Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu. Podglądam zmiany na Twojej działce. Pięknie już wygląda. Z czasem okaże się, że ta skarpa, która Ci tyle kłopotów sprawiała jest najefektowniejszym miejscem całej działki. Bardzo dobry był pomysł z tym murkiem.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Kochane jak miło, że zajrzałyście
Agape jak miło, że Ci się podoba skarpa..Ta trawa, która jest na zdjęciu była wysiewana we wrześniu w tamtym roku...Fakt wygląda nieźle
Ale ta wysiana teraz w kwietniu to....
Chwastów tyle wylazło, że..
, ale było susza i strasznie źle wschodziła, ale jak widać chwastom to nie przeszkadzało...
Ado dziękuję, To prawda, że ta skarpa jak mi tym czosnkiem zarosła to ręce mi opadły
, ale jakoś to ogarnęłam... :P Mam nadzieję, że kiedyś będzie zarośnięta roślinkami na maksa, tak żeby chwaściory nie mogły się przebić
AGNESS dzięki za miłe słowa...Iryski śliczne ...to były wczoraj...
A dzisiaj , te żółte łodygi się poprzewracały /chyba pod ciężarem kwiatów
/ i nijak nie chciały już stanąć...Próbowałam je obwiązać, ale się nie dało
Wasze też się tak przewracają
Izo ..rozumiem, że zmiany się podobają
Dziękuję... A nie podobają Ci się irysy dwukolorowe/??
Dzisiaj byłam na działce 8 godzin...Prac zaplanowałam mnóstwo, ale czasu zabrakło
Posadziłam nad murkiem paprocie, hosty, miodunkę, trzmielinę, przywrotniki i barwinek...Potem dosadzę jeszcze floksa szydlastego i smagliczkę...i nie wiem co jeszcze
Skosztowaliśmy też nasze truskawki...PArę sztuk było już wieeelkich i czerwonych
..PYCHA!!

A tak kwitnie przetacznik...

Agape jak miło, że Ci się podoba skarpa..Ta trawa, która jest na zdjęciu była wysiewana we wrześniu w tamtym roku...Fakt wygląda nieźle

Ado dziękuję, To prawda, że ta skarpa jak mi tym czosnkiem zarosła to ręce mi opadły

AGNESS dzięki za miłe słowa...Iryski śliczne ...to były wczoraj...

Izo ..rozumiem, że zmiany się podobają

Dzisiaj byłam na działce 8 godzin...Prac zaplanowałam mnóstwo, ale czasu zabrakło

..PYCHA!!

A tak kwitnie przetacznik...

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Jolu! Oczywiście, że podobają! Jak możesz w to wątpić?! Te dzisiejsze nasadzenia też muszą fajnie wyglądać. Lubię takie klimaty; paprocie, hosty itp. Truskawkami narobiłaś mi apetytu, a ja na swoje muszę jeszcze poczekać...
Irysy dwukolorowe też mi się podobają, ale wydaje mi się, jednobarwne są takie bardziej eleganckie... Szczególnie te wysokie mają tendencje do wywracania się - u siebie posadziłam je blisko siatki by można było je przywiązać.
A ten przetacznik jest wręcz zjawiskowy! Lubię niebieski kolor. Zastanawiam się jak to się stało, że jeszcze u mnie nie rośnie
Irysy dwukolorowe też mi się podobają, ale wydaje mi się, jednobarwne są takie bardziej eleganckie... Szczególnie te wysokie mają tendencje do wywracania się - u siebie posadziłam je blisko siatki by można było je przywiązać.
A ten przetacznik jest wręcz zjawiskowy! Lubię niebieski kolor. Zastanawiam się jak to się stało, że jeszcze u mnie nie rośnie

Iza kupując ten przetacznik w ogóle nie wiedziałam co to jest..., ale pani tak zachwalała, że ładnie kwitnie więc kupiłam....Powiem tylko że na zdjęciu prezentuje się lepiej
W rzeczywistości jest niewielki i na mojej skarpie jakoś się "zgubił"...Ale kwiatuszki mają ładny kolor..
Jolu500 miło mi bardzo, że do mnie zaglądasz.,
Jola, Iza no właśnie jakoś dzisiejsze nasadzenia nad murkiem nie zrobiły na mnie wrażenia i dlatego nawet nie pokazuję zdjęcia..

Jolu500 miło mi bardzo, że do mnie zaglądasz.,
To prawda!jollla500 pisze:Jolu od jakiegoś czasu śledzę Twój wątekciekawa jestem jaki będzie efekt nowych nasadzeń nad murkiem.....słyszę że dziś sadziłaś
![]()
Prawdziwy efekt będzie dopiero jak wszystko się rozrośniejuż widzę będzie pięknie
Jola, Iza no właśnie jakoś dzisiejsze nasadzenia nad murkiem nie zrobiły na mnie wrażenia i dlatego nawet nie pokazuję zdjęcia..
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Jeśli Cię to uspokoi - wszystkie irysy teściowej, które mają kwiaty odpoczywają teraz na leżąco. Jakby to takie męczące było - zakwitnąć 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tak myślę, że to jest własnie takie niespotykanie, bo często to co "za" altaną jest traktowane nieco jako "tyły" ...a u Ciebie zarówno z przodu, jak i z tyłu działki jest równie zadbanie i pięknie! Ta skarpa przypomina mi coś w rodzaju parku-ogrodu botanicznego np. w Gdańsku -Oliwie, gdzie nagromadzone jest wiele pięknych okazów, a u Ciebie na dodatek dzięki pochyłości będzie można wspaniale podziwiać z dołu ich wyeksponowanie!
Jeszcze będziecie z Mężem wybijać okno w altanie na TĘ stronę! ;)
AGness moje irysy jak miały pąki to też stały na baczność, a jak się rozwinęły to..leżą 
Raczej się nie uspokoiłam :x
Oczywiście dziękuję za przyrównanie, ale u mnie okazów to nie ma tylko takie pospolite rośliny.. Qurcze na podziwianie skarpy przez okno jeszcze nie wpadłam :P , ale niestety w altanie okna wybić nie można, bo jest dobudowana kanciapa narzędziowa.....No chyba, że w kanciapie:;230
Jacku witam i dziękuję za rozpoznanie przetacznika

Bez sensu z tymi irysami...zakwitnąć i się położyćbishop pisze:Jeśli Cię to uspokoi - wszystkie irysy teściowej, które mają kwiaty odpoczywają teraz na leżąco. Jakby to takie męczące było - zakwitnąć

Aga czy Ty na pewno byłaś w tym ogrodzie botanicznym w Gdańskuagape pisze: Ta skarpa przypomina mi coś w rodzaju parku-ogrodu botanicznego np. w Gdańsku -Oliwie, gdzie nagromadzone jest wiele pięknych okazów, a u Ciebie na dodatek dzięki pochyłości będzie można wspaniale podziwiać z dołu ich wyeksponowanie!

Jacku witam i dziękuję za rozpoznanie przetacznika

- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.