Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ognik, który mnie rozczarował - tak się cieszyłam, że będzie miał więcej owoców niż rok temu, a tu amba :-( Niezbyt obficie zakwitł, może mu końce przemarzły...

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wita 100krocie :D

IKS? moze moze ...........kwitnie z pedów 2letnich a przeciez miała pedy? :roll: jak ja wkopałas? co nieeeee? :lol: :lol: :lol:

ognik fakt ma sie nijak do pokazanego przez Glorię ale do mojego juz podobny :D .........musimy uzbroic sie w cierpliwosc

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

100krociu - czy to zdjęcie z kumpelką to aktualne? :shock:
Bo ja smętne resztki lawendy dziś cięłam, a tu widzę w pełni barw :roll: ... i pięciorniki :roll: ... chyba mamy jakieś przesunięcie :roll: no... ja w 6b wprawdzie :wink:
Jak ja Ci zazdroszczę przestrzeni :oops: :wink:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smoczku, no nie wiem, to była taka w folii, w markecie budowlanym, z gołym korzeniem, po dwa złote z przeceny ;-) Jeśli to jest Ilse Krohn, to prawdopodobnie Superior, bo ta zwyczajna ;-) nie powtarza?

Gosiu, to jest dzisiejsze. Lawenda rzeczywiscie polubiła to miejsce, bo kwitnie tam bardzo długo - od czerwca do teraz. Przycinam ją dość nisko w marcu, i delikatnie w lecie, po pierwszym kwitnieniu.

Pieskowi natomiast tylko pazurki ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

100krotko, ja też mam Fairy, tylko nie mogę znależć Twojego pytania, bo chętnie bym Ci o tej fajnej różycy opowiedziała...
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wrzuciłam Ci, że tak sie wyrażę, do ogródka :-)

Z ostatniej chwili - moje dziecię właśnie padło :-) Po przeczytaniu książeczki "Franklin chce mieć zwierzątko".

Rozumiecie, zwierzątko chce mieć. Franklin jest żółwiem :shock: Rozmawiał o tym między innymi z gąską. Gąska też chciała. Króliczka.

Ciekawe, czy inny kumpel Franklina, lisek, też chciałby mieć króliczka :;230 Czy można mieć króliczka i zjeść króliczka? ;-)

Sodoma i Gomora :lol:
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E tam... zwierzątko to mały pikuś :lol:
Te ciasteczka z muszkami, pięknie oddane na ilustracji, to dopiero jest coś :wink:
Moje starsze dziecię właśnie zasnęło nad "Akademią Pana Kleksa" - tam to się dopiero działo, z tego co pamiętam :wink:
x-d-a

Post »

100krotko, a ja bym chciała wrócić to tych bajek, księżniczek i innych stworków. Ten czas tak szybko mija, dzieci nagle robią się najpierw pryszczate i pyskate, a potem to już ich prawie w ogóle nie ma w domu, a jeszcze póżniej -jak już łaskawie wrócą, to sprzedają Ci swoje problemy, niestety już poważne i dorosłe.
Mi już teraz pozostało czekać na wnuki, a tymczasem mogę przelewać ogrom swoich uczuć na pieski i kwiatki, buuu :cry:
Mizianki dla małych księżniczek :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, to o muszkach też mamy, a jakże. Najlepszy jest rysunek placka z muszkami, nad którym krąży kilku pobratymców ;-) rozważalismy z mężem, aby tę część gdzieś po cichu upłynnić, bo nas aż skręca, ale dzieciaki tak to lubią...

Dala, ja też z takim rozrzewnieniem wspominam swoje dzieciństwo i fascynację baśniami i mitami. Latałam do biblioteki i pożyczałam sobie tylko to - baśnie japońskie, rosyjskie, kaszubskie, mity greckie, rzymskie i celtyckie, do dzisiaj moją ulubioną książką dzieciństwa pozostały "Przygody Sindbada Żeglarza" w opracowaniu Leśmiana. A jak mi się podobał Stary Testament ;-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

100krotko ależ u Ciebie gąszcz roślin. Pięknie zarośnięty już masz ten swój ogród, czekam z utęsknieniem kiedy u mnie tak będzie :roll:
Kumpela ma słodką mordkę ale chyba niechętnie schodzi z tarasu na mokrą trawę :?
A jeśli chodzi o róże to wyjątkowo w tym sezonie dały mi się we znaki, najpierw skoczek, mszyce później czarna plamistość, z którą sobie nie radzę :?
bajki i baśnie... już nie pamiętam kiedy czytałam swoim dzieciom, ja uwielbiałam "Przygody Hodży Nasredina" i "Przez różową szybkę" oraz wszystkie "Baśnie księżycowe"... ech... długo by wymieniać, uwielbiałam wszystkie książki :wink:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Kumpela słodka mordka, ale ta rabata przy schodach wygląda super.
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
x-d-a

Post »

A znasz historię Samsona i Dalili (jestem jej imienniczką) ze Starego Testamentu?
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dala pisze:A znasz historię Samsona i Dalili (jestem jej imienniczką) ze Starego Testamentu?
Znam, oczywiście :-) Ja te historie czytałam z wielkim upodobaniem i zapartym tchem - nawet opisy konstrukcji Arki Przymierza :-) Jakieś dziwne dziecko ze mnie było :-)

Gohna, u mnie róże owszem, połapały plamistość, ale nie jest najgorzej. Czytałam sobie w wątku Oliwki, że dobre rezultaty daje wiosenny oprysk Miedzianem. A wiesz, Hodżę Nasreddina też bardzo lubiłam - Dzięki, że mi o nim przypomniałaś, muszę córkę na to nakierować, na pewno mają w szkole :-)

A dzisiaj rano...

Z nieba przyleciał mój wielki przyjaciel
gdy wylądował ja jadłem kanapkę...

Obrazek

Pierwszy raz udało mi siesfotografiwać mu trąbkę ;:26

i proszę Państwa, późnoletnie impresje na miarę aparatu dla laików :-) czyli Polish Spirit & Polish Spider :-)

Obrazek Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To chyba jakiś Spiderman Cię odwiedził... bleee... te dzisiejsze stwory zaludniające literaturę "dziecięcą" :evil:
I koliberek w wersji Polish :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eeee, Spiderman jest w porządku. Walczy ze złem i nie wchodzi w konflikty bez potrzeby. Bardzo pozytywny jest :-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”