SEZON różany 2008

Zablokowany
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakiś tydzień temu, może 10 dni, byłam LM i zajrzałam do - pożal się Boże - ogrodu. Rośliny źle oznaczone, zalane lub zasuszone, ceny niebotyczne, zupełnie nie przystają do jakości oferowanyc roślin, pracownik albo nic nie wie, albo nie jest z tego działu. Byłam tam raz i wystarczy.
Trochę OT - przepraszam.
Awatar użytkownika
Martulka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 21 sie 2008, o 07:37

Post »

Podobnie jest w NOMI.
Pozdrawiam
Martyna
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa

ja poluję na acropolis...tam była ale w takim stanie że nie odważyłam sie jej kupić,w NOMI też była,ale zasuszony patyk...
piękna Nostalgia
Awe
50p
50p
Od: 13 paź 2007, o 16:22

Post »

Tesko, teź widziałam tę różyczkę Akropolis w LM, wcale się nie dziwię, że jej nie wzięłaś!
Będę miała na uwadze...że jej poszukujesz.

Nostalgie piękna, ale mam teraz kłopot, gdzie ją posadzić :(
Dumam i dumam..., wezwałam sąsiadkę na naradę - powiedziała, że ma jedno fajne miejsce... u siebie w ogródku.
Może donica ?
Pozdrawiam Ewa
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 cze 2008, o 10:11

Post »

Frido, to prawda. W wiekszości supermarketów rośliny są strasznie zaniedbane! Żal serce ściska. Ostatnio zdarzyło mi się ustawiać doniczki w OBI wzdłóż przejścia, bo wszyscy deptali po liściach!
I często zdarza się, że ceny są wyższe niż w profesjonalnych ogrodniczych.
Pozdrawiam
Rozalka
wesoly
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sie 2008, o 20:57
Kontakt:

Post »

Mam nadzieję, że ktoś mi doradzi. Nie znam nazwy lecz poszukuję róży o bardzo dużych kolcach które widać wyraźnie z kilku metrów. Widziałem ją kilka lat temu na wyspie kwiatów w Mainau Niemcy podobno miała kilkadziesiąt lat wysokośc ok. 1,5m może 1,2m i od tej pory cały czas mi sie śni.

jarek
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

W marketach upolujecie Acropolis i inne na wiosnę zaraz po dostawach. Zwykle są na przełomie kwietnia i maja ( w tym roku były szybciej). Bo potem to faktycznie, aż żal na nie patrzeć - gdyby chociaż nisko przeceniali. :roll:
Edyta
Awe
50p
50p
Od: 13 paź 2007, o 16:22

Post »

Miłego tygodnia...
Oglądajcie i podziwiajcie ... Lilian Austin
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

czytam Was już od paru miesięcy, jak tylko zostałam zarażona rosozą... :roll:
szkoda, że teraz robi się tu powoli tak cicho, przedtem ciężko było nadążyć za wami z czytaniem :wink:

chciałam dołączyć do zacnego grona różanek, chociaż nie mam się czym pochwalić jeszcze zbytnio, to i tak jestem dumna z tego, co już mam. Kocham każdą moją różyczkę, codziennie zerkam czy nic ich nie zjada, czy rosną nowe listeczki, jak się mają pączusie...

tak cieszą niewielkie z pozoru rzeczy... :roll: :wink:

wszystkie róże są młodziutkie, tegoroczne, więc i skromne.
Ale kilka juz zdążyło kwitnąć :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

bezimienne...
ciężko rozszyfrować która jest która, tyle jest tych piękności...
:roll: :roll: :roll: :roll:

ta pachnie różanie, niezbyt mocno, ale i nie słabo, pąk się długo rozwijał, listki ma błyszczące, jasnozielone, kolców prawie wcale :wink:

ta już była wstawiona tutaj przez koleżankę, kupiona w markecie, wiem tyle, że to seria Palace Poulsena (już stąd), pędy uginają się pod ciężarem kwiatów, póki co jest niska, bez zapachu, jak przekwita to traci intensywność, rozwinięte kwiaty trzymały się prawie miesiąc :P

ta jest kupiona w LM, w maju, kwitnie teraz drugi raz, forma miniaturowa, również jak powyższa nie pachnie, długo trzyma kwiaty (ponad miesiąc)

kolejna miniatura, kupiona w niedzielę w Ikea, jeszcze nic o niej nie wiem, zobaczmy co będzie, jak się rozwinie

oprócz tego w ogródku są jeszcze dwie miniatury na pniu, Fresia, Mainzer Fastnacht (szt.3), Abraham Darby, Rumba, Troika i Falstaff 8)
chyba o niczym nie zapomniałam :roll: :wink:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ta żółtaczka wygląda, jak Royal Gold. :roll:
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=5531&tab=10
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Haniu dziękuję za szybką odpowiedź :P :P :P
faktycznie, bardzo podobna, nic nie znalazłam po naszemu niestety na jej temat, jakoś chyba mało popularna...???
i faktycznie żółtaczka :roll:

jak ją kupowałam, to nie ze względu na kolor kwiatów, tylko akurat jako jedyna była zdrowa w ogrodniczym i miała pączusia...
który zapowiadał się na dużo ciemiejszego kwiata :roll:
i dlatego ją mam 8)

dzięki za pomoc, dobrze jest wiedzieć co się ma..
:P :P :P :P
Gosia i konewka
50p
50p
Od: 17 cze 2008, o 23:52

Post »

[quote="AniaDS"]czytam Was już od paru miesięcy, jak tylko zostałam zarażona rosozą... :roll:
szkoda, że teraz robi się tu powoli tak cicho, przedtem ciężko było nadążyć za wami z czytaniem :wink:

chciałam dołączyć do zacnego grona różanek, chociaż nie mam się czym pochwalić jeszcze zbytnio, to i tak jestem dumna z tego, co już mam. Kocham każdą moją różyczkę, codziennie zerkam czy nic ich nie zjada, czy rosną nowe listeczki, jak się mają pączusie...

tak cieszą niewielkie z pozoru rzeczy... :roll: :wink:

Aniu!! Witaj!!

Róże piękne! Ja też jestem dość chora na rosozę i to przez te kapitalne Dziewczyny z forum i naturalnie przez róże.... zaczęłamróżaną przygodę w tym roku i na razie niestety zaczynam walką ze złem (grzybki i robaczki). Nawet nie mogę pochwalić się kwieciem ... Trzymam za Ciebie i Twe róże kciuki i dziękuję Wam Różanki ;)

Małgosia
"Szczęście to jest coś takiego, co mnoży się wówczas kiedy się je dzieli."
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też zamówiłam sobie Eden :wink:
I jeszcze 6 innych..
No i to by było na tyle, bo już naprawdę wyskrobuję resztki miejsca w ogrodzie :cry:
Dlatego zazdroszczę wszystkim, którzy mogą sobie pozwolić jeszcze na wiele róż.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Gosia i konewka
50p
50p
Od: 17 cze 2008, o 23:52

Post »

Walentynko,
Ty marudzisz??? Twój ogród to majstersztyk i jeśli mowa o zazdrości to spacerując po nim sama odczuwam lekkie kąśnięcia tego uczucia :oops: Wydaje mi się, ze mój tak będzie wyglądał za sto lat... Mam pytanie - jakiś czas temu trafnie doradzałaś mi dobór róż ;:61 , m.in. Hansa (spóźniłam się gdyż w szkółce juz 'wyszła') i Rosarium Uetersen. Tej ostatniej nie mogę napotkać w dostępnych mi ofertach - jeśli to nie problem : czy możesz podpowiedzieć mi adres szkółki/sklepu. To samo dotyczy Eden Rose. Poluję na nią bez skutku...

Serdeczności,
Małgosia
"Szczęście to jest coś takiego, co mnoży się wówczas kiedy się je dzieli."
Zablokowany

Wróć do „Róże”