Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Wszystkie mówicie o zakupach w B. Musze i ja pojechać, bo aż mnie korci,żeby coś dokupić. W ubiegłym roku zakupiłam dużo roślin w B i tylko jedna nie przeżyła. Nie mam więc uprzedzeń.
Izo, czy dużo tych ranników znalazłaś? Posadź na moje konto kilka, bo ich nie mam a planuję mieć. Szkoda,że u mnie nie ma takich wysypisk, też bym tam pobuszowała.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Hi, hi, a gdzie foty zakupów?
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

IZO dziękuję :oops: Mam nadzieje ,ze moje rosliny z B przeżyją ,chociaż Dala pisała ,że w tamtym tygodniu kupiła w B i teraz wszystkie spleśniały :twisted: Wiemy,że z tymi roslinami jest coś nie halo ,a i tak je kupujemy bo pazerne jesteśmy strasznie. :!:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

giga45 pisze: I tak jak Tobie w zeszłym roku zamiast trytomy-wyrosło cos innego. :evil:
Te ceny człowieka tak zachęcają.
Zobaczymy, czy hosta rózowa mi wyrośnie i liatry :?: .Buziaki i miłego dnia.
O qurcze a ja dzisiaj w B. też zakupiłam trytomę.... :? Ciekawe co mi wyrośnie??? :evil: Kupiłam jeszcze cebule mydlnicy i gloksyni :lol: I jeszcze nasionka tunbergii zakupiłam....Nie wiem czy nie za późno na sianie, bo pisze że w lutym,... :? ale co tam posiałam już :lol:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja grzecznie przekopałam się przez wszystkie półki...i nic nie kupiłam.
Normalnie szok.Sama jestem z siebie dumna :lol: po waszych opowieściach :roll: .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Izo! A tak właściwie mam pytanko do Joli-Jolami. Kupiłaś cebulę mydlnicy :?: :shock: Jeszcze nie widziałem, żeby mydlnica miała cebule (ani lekarska ani bazyliowata) , ale może nie znam jakieś rzadkiej mydlnicy :?: Jestem ciekawy, co Ci z tego wyrośnie :?:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Prosze mnie nie dobijać ,bo ja dzisiaj poczyniłam jeszcze zakupy w B :evil: :!:
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza,czy posadziłaś może pełne lilie do doniczek?
Jeśli tak to jak one u ciebie wyglądają?Moje stoją w piwnicy w doniczkach i coś szybko rosną.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Izuniu :) Wieje u mnie potwornie, ale na szczęście nie pada i może nawet trochę słońca się pokaże...
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Jacek P.... pisze:Witaj Izo! A tak właściwie mam pytanko do Joli-Jolami. Kupiłaś cebulę mydlnicy :?: :shock: Jeszcze nie widziałem, żeby mydlnica miała cebule (ani lekarska ani bazyliowata) , ale może nie znam jakieś rzadkiej mydlnicy :?: Jestem ciekawy, co Ci z tego wyrośnie :?:
Jacku wychodzi na to , że to ja strzeliłam gafę z tą cebulą :oops: Bo tak naprawdę to nie wiem co jest w opakowaniu tej mydlnicy, bo jeszcze tego nie rozpakowałam i tak po prostu palnęłam te cebule.. :oops:
A co mydlnica ma ????Kłącza??? Cały czas isę człowiek uczy :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam miłych gości!
Pogoda jak to w marcu...Wczorajsza wichura przegnała trochę chmurzyska i rano świeciło słonko. Teraz znów ponuro, a wiatr taki, że mało głowy nie urwie.
Giguś - najlepiej by było gdyby urosło to co na obrazku, a jeśli nie to przynajmniej coś ładnego i zdrowo :lol:
Ewuniu - mówisz i masz! Kępkę podzielę na dwa i już.
Asiu - na Twoje życzenie moje biedronkowe zakupy:

Obrazek

Iduś - ja też mam nadzieję, że przeżyją i sprawią nam sporo przyjemności. Trzeba je szybko do ziemi i nie czekać na lepszą pogodę. Tylko mi zaczyna brakować doniczek i miejsca.
Joluś - zakupy w Biedronce to trochę taka ruletka. Jednak za takie pieniądze można zaryzykować. Szczególnie gdy zaczyna się dopiero przygodę z ogrodem jak ja czy Ty. A tunbergia na pewno Ci urośnie jeszcze - nie ma obawy.
Aż mi się wierzyć nie chce Agnieszko! Jesteś dzielna!
Jacku - wydaje mi się, że to raczej kłącza Jola kupiła.
Aniu - posadziłam je do doniczki, stoją w domu i rosną jak szalone. Tak wyglądają teraz:

Obrazek

Moni - dzięki za wizytę. Pogoda chyba wszędzie podobna. Zamarzyła nam się wiosna a to przecież dopiero połowa marca...
Też mi się tak wydaje Jolu, że to raczej kłącza będą w kapersie. Radziłabym Ci rozpakować wszystko i powsadzać do doniczek, zanim będziesz mogła wysadzić na działce.

Nie darmo mówią " w marcu jak w garncu". U mnie na oknie zakwitną grudniki, a za oknem przebiśniegi :lol: :

Obrazek

A na poprawę nastroju - cudownie radosne i słoneczne ranniki-znajdy:

Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo, te ranniki- to znaleźne! Na pewno pięknie się odwdzięczą! Super, że czasem ktoś ma za mało miejsca w ogródku! ;)
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

No wiesz co takie ranniki wyrzucić :shock:
Toż to grzech.
A jak byłyby w mojej B. liliowce to bym pękła :lol: .
Chyba lepiej że nie było.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

tu.ja pisze: Joluś - zakupy w Biedronce to trochę taka ruletka. Jednak za takie pieniądze można zaryzykować. Szczególnie gdy zaczyna się dopiero przygodę z ogrodem jak ja czy Ty. A tunbergia na pewno Ci urośnie jeszcze - nie ma obawy.
Też mi się tak wydaje Jolu, że to raczej kłącza będą w kapersie. Radziłabym Ci rozpakować wszystko i powsadzać do doniczek, zanim będziesz mogła wysadzić na działce.
Iza masz rację, że za taką kasę to można ryzykować ...Co prawda nie myślałam że może wyrosnąc coś innego niż kupiłam, ale co tam....co będzie to będzie...Ja przecież na razie jestem na etapie kupowania niedrogo a więcej, bo terenu mam spooooro do obsadzenia :?

Zrobię tak jak radzisz, wszystko powsadzam do doniczek. Dzięki :lol:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę , że Biedronka to teraz najpopularniejszy dyskont na Forum :) Fajne zakupy... ja idę jutro, żeby sobie kupić... rower :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”