Ewo ale zaszalałaś przepiękne są te zdjęcia i tyle zieleni w koło .Strasznie przyjemnie się ogląda bardzo lubię zwiedzać takie zabytki i wędrować szlakami bo zawsze coś ciekawego można zobaczyć nacieszyć oczy pięknymi widokami
Nie miałam za dużo czasu, bo to był wyjazd konferencyjny i tłumaczyłam, ale pogoda była jak drut i kolory genialne.Ogródki w Pieskowej są bardzo zadbane.
Ale dziś paskudnie Pada, wieje, humory okropne To pewnie przez ciśnienie, które leci na łeb - na szyję. Nawet zwierzaki osowiałe.
Mimo wszystko witam cieplutko
Ewa pięknie wszystko opowiedziała - dziękuję Ja od siebie dodam jeszcze zdjęcia. Nie znalazłam niestety wszystkich, może w sobotę wyszperam, bo jest jedno które KONIECZNIE chcę Wam pokazać.
My do Pieskowej Skały wybraliśmy się przez las od strony Wielmoży. Piękna jesień była
Jeden z budynków w Wielmoży - nie mam pojęcia co to za komin obok, ale wygląda trochę jak piec do wypalania cegieł:
Wokół zamku pojawiają się takie znaki (na tablicach podają numery telefonów na pogotowie)
i niestety takie komunikaty - zobaczcie na tabliczkę
Już jesteśmy przed zamkiem
Brama wjazdowa/wejściowa
Widok z tarasu jednego z bastionów:
U Ewy te tarasy zdecydowanie bardziej kolorowe:
Na koniec Maczuga Herkulesa i widok na zamek spod maczugi:
Martuś ale piękna jesień patrząc na nią aż ciepło robi się na sercu.Zamaek piękny ,żeby tak można było się przenieść w czasach choć na chwilkę.Ta tabliczka to istny postrach, oj nie chciałabym tam być
A ja dziękuję Wam za wizytę i Ewie za wsparcie
Cieszę się że Wam się podoba - aż chce się pokazać to co mnie zachwyciło Mam sporo podobnych wycieczek na zdjęciach - póki będziecie chciały ogladać, chętnie dodam.
Jak dam jutro radę to jutro wstawię zamek Smoleń i Dolinę Wodącej - też piękne miejsca, również "roślinnie". A jak nie jutro to w weekend. Jak już opatulę moje zdechlaki w ogródku.
Ewa - teraz się zastanowiłam: o którym Grodzisku mówiłas?
rivendel pisze:a ja Maleństwo ponawiam pytanie!
Czy byłaś w Bolkowie???
właśnie miałam odpowiadać
Byłam - dawno dawno temu. Zlazłam chyba większość dolnośląskich zamków, po - podobnie jak tutaj - jest ich sporo. Tylko zdjęć nie mam żadnych Wtedy chyba nawet jeszcze nie miałam aparatu... Aga - a TY masz fotki??