róslinka wdzięczna przez cały sezon dzeki tym uroczym nakrapianym listkom

Dzisiejsze kocie akcenty

I mały szkodnik

U mnie dokończyła żywota Barbara Dibley, Purple Spider nie wykazuje oznak życia, Pamela Jackman i Kiri Te Kanawa też w uśpieniu - oby nie wiecznym ;)
Co smieszne..zgubiłam ;) jeden powojnik ;) Tak dokładnie okopywałam kopczykami jesienią że zakopałam Gouernsey Cream ;) nakopałam się jak głupia by znaleźć karteczkę ;) Mniej więcej wiem, gdzie powinien był być ale ...się zgubił ;)
Madzia nadal wyrywa roślinki...pilnuję jej, więc nie mam wiele czasu na spokojne obrabianie ogródka

Troszkę dzisiejszych zdjęć:
Żółteczki:

Bodziszek variegata, ciekawostka w kolekcji

Sasaneczka (dziś już bez kwiatków dzięki córci :x )

Mioduneczka od Eury, moja ulubienica w roku ubiegłym, róslinka wdzięczna przez cały sezon dzeki tym uroczym nakrapianym listkom

Dzisiejsze kocie akcenty

I mały szkodnik

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Chyba najbardziej podoba mi się mały szkodnik
ale ja ostatnio jestem mało obiektywna (ach te zmiany hormonalne)

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Mały szkodniczek jest uroczy, ale ma minę
Aniu, piękne żółtki pokazałaś

Aniu, piękne żółtki pokazałaś

Nie dziwię się hormonalnym nastrojomJLG pisze:Chyba najbardziej podoba mi się mały szkodnik![]()

Dziś straciły swoją urodę tulipanek botaniczny, jeden z trzech kwitnących razem - nie zdążyłam zrobić zdjęcia i peonia ( a taki piękny peoniowy pęd wyrósł)
Zabarykadowałam część roślin kratkami do powojników
Rozmawiałam ze znajomą i mówię, że mała mi wszystko zrywa i wącha - mówi: Pokaż jej że można wąchać schylając się

Przetestowane - na szkodnika nie działa

Nie mogę doczekać się kwitnienia róż - może szkodnika zaatakują i nabierze respektu...heeeh
Żółtki narcyzkowe jeszcze wybuchają - przepiękne są dla mnie te trzy na jednej gałązce - jeszcze kilka bedzie kwitło hurraAniaDS pisze: Aniu, piękne żółtki pokazałaś

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Aniu jak spoglądam Twojemu małemu szkodnikowi w oczy to tak jak bym Ciebie widziała
Jeszcze nie trafiłam na bodziszka variegata.

Jeszcze nie trafiłam na bodziszka variegata.
- eury
- 200p
- Kontakt:
Aniu,trzymaj kciuki,druga róża zamieszkała w donicy - tym razem Ice Lady "z odzysku" 
Zaraziłaś mnie

Zaraziłaś mnie

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Storczykowe bidulki Eury
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
mały szkodnik jest uroczy, takiemu można wszystko wybaczyć 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...