Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tu.ja może choć wylewkę po altanę zrobicie? Bo potem to już jakoś idzie(uważnie obserwowałam :lol: )

Obrazek
A przy tym też jest trochę roboty :roll: .
A ja cały czas zapominam się zapytać :oops: .
Ale juz piszę na kartce.Mamy gadac dziś na skype.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo! No to razem to już popchniecie sprawę! :lol:

Widzę,z ę nie tylko ja na zakupach byłam. Oj, będzie roboty tej jesieni, będzie! Kto wie, moze rzeczywiście fundamenty postawicie? Trzymam kciuki za robotę!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki dziewczyny,że chcecie mnie pocieszyć...Na dobrą sprawę to jeszcze nie zdecydowaliśmy czy będzie murowana czy drewniana. Poza tym nie wiem czy starczy kasy biorąc pod uwagę plany M. On ma inne priorytety. Do tego ta koszmarna pogoda. Zresztą nie ważne - co ma być to będzie. Jak nie teraz to na wiosnę...
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pewnie! Jeśli na wiosnę, to masz całą wspaniałą zimę na marzenia! Szukanie, planowanie, wybieranie!Zima minie zanim pomyślisz!
A jaką Ty byś najbardziej chciała altanę? Jakie Ci się podobają bardziej?
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Iza

a jakie różyczki kupiłaś pochwal się :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu raczej nie mam się czym pochwalić.jeszcze nie jestem na etapie "biegania" za konkretną odmianą. Poza tym nie mam jeszcze stałego miejsca na różaną rabatę. Chociaż nie powiem - oglądając Wasze ogrody nabrałam sporych chęci na kilka odmian. Jedna z nich na pewno jest herbaciana ( biorąc pod uwagę moje czerwcowe różane zakupy chyba napiszę - że powinna być herbaciana), a druga pstrokata. Widziałam kiedyś w jakimś magazynie ogrodniczym i tak za mną chodziła. Chociaż na Forum widziałam,że jest kilka różnych odmian o takich pstrokatych kwiatach. Czy będą takie jak chciałam okaże się wiosną. Te kupowane w czerwcu okazały się zupełnie inne niż miały być.

Aga - naprawdę nie wiem co bym wolała. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Murowana dłużej postoi bez dodatkowych remontów. Z drugiej strony całe życie w murach? Na działkę mam tak blisko,że nie potrzebuję tam pomieszkiwać czy spać. Nie mam specjalnych wymagań. Chcę tylko by był taras i marzą mi się okiennice - takie prawdziwe jak kiedyś u mojej Babci były. W zasadzie altanka potrzebna mi by trzymać tam narzędzia, jakieś leżaki, przebrać się i ewentualnie schronić przed deszczem. Niestety jest jeszcze kwestia kosztów. Nie mam pojęcia co jest tańsze. O robociznę się nie martwię, bo mój M to taka "złota rączka" - wszystko potrafi jeśli chce.

A na dobranoc mój mały strażnik działki:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twój strażnik działki - kochany! I rzeczywiście na tym pieńku wygląda jak na straży. Te jabłka u Ciebie takie smakowite i wiele pięknych barw - pastelowe astry i mieczyki, żywe słoneczniki, zwiewne trawy. Masz się czym pochwalić więc dzięki za te piękne zdjęcia!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po wielu szaroburych dniach w końcu zgodnie z prognozą było słonecznie. Nareszcie, bo szczerze mówiąc chodziłam już rozdrażniona i "dostawało się" rodzince. Mam nadzieję,że pogoda utrzyma się przez kilka dni i naładuję swoje akumulatory. rano wybrałam się z psem na spacer na lotnisko. Droga biegnie wzdłuż ogródków działkowych. W połowie drogi działkowcy zrobili sobie wysypisko różnego zielska. Istne cuda można tam znaleźć. Dzisiaj z ogromnym niedowierzaniem zauważyłam,że ktoś wyrzucił trójsklepkę. Aż mi się przykro zrobiło, bo choćby na naszym Forum jest sporo chętnych. Nie wiem czy wspominałam, ale sporo roślinek stamtąd uratowałam i wzbogaciłam swój ogród.

Na działce dziś byłam i popracowałam. Miałam jeszcze trawę do skoszenia na ścieżce wzdłuż swego płotu. Niestety żadnych zdjęć dziś nie zrobiłam, bo córka zabrała aparat i pojechała na konie.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

A u mnie ciągle nie ma słońca, tylko pada i pada :evil: .........
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu ale miałaś szczęście :D :D :D zapewne ktoś robił jesienne porządki na działce i nie znał się za bardzo na kwiatach.Bo prawdziwy miłośnik kwiatów ,na pewno nie wyrzuciłby jej na śmietnik.Pozdrawiam i zazdroszczę Ci tej trójsklepki (ale tak troszeczkę :oops: )
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Fajnie masz z tymi działkowcami :lol:

Ja mam pstrokatą Papageno i Hokus-Pokus :lol:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo! No, to Ty już prawie wiesz jaką chcesz mieć altankę! A skoro Twój mąż potrafi, to na pewno bedzie tak jak sobie marzysz! Już widzę Cię otwierającą okiennice, zasiadającą na drewnianym tarasie, z widokiem na zachód słońca...Fajnie też masz z tą "bazą" tak Orania nazwała kiedyś takie, tego typu miejsca, gdzie można po prostu coś znaleźć przechodząc. To miłe, bo nie tylko ratuje się rośliny, lecz zawsze jest ten dreszczyk emocji;) gratis;)
Na pewno się u Ciebie wdzięcznie rozrośnie!
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Iza u Ciebie wciaz kolorowo :)
Z ta wylewka /podmurowka/ Agnieszka ma racje, to wazne- pozniej stawiajcie z czego chcecie.

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Znaleźć trójsklepkę! No, no, to miałaś farta. Aż mi trudno uwierzyć, że komuś się tak rozrosła, ze musiał ją wywalać! A farta będziesz miała jeszcze większego, jak się okaże, że to inna odmiana od tej, którą już masz :!:
Mówisz, że przestało u Ciebie padać? U mnie jeszcze siąpiło ale już nie mogłem usiedzieć i zryłem spory kawałek. Przecież ja tego nigdy nie skończę w tym tempie!
A cebulki już sadziłaś? Kazałem Mamie rozejrzeć się, czy są korony cesarskie w naszej Biedronce. Moje niestety podgniły i nie wiem, czy reanimacja im pomoże :( Ciągle uczę się na błędach.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.
U mnie w domu prawie żałoba. Córka wróciła zapłakana, bo rano przy stadninie w wypadku drogowym zginął koń,którym się opiekowała. Mi samej zrobiło się przykro choć tego konia widziałam tylko na zdjęciach. Próbowałam Ją pocieszać...Ale co można powiedzieć w takiej sytuacji...? Tylko czas może uśmierzyć ten ból...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”