Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anula
100p
100p
Od: 17 paź 2005, o 18:10

Post »

Witaj Jacku. Miło było dzisiaj pospacerować po Twoich nowych włościach. Masz mnóstwo ciekawych pomysłów i chyba z Ciebie musi być "kawał chłopa" aby to wszystko przeryć :wink:
Twój dracula to zapewne Amorphophallus konjac. :)
pozdrawiam,ania
SUKULENTY
OGRÓD
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

jak mówimy o drzewach to i ja coś pokażę... Obrazek
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku bardzo mi miło że i u Ciebie jest biała rabatka
wymieniłeś kwiatki które i u mnie rosną ale pewnie
w innym układzie,więc będzie zupełnie inna na wiosnę
zobaczymy w całej okazałości
:P nastrój muzyczny i do mnie dotarł, słucham Vivaldiego
"Cztery pory roku" ulubione

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dziękuję Ewiku za śliczne zdjęcia. Róża 'Chopin' - będzie królową mojej białej rabaty, jeśli uda mi się ją dostać na wiosnę i jeśli się odważę. Bo róż boję się uprawiać, tzn. boję się tych wszystkich chorób itp.
A Żelazowa Wola bardzo blisko.
Wisienko, Twoje zdjęcie też bardzo ładne. Mój kolega ma wprawę w przycinaniu wiązów, więc w razie czego liczę na jego pomoc. A ja po prostu mogę zapomnieć, bo tyle tego zawsze do zrobienia w ogrodzie, że o przycinaniu zapominam.
Anulo, miło mi Ciebie gościć :) "Kawał chłopa" ze mnie :?: Uśmiechnąłem się tylko czytając to. Aniu, ogródek przekopuję i urządzam "na raty" po kawałeczku i tylko dzięki temu jestem w stanie to zrobić.
Nie wiedziałem, że moja drakula tak się nazywa. Ja myślałem, że to dracunculus. Dziękuje Ci za trop. Bardzo lubię wiedzieć dokładnie, co mam.
Witaj KDanusiu! Biała rabatka jeszcze nie powstała - jest dopiero w planach. Na razie w miejscu, gdzie ma powstać jest kupa ziemi po wybieraniu skrzypu. Chętnie się przyjrzę Twojej rabatce, by dobrze rozplanować swoją i by była to ładna kompozycja przez cały rok.
Cieszę się, że udziela Ci się muzyczny nastrój. Muzyka to balsam dla duszy. A słuchając Vivaldiego można zapomnieć o całym świecie. Wiesz, ja nawet spacerując po ogrodzie nucę jakąś melodię, utwór, który mi się kojarzy z daną chwilą.

A u mnie jeszcze trochę kolorowych akcentów: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

O rany, Jacku, jeszcze Ci dalie kwitną? Chyba po dzisiejszym przymrozku będą wykopki? A propos dalii, jak będziesz w Wawce to daj znać, dalie czekają.... :lol:
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

ojej, jestem pozytywnie zaskoczona...
jeszcze tyle pięknych kwiatuszków a tu przymrozek zapowiadają...

Jacku, żeby ta noc nie była zbyt zimną...
http://janfil.wrzuta.pl/film/5j2j9MbHlt ... rnau_-_noc
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

też zazdroszę widoku tych dalii....
moje już dawno wykopałam :( a dziś u nas znowu przymrozek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiulek co Ty nie możesz spać ? Witaj Jacku Obrazek

Jacka nie ma pewnie bierze kąpiel Obrazek i pewnie mu wspaniale .Dziewczyny wskakujemy do niego hi hi
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Zanno! Tak, wczorajszy przymrozek wykończył większość kwiatów. Chyba tylko rudbekie oparły się zimnu. Wczoraj wszystko pokryło się szronem, pojawił się lód i tym samym zakończył się sezon ogrodniczy 2008.... To dla mnie zawsze dość przykry dzień, ale dla osłody mam jeszcze parę zdjęć zrobionych przed trzema dniami:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku to chyba u wszystkich był przymrozek i szron. U mnie nawet wieczorem podał śnieg i było już biało ale jak wstałam rano to po śniegu nie zostało śladu. Jacku co to za różowe kwiatki na zdjęciu?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości: Asię, Jolę, Ewę. To co pokazałem powyżej, to tegoroczne ostatki. A może coś tam jeszcze znajdę?... Żal mi datury, której zabrakło jednego dnia by zakwitnąć. Może gdybym ją sprzątnął.... Ale trudno - zakwitnie w przyszłym roku. Dali mi ją znajomi przed miesiącem, bo sami nie mieli gdzie jej trzymać. Zapomniałem też napisać, że na jednym z poprzednich zdjęć jest truskawka. Taka najzwyklejsza, która mnie miło zaskoczyła kwitnieniem.
No to teraz chyba trzeba będzie zacząć pokazywać zaległe zdjęcia. Już zobaczyłem w innych wątkach tyle pięknej wiosny, więc może i ja pokażę, jak było w moim starym ogródku?
Wanny Jolu nie mam, ale gorący prysznic to wspaniała rzecz :!:

Witaj Geniu! Chyba ściągnąłem Cię myślami, bo pisząc przed sekundą o wiosennych zdjęciach pomyślałem m.in. o Twoich :lol: . Różowe a także czerwone kwiatki to rozchodniki okazałe w różnych odmianach. Kwitną jak widać dość długo, nawet, gdy już liście uschnięte. Spodziewam się, że zakwitną kolejne kolory w przyszłym roku (biały i drugi o ozdobnych białych liściach)
Pozdrawiam ciepło!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ja ich nie mam to piszę sie do Ciebie na listę jak będzesz mógł podzielić się nimi ze mną

Genia
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szkoda Jacku, że nie doczekałeś się kwitnącej datury. Ale wiesz - nic straconego.
W przyszłym sezonie na pewno roślina Ci ten zawód wynagrodzi.

Fajnie, że zdążyłeś jeszcze przed tym pierwszym atakiem zimy
zrobić zdjęcia "tegorocznych ostatków". Z przyjemnością je pooglądałam.
A teraz faktycznie trzeba będzie wracać do zdjęć z wiosny i lata, i mieć
nadzieję, że ta trudna pora roku szybko przeleci. ;:109
Pozdrawiam serdecznie
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, jakie miłe dla oka Twoje "ostatki". Zwłaszcza ta ususzona główka "tajemniczego kwiatka" na 4 zdjęciu. Śliczne ujęcie!
Jacku, mnie też jest smutno, że ciepły sezon tak szybko przeminął. Wszystko ma swój czas, więc jak przyjdzie ciepło, wszystko znów zakwitnie i zasypie Nas magią swego raju! :wink:
Chłodna jesień, zbliża się zima. Ostatnie porządki w ogrodzie i będę widziała go bardzo, bardzo rzadko. :cry: Ty masz ogród tuż za oknem. Mimo szarości tej pory roku staram się dostrzec w niej osobliwe piękno. Zresztą niezależnie od pory można w tym melancholijnym dopatrywaniu się, podziwiać wspaniałą przyrodę. Zima - taki sobie czas zadumy, tęsknoty, przemijania, krótkich dni itd. To też jest potrzebne.
Tymczasem Jacku, pokazuj swój stary ogród - z przyjemnością będę oglądać wieczorkami! :wink:
Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku - zajrzyj koniecznie do Eweliny :D

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 995#549995
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany