Baryczkowe Storczyki
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Baryczko każdy z pokazanych przez ciebie storczyków ma w sobie coś niezwykłego.Najdłużej zatrzymałam się przy twoim plamistym.Też mam takiego,a nawet dwa w jednej doniczce,ale nie wiem jakie miał kwiaty,bo kupiony z przeceny.Powiedz proszę,jak długo masz swojego i jak duże ma kwiaty 

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łukaszu- dzięki za podpowiedź, ale ja to już wiem. Muszę przyznać, że nie chciało mi się ich zdejmować.
Ogólnie używam podpórek jak najmniej, podpinam młode pędy do starych lub puszczam pędy "na żywioł", bo boję się kijkami uszkodzić korzenie w doniczce.
Jolu- dziękuję bardzo! Miło jest słyszeć/czytać pochwały od osoby z tak piękną kolekcją.
Danusiu- pięknie dziękuję! Mój plamisty też jest z przeceny, kupiłam go w listopadzie'08 z ostatnim kwiatkiem. Wtedy miał dwa pędy, które z czasem wycięłam. Jakież było moje zdziwienie, gdy wiosną wypuścił pęd, a za nim drugi! Kwiatki wydają się małe, ale je właśnie zmierzyłam i liczą po 5cm.
Tak wyglądają z bliska:

Ogólnie używam podpórek jak najmniej, podpinam młode pędy do starych lub puszczam pędy "na żywioł", bo boję się kijkami uszkodzić korzenie w doniczce.
Jolu- dziękuję bardzo! Miło jest słyszeć/czytać pochwały od osoby z tak piękną kolekcją.
Danusiu- pięknie dziękuję! Mój plamisty też jest z przeceny, kupiłam go w listopadzie'08 z ostatnim kwiatkiem. Wtedy miał dwa pędy, które z czasem wycięłam. Jakież było moje zdziwienie, gdy wiosną wypuścił pęd, a za nim drugi! Kwiatki wydają się małe, ale je właśnie zmierzyłam i liczą po 5cm.
Tak wyglądają z bliska:

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Baryczko przepiękne fotki
czarne tło idealne, warto poeksperymentować dla takiego efektu
Kwitnienia super, gratuluję

Kwitnienia super, gratuluję

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Baryczka
Dzięki wszystkim!
Danusiu- jeszcze nie widziałam storczyka z nakrapianymi liśćmi innego niż różowy, więc chyba takiego powinnaś się spodziewać. Mam też drugiego nakrapianego, niespodziankę z przeceny, i podobnie jak Ty, zastanawiam się jak zakwitnie, jeśli w ogóle to zrobi.
Jeśli mój się Tobie podoba, to życzę Ci, by Twój zakwitł jeszcze piękniej!
Danusiu- jeszcze nie widziałam storczyka z nakrapianymi liśćmi innego niż różowy, więc chyba takiego powinnaś się spodziewać. Mam też drugiego nakrapianego, niespodziankę z przeceny, i podobnie jak Ty, zastanawiam się jak zakwitnie, jeśli w ogóle to zrobi.
Jeśli mój się Tobie podoba, to życzę Ci, by Twój zakwitł jeszcze piękniej!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Kamilo jak Twoje akwarium-gotowe
Pochwal się , czekamy na zdjęcia

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Baryczka
Dusiu, DAK- dziękuję za pochwały Plamistego. Przyznam, ze ostatnio jest moim ulubionym, nawet oglądając tv ciągle zerkam na niego, nie wierząc, że takie cudo posiadam 
Aniu- akwarium zagospodaruję najpewniej w sobotę/ niedzielę. Teraz jestem poza domem, ale cały czas myślę, co będę potrzebować do mojego mini orchidarium. Obejrzałam dokładnie akwa Twoje i Madzik, więc już wiem jak się do tego zabrać. Fotki powinnam wrzucić w następnym tygodniu, więc wtedy zapraszam do oglądania i komentowania
Każde zdanie się dla mnie liczy.
Dziękuję za zajrzenie do mnie!

Aniu- akwarium zagospodaruję najpewniej w sobotę/ niedzielę. Teraz jestem poza domem, ale cały czas myślę, co będę potrzebować do mojego mini orchidarium. Obejrzałam dokładnie akwa Twoje i Madzik, więc już wiem jak się do tego zabrać. Fotki powinnam wrzucić w następnym tygodniu, więc wtedy zapraszam do oglądania i komentowania

Dziękuję za zajrzenie do mnie!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila