Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

PIOTRKU- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie. Paulownia szybko rośnie, jej wzrost głównie zależy od wielkości systemu korzeniowego. no i oczywiście od zasilania pokarmem.

Dzisiaj zebraliśmy z części warzywnej cebulę, po oczyszczeniu , będziemy ją w słońcu suszyć by dobrze wyschła.

Obrazek

Ciągle u mnie kwitnie jeszcze kwitnie jaśmin; Obrazek Obrazek

Milin ciągle pięknie kwitnie;

Obrazek Obrazek

Kielichowiec wonny nadal jeszcze kwitnie, chociaż nie tak już obficie; Obrazek Obrazek

Wiciokrzew cały obsypany kwiatem, będzie kwitł aż do przymrozków. Obrazek Obrazek Obrazek
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A powiedz jakie papu ona lubi?
Mhmhmh a ogród tak generalnie to masz piękny i bardzo zadbany, widać że to pasja!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PIOTRKU- ja wiosną i w czerwcu zasilam trawnik i swoje rośliny nawozami wieloskładnikowymi typu Polifoska, Polimag. w tym roku pod drzewa i krzewy ( wokół rośliny, nie przy samej szyjce ) dawałem Polifoskę 8(wiosną) i Polimag 405 ( w czerwcu) . W ub. roku zastosowałem odwrotną kolejność. Pod iglaki stosuję Polifoskę M. Mam dużą przestrzeń i dużo drzew,krzewów i iglaków, i stosując podane nawozy( w workach po 50 kg) łączę dobre nawożenie z przystępną ceną.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiciokrzew cały obsypany kwiatem, będzie kwitł aż do przymrozków Śliczny ;:3 ...-a co to widnieje z lewego górnego rogu Wiciokrzewu... ;:88 czyżby to odstraszacz na Wróble :?:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTA-Czy Ty musisz dostrzec wszystko , nie zapominaj że my na Ranczo mamy często wnuki, Ty masz duże dzieci , to może Ci przypomina "odstraszacz", ale zapewniam Cię że nie jest to odstraszacz żaden.

Dzisiaj ,trochę polatałem nad Ranczem , i oto efekty mojego "prawie" podniebnego szybowania:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-p-k

Post »

Piękny ogród, zdjęcia wyszły jak z jakiegoś arboretum!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PIOTREK- dziękuję za kolejną wizytę w naszym ogrodzie i za słowa uznania.

Dzisiaj i u mnie też padało, najlepszym miejscem w czasie takiej pogody jest szklarnia w której usunąłem od spodu część liści , oraz owinąłem wokół sznurków pędy ciągle rosnących pomidorów.

Po usunięciu niepotrzebnych liści okazał się taki obraz moich pomidorów;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-p-k

Post »

Kurcze, to ile Ty zbierasz z tej szklarni plonu? :shock:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PIOTREK- jednostką miary pomidorów ze szklarni jest teraz, nie kilogramy, czy sztuki, lecz wiadro, kto się nawinie, dostaje wiadro pomidorów . Pozdrawiam.Tadeusz.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Piękne widoczki ogólne. Cudny powojnik, bardzo mi się podoba. Kilka dni temu przeczytałam u Ciebie o kwitnącej laurowiśni i pobiegłam obejrzeć moją, no i cóż, moja też wypuszcza kwiatostany..........To rzeczywiście dziwna pora, ale lepiej późno niż wcale.
Pozdrawiam, Ewa.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x-p-k

Post »

tadeusz48 pisze:PIOTREK- jednostką miary pomidorów ze szklarni jest teraz, nie kilogramy, czy sztuki, lecz wiadro, kto się nawinie, dostaje wiadro pomidorów . Pozdrawiam.Tadeusz.
To kurcze zaczynam żałować, że nie mieszkam w Twojej okolicy hehehe :lol: :twisted:
Ale plony masz nieziemskie :D
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Podniebne szybowanie udało się...bo wszystko jest wielokrotnie pomniejszone. :shock: A że kocham Twoje "Ranczo Nokły"...to nic nie poradzę , że lubię i konkretnych ludzi ;:24 i proste rozwiazania...:) Zyta ;:23
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTA- dziękuję że nareszcie zajrzałaś do mojego ogródka, pewnie już zakończyłaś pszenne żniwa

Dzisiaj ujęcia zdjęć z "podniebnego latania" z innej strony;

Widok na parking przed bramą działki;

Obrazek

Widok na działkę od strony południa; Obrazek Obrazek

Szklarnia na pomidory; Obrazek

Widok na ogród warzywny( oraz rosnące mieczyki) Obrazek

Widok na działkę od strony południowo-wschodniej Obrazek

Zachodnia część działki; Obrazek

Centralna część działki Obrazek

Rabata 'Przy ścieżce" Obrazek

centralna część działki, na pierwszym planie kwitnące drzewo aralii japońskiej; Obrazek

Widok na ogrodzenie od strony lasu i działki sąsiada po stronie południowej ( w głębi drzewo katalpy); Obrazek

Rabata wrzosowo-wrzoścowa i krzewy borówek( po lewej stronie) Obrazek
x-p-k

Post »

Imponująca rabatka wrzosowa! Uwielbiam wrzosy, będę powiększał uprawę różnych borówkowatych to i wrzosów sobie dosadzę :lol: :twisted: Taki sprytny plan sobie obmyśliłem :D
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sobotę z moich iglaków ( bez sosen ,świerków i jodeł) zrobiłem i posadziłem w inspekcie ziemnym kilkaset sadzonek, mam nadzieję że co najmniej połowa z nich się do przyszłego roku ukorzeni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”