Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
Wszystkie mówicie o zakupach w B. Musze i ja pojechać, bo aż mnie korci,żeby coś dokupić. W ubiegłym roku zakupiłam dużo roślin w B i tylko jedna nie przeżyła. Nie mam więc uprzedzeń.
Izo, czy dużo tych ranników znalazłaś? Posadź na moje konto kilka, bo ich nie mam a planuję mieć. Szkoda,że u mnie nie ma takich wysypisk, też bym tam pobuszowała.
Izo, czy dużo tych ranników znalazłaś? Posadź na moje konto kilka, bo ich nie mam a planuję mieć. Szkoda,że u mnie nie ma takich wysypisk, też bym tam pobuszowała.
O qurcze a ja dzisiaj w B. też zakupiłam trytomę....giga45 pisze: I tak jak Tobie w zeszłym roku zamiast trytomy-wyrosło cos innego.![]()
Te ceny człowieka tak zachęcają.
Zobaczymy, czy hosta rózowa mi wyrośnie i liatry.Buziaki i miłego dnia.

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza,czy posadziłaś może pełne lilie do doniczek?
Jeśli tak to jak one u ciebie wyglądają?Moje stoją w piwnicy w doniczkach i coś szybko rosną.
Jeśli tak to jak one u ciebie wyglądają?Moje stoją w piwnicy w doniczkach i coś szybko rosną.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Jacku wychodzi na to , że to ja strzeliłam gafę z tą cebuląJacek P.... pisze:Witaj Izo! A tak właściwie mam pytanko do Joli-Jolami. Kupiłaś cebulę mydlnicy![]()
Jeszcze nie widziałem, żeby mydlnica miała cebule (ani lekarska ani bazyliowata) , ale może nie znam jakieś rzadkiej mydlnicy
Jestem ciekawy, co Ci z tego wyrośnie

A co mydlnica ma ????Kłącza??? Cały czas isę człowiek uczy

- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam miłych gości!
Pogoda jak to w marcu...Wczorajsza wichura przegnała trochę chmurzyska i rano świeciło słonko. Teraz znów ponuro, a wiatr taki, że mało głowy nie urwie.
Giguś - najlepiej by było gdyby urosło to co na obrazku, a jeśli nie to przynajmniej coś ładnego i zdrowo
Ewuniu - mówisz i masz! Kępkę podzielę na dwa i już.
Asiu - na Twoje życzenie moje biedronkowe zakupy:

Iduś - ja też mam nadzieję, że przeżyją i sprawią nam sporo przyjemności. Trzeba je szybko do ziemi i nie czekać na lepszą pogodę. Tylko mi zaczyna brakować doniczek i miejsca.
Joluś - zakupy w Biedronce to trochę taka ruletka. Jednak za takie pieniądze można zaryzykować. Szczególnie gdy zaczyna się dopiero przygodę z ogrodem jak ja czy Ty. A tunbergia na pewno Ci urośnie jeszcze - nie ma obawy.
Aż mi się wierzyć nie chce Agnieszko! Jesteś dzielna!
Jacku - wydaje mi się, że to raczej kłącza Jola kupiła.
Aniu - posadziłam je do doniczki, stoją w domu i rosną jak szalone. Tak wyglądają teraz:

Moni - dzięki za wizytę. Pogoda chyba wszędzie podobna. Zamarzyła nam się wiosna a to przecież dopiero połowa marca...
Też mi się tak wydaje Jolu, że to raczej kłącza będą w kapersie. Radziłabym Ci rozpakować wszystko i powsadzać do doniczek, zanim będziesz mogła wysadzić na działce.
Nie darmo mówią " w marcu jak w garncu". U mnie na oknie zakwitną grudniki, a za oknem przebiśniegi
:

A na poprawę nastroju - cudownie radosne i słoneczne ranniki-znajdy:

Pogoda jak to w marcu...Wczorajsza wichura przegnała trochę chmurzyska i rano świeciło słonko. Teraz znów ponuro, a wiatr taki, że mało głowy nie urwie.
Giguś - najlepiej by było gdyby urosło to co na obrazku, a jeśli nie to przynajmniej coś ładnego i zdrowo

Ewuniu - mówisz i masz! Kępkę podzielę na dwa i już.
Asiu - na Twoje życzenie moje biedronkowe zakupy:

Iduś - ja też mam nadzieję, że przeżyją i sprawią nam sporo przyjemności. Trzeba je szybko do ziemi i nie czekać na lepszą pogodę. Tylko mi zaczyna brakować doniczek i miejsca.
Joluś - zakupy w Biedronce to trochę taka ruletka. Jednak za takie pieniądze można zaryzykować. Szczególnie gdy zaczyna się dopiero przygodę z ogrodem jak ja czy Ty. A tunbergia na pewno Ci urośnie jeszcze - nie ma obawy.
Aż mi się wierzyć nie chce Agnieszko! Jesteś dzielna!
Jacku - wydaje mi się, że to raczej kłącza Jola kupiła.
Aniu - posadziłam je do doniczki, stoją w domu i rosną jak szalone. Tak wyglądają teraz:

Moni - dzięki za wizytę. Pogoda chyba wszędzie podobna. Zamarzyła nam się wiosna a to przecież dopiero połowa marca...
Też mi się tak wydaje Jolu, że to raczej kłącza będą w kapersie. Radziłabym Ci rozpakować wszystko i powsadzać do doniczek, zanim będziesz mogła wysadzić na działce.
Nie darmo mówią " w marcu jak w garncu". U mnie na oknie zakwitną grudniki, a za oknem przebiśniegi

A na poprawę nastroju - cudownie radosne i słoneczne ranniki-znajdy:

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iza masz rację, że za taką kasę to można ryzykować ...Co prawda nie myślałam że może wyrosnąc coś innego niż kupiłam, ale co tam....co będzie to będzie...Ja przecież na razie jestem na etapie kupowania niedrogo a więcej, bo terenu mam spooooro do obsadzeniatu.ja pisze: Joluś - zakupy w Biedronce to trochę taka ruletka. Jednak za takie pieniądze można zaryzykować. Szczególnie gdy zaczyna się dopiero przygodę z ogrodem jak ja czy Ty. A tunbergia na pewno Ci urośnie jeszcze - nie ma obawy.

Zrobię tak jak radzisz, wszystko powsadzam do doniczek. Dzięki