Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Cieszy mnie, Maryniu,zapas zdjęć w Twoim aparacie, bo - jak zawsze - z ogromną przyjemnością je oglądam. ;:215
Masz co fotografować ;:303 , a już ta bielutka stokrotka afrykańska jest wprost przepiękna. ;:215 ;:138 Taka czyściutka, taka świeżutka i tylko jakiś ślimaczek mąci jej krystaliczny obraz. :lol:

U mnie też panuje nieprzyjemny chłód, ale nie mogę wysiedzieć w domu i na kilka godzin pojechałam na działeczkę. Coś niecoś tam szturchnęłam, choć nie przepracowywałam się zanadto. ;:306 Jesień. :shock:

Pozdrawiam cieplutko z całego serca. ;:3 ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie nie dane ostatnio być na działce bo aura wielce niesprzyjająca ...zimnica i przekropne dni...Dzisiaj miałam misję,prowadziłam siostrę do lekarza...Ona/młodsza/ jest 3 m-ce po udarze mózgu,bardzo słabo mówi mimo rehabilitacji logopedycznej... :( Ale ogarnęłyśmy temat i załatwiłyśmy wizytę na 'cito"... ;:333 Może jutro da się choć na krótko zorganizować wyjazd na działkę,czego bardzo już pragnę... ;:110 ;:65
Lucynko wielce jestem Ci wdzięczna, że nieustająco masz dla mnie chwilę i ciepłe słowa! ;:180 ;:196 ;:97

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, przyjaciółka mojej mamy przeszła ciężki udar mózgu. Ponad pół roku uczyła się mówić, trochę krócej chodzić, a gdy już wróciła jej zdolność mówienia, buzia jej się nie zamykała. To była przesympatyczna i niesamowicie gościnna kobieta, nikogo nie wypuściła z domu bez choćby jednej szklanki herbaty. Po udarze jej córka miała z nią "siedem światów", bo niezależnie od tego, jak była zmęczona,a była, musiała robić wszystko, co zażyczyła sobie starsza. Na migi nią rządziła. Moja mama często do nich zaglądała, by odciążyć trochę młodszą.
Twoja siostra też wkrótce dojdzie do sprawności, niestety musi to jeszcze potrwać, trzeba uzbroić się w duży zasób cierpliwości. ;:108

Życzę Tobie samych dobrych chwil, poprawy pogody i spokoju ducha, ;:167 ;:196 a siostrze rychłego powrotu do pełnej sprawności. ;:97 ;:97
Trzymaj się, Kochana. ;:cm
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dotarłam i ja na swoje włości i choć chwile ze słońcem trzeba było łapać pomiędzy deszczem to byłam w swoim żywiole. ;:167 Tego mi brakowało ostatnio...ponad 3 godziny bez sąsiedztwa,w ciszy ,samotności u boku wierny mój druh Obrazek i ukochane 4 ary szczęścia...Absolutne wyciszenie myśli i błogi spokój...
Lucynko ;:167 siostra fizycznie b/z natomiast mowa ;:222 mieszka z córką i ta chwilami ma dość ;:108 ale jakoś wspólnie dają radę.
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa ;:167 ;:196 Serdeczności przekazuję!Obrazek

już jesień...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, miło, że dostąpiłaś zaszczytu odwiedzenia swojej działeczki. ;:215
Natura ma to do siebie, że wycisza i pozwala na jakiś czas nie myśleć o smutnych sprawach. ;:303
Jak zawsze piękne zdjęcia przywiozłaś ;:138 , choć one wyjątkowo nostalgiczne, dominuje ciemne tło, co zapewne odzwierciedla Twoje aktualne wnętrze, Twój nastrój. ;:167
Jeszcze trochę wody upłynie, zanim wróci pełna równowaga, zatem niech Cię dobry duch nie opuszcza. ;:333
Trzymaj się, Kochana i nie poddawaj. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:167 Twoja empatia zawarta w Twoich wpisach i ciepłych słowach jest rozczulająca... ;:168 ;:145Dziękuję,że jesteś! ;:168 Nie jest moją intencją epatowanie nikogo tutaj moim nastrojem...Faktem jest rekordowa oglądalność w ostatnich dniach w moim wątku co daje mi do myślenia... ;:131 :? Ale to zapewne spowodowane jest spowolnioną aktywizacją ogółu forumowiczów. Przyznać trzeba,że wybór niewielki...
Dla mnie chwile z aparatem i natura to chwile bezcenne...to zapomnienie i zniewalająca magia chwili...

Obrazek
biały kłosowiec
Obrazek
świecznica słabo kwitnie
Obrazek

Obrazek
,stokrota na sterydach'
Obrazek
obiedka
Obrazek

Obrazek
przetaczniki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krokosmia chyba spóźniona
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzisiejszy poranek
Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, ja tylko tak sobie próbuję odczytywać to, czego w tekście nie ma, a fotografie jak obrazy uzewnętrzniają wnętrze artysty. ;:108 A Ty jesteś artystką fotografii. ;:215 Na pewno dla mnie, choć wiem skądinąd,że nie tylko. :lol:
Wszystkie zdjęcia niezwykle sugestywne, nastrojowe, jesienne, a ostatnie, obraz poranka, robi niesamowite wrażenie. ;:138 ;:138

U mnie piękna słoneczna i cieplutka jesień ;:3 , a wieczorem nawet burza przeszła nad miastem. Ciekawa jestem, czy również nad działką, bo sucho. ;:222 Całą działkę dzisiaj podlałam.

Niech i Tobie słoneczko umila życie. ;:3 ;:3
Pozdrawiam cieplutko. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję za jak zwykle ciepłe słowa Lucynko ;:111 Taka porcja komplementów w jednym poście...szokujące i nie zwyczajne dla mnie ;:oj :shock: Aż nie wiem co napisać :oops: Ale to wielce miłe i motywujące... ;:108 ;:168
Pogody Ci zazdroszczę :oops: ...u mnie albo zimno albo leje nie mam kiedy zebrać warzyw z gruntu...Oprócz pomidorów i ogórków jeszcze wszystko w ziemi. Zdołałam posiać poplon po nich...Na dzisiaj mam zamówioną 'tanią siłę roboczą' wraz z ;:71 ale czy aura wytrzyma... ;:7 Wczoraj cały dzień był deszczowy. ;:7

Jesienne już obrazki działkowe...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, mam nadzieję, że pogoda pozwoliła Ci chociaż trochę wykorzystać "siłę roboczą" ;:215 , bo u mnie byłoby kiepsko ;:174 . Dzisiaj wygląda słońce, chociaż dopiero przed chwilą przestało padać.
Pośród jesiennych widoków, zaintrygowało mnie "konewkowe" pnącze :wink:
Miłego dnia, Maryniu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajszy dzień działkowo bardzo udany,pogody a nawet od południa ;:3 wystarczyło
do wygrzewania się ...Siła robocza została wykorzystana ,opróżniłyśmy warzywnik,posadziły tulipany i inne cebulowe,narwały winogron na sok oraz jeszcze trochę innych spraw 'na czasie' ogarnęły. ;:215
Rano okazało się ,że popadał deszcz ale chyba niewielki,mam zamiar wsiąść do bolta i pojechać na działkę,Na razie słyszę prognozy na dzisiaj od 10 do 18st...Komu wierzyć? ;:7 Martusiu to pnącze to letnie winogrono/już zjedzone/a konewki tudzież jakieś inne sezonowe działkowe przydasie wieszamy na licznych pergolowych haczykach aby były pod ręką... :lol:
I Tobie miłego dnia! ;:196

barwy jesieni... w Obrazek

lilak 'Palibin' na stanowisku słonecznym
Obrazek
i w cieniu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
hosty już w kolorach jesieni
Obrazek

Dużo WAS ZAGLĄDACZY! :D ;:180

;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BARWY JESIENI...CDObrazek

Wczorajszy dzień działkowy przebiegł również pracowicie,wyszłam na 'prostą' bo wobec sąsiadów miałam 'tyły' ;:333 Brawo ja! ;:47 Dzisiaj pogoda ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, mimo że jesień ciągnie za sobą zimne, krótkie dni a długie noce, to zapewne dla poprawienia nam nastroju barwi naturę w niesamowicie energetyczne kolory, co świetnie pokazałaś na fotografii. ;:138
Niesamowita jest ta czerwono wybarwiona trawka. ;:215
Mój lilak palibin też już calutki czerwioniutki, również dostał stanowisko słoneczne. ;:3
Czy te różowe pomponowe dalie mają ciemne listki, czy w sobie wiadomy sposób tak je sfotografowałaś?
Liście licznych w Twoim ogródeczku paproci wdzięcznie pozują do zdjęcia. ;:215
Nawet zwykłe wszechobecne rudbekie kłaniają się przechodniom, w pochmurne dni zastępując słoneczko.
Gdyby jeszcze nie było aż tak zimno..... :lol:

Dobrego spokojnego weekendu, Maryniu. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko dalia jest pomarańczowa a liście zielone , to sprawka obiektywu lub monitora,że nastąpiło przekłamanie koloru :) Październik przyniósł słotę i niską temperaturę...szkoda lata choć i jesień ma swój urok. ;:7
Dziękuję za miłe odwiedziny! ;:196 ;:97

już jesień...Obrazek

i znów kwitną marcinki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, jasne, że jesień ma swój urok, ale tylko wówczas, gdy jest słoneczna i nie tak zimna jak w tym roku. ;:108
Tym bardziej deszczowa, pochmurna, ciemna. ;:222 Nawet najpiękniejsze kolorowe kwiatki tracą w takiej scenerii na urodzie, a u Ciebie tyle ładnych marcinków, dalii, zawilców. ;:138
Jabłuszka jeszcze się rumienią wśród liści. ;:303 Nasze już wszystkie zostały zdjęte. Już dawno nie było ich tyle. :shock: Skrzynek brakło, musieliśmy pod sklepami szukać. Na szczęście pozwolono nam zabrać wyniesione na zewnątrz. ;:333

Zapowiadają babie lato z dość wysokimi temperaturami, zatem i u Ciebie deszcz pozwoli o sobie zapomnieć, czego życzę Ci z całego serca. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu astry jesienne piękne. ;:oj Moje ledwo pąki pokazały.
Hosty mają takie piękne liście, ślimaki je omijały. ;:215
Życzę Tobie ;:168 i sobie też, :) słońca.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”