Witam Wszystkich
Na specjalne życzenie Gabrysi sesja zdjęciowa Sophi
Rośnie zwarta w ładnym krzaku,kwiat trzyma ponad miesiąc.Dla mnie ładna w pąku później kwestia gustu
Hanka 1 pisze: następna piękna nieznajoma.
Kwiat od pełnego rozkwitu trzyma do tygodnia jeśli nie pada deszcz.zapach owocowy ledwo wyczuwalny,26 płatków w dotyku bardzo delikatne,w pełnym rozkwicie widać w środku czerwony kołnierzyk
ta róza dla mnie najbardziej przypomina Mount Shastę
bardzo u nas popularna i ma charakterystyczny lekko rózowy srodek,
w zimniejsze dni też pąki są lekko rózowe.
U Pascali nie ma dodatku rózu.
Sophia jest sliczna!
Tak załuję, że jej nie kupiłam ...
Jadzia Jakuch proszę pokaż swoją Kristalperle może dopasuje mojej imię
Iza liska Masz racje Ice Lady to niezawodna róża-nie choruje,kwitnie bez przerwy,piękne subtelne kwiaty no i mało ma kolców
Irenka Dzięki za miłe słowa ale chyba na wyrost chociaż miło to słyszeć
Ewa Gloriadei chyba tak nazwę moją NN Mount Shasta bo rzeczywiście taka jest jak piszesz.Na Pascali ona mi też pasuje tylko jedno ma inne.Pascali jest mocna w kolce a moja NN jest raczej delikatna.Dzięki Ewuś,że pomagasz mi zidentyfikować moje NN.
Jadzia Jakuch moja NN to jednak nie będzie Kristalperle.Dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy.
Ewa Gloriadei już zapisałam nazwę mojej białej Mount Shasta i tą nazwa będę się posiłkować.Ewa a może jeszcze zechcesz być chrzestną dla moich pozostałych bez imienia
Halinka a więc mamy różę nazwaną.Zapisałam już w moim "mądrym" zeszycie,który muszę chować przed wnukami-bo jak dorwią a potrzebna karta np na samolot to później znów mam róże nienazwane
Giga Gosia wracaj do nas szczęśliwie.Współczuje,że musisz jechać.
Od wczoraj u nas pada,w nocy przeszła burza a dziś 15 stopni i wiatr,że głowę chce urwać.
Róże kwitną nawet dość ładnie ale plamistość coraz bardziej atakuje,żeby tylko mączniak się nie przyplątał.Nie obrywam już liści bo musiałabym oberwać wszystkie.
Parę minut byłam na ogrodzie ubrana jak w zimie ale i tak nie mogłam zrobić zdjęcia wszystkim różom,bo wiatr kładł je do samej ziemi
Popatrzmy dopóki kwitną-zapraszam na spacer w zimny i wietrzny wieczór Jan Paweł II zaczyna swój występ,pączków ma wiele,myślę,że zdąży się rozwinąć