Róże w moim ogrodzie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu prześliczna Maria Antoinette. Ja kupiłam dwie jesienia w Rosarium, ale z przykrością widze, że maja wygląda zupełnie inaczej, bardzo pospolicie. Spójrz tylko. Czy to możliwe żeby się w Rosarium pomylili i przysłali mi inne róże?

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
Przejrzałam na Help me find zdjęcia M.A. i ja chyba gonie w pietkę. Otóz mam dwie róże, co do których zachodze w głowę, skąd się u mnie wzięły i ich paki wyglądają tak, jak na jednym ze zdjęć w Help me find. Może to jest właśnie M.A. a wobec tego, co to za róża jest na zdjęciu, które u Ciebie wkleiłam
. Będę pilnie czekać, aż się rozwiną pąki na tych dwóch nieznajomych.

Bogusia
Bogusia
-
Gosiu zajrzyj do mnie, proszę. Na jednym zdjęciu jest różowy Leonadro da Vinci i pąki "białej róży". Czy tak wyglądały pąki Twojej M.A.?
Bogusia
Bogusia
-
Zapomniałam Ci napisać, że moje Warwicki również są bardzo podobne do Loenardo. Ewy-Daisy sa dużo jasniejsze, tak mi się przynajmniej wydaje ze zdjęć. Z kolei Mora pisze, że jej Warwicki są mocno wybarwione. To chyba zależy od rodzaju podłoża. Ja Warwicki kupowałam jesienia w Leroy Marlin. Zasypałam Cię dziś postami
.

Bogusia
Bogusia
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Bogusiu - nie się nie stało z tym zasypaniem postami, to ja nie wchodziłam wczoraj na net. Co do Marie A. nie jest do niej podobna, chodzi mi o liście, Marie A. ma liście ciemno zielone, tamta ma jaśniejsze, w R. bardzo często mylą róże, z identyfikacją róż od nich zawsze czekam aż te zakwitną. Co do Warwicka to ja kupowałam go w Castoramie, jest z pewnej firmy sprzedającej róże i oni też mylą je.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Handel ma prześliczny kwiat,bardzo mi się podoba.Długo się utrzymuje?
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36