LUCYNKO.
Faktycznie kwiatki kwitną wszędzie.Na całej działce kępki przebiśniegów i łany ranników,ale doszłam do wniosku,że krokusów jakoś mało i w sumie tylko dwa kolory.Będzie mus dokupić inne kolory.
Niestety nie udało mi się więcej pojechać.Musiałam być na poczcie,w sklepach,a wczoraj cały dzień padał deszcz.Dziś też byłam w sklepach,ledwo przytargałam wózek zakupów.Pogoda fatalna,pochmurno.Jutro znowu wypad do apteki i sklepu.Na działkę zacznę jeżdzić po świętach.Najgorsze jest to ,że nie które siewki już duże i chyba dziś wystawię na balkon.W razie czego trzymam w pogotowiu włókninę.
Pomidory też już trzeba koniecznie pikować.
Dużo zdrówka.
ALU!
No niestety ciągle coś potrzebuję ze sklepu.Dziś też przytargałam wózek zakupów.Staram się zachowywać odstępy.
Widzisz jak u mnie póżno roślinki kwitną, a już myślałam,że wymarzły.
Miłego dnia.
MARTO witaj.
Starałam się jesienią wyciąć jak najwięcej badyli a i tak pracy będzie full.
Ranników i przebiśniegów u mnie zatrzęsienie,nawet kwitną na kompoście.
Trzymaj się zdrowo.
DOROTKO.
Niestety foliak jeszcze nie zrobiony.Przed świętami już nie będę na działce,ale po świętach zaczynam jeżdzić.Powiem dla M,że jak chce
żebym wywiozła sadzonki to musimy zrobić dach na folii,myślę,że to będzie dobry argument.
Dwie skrzynki takie balkonowe wystawię na balkon a na noc przykryję włókniną ponieważ za bardzo się wyciągają.
Fakt ranników u mnie dużo,był czas,że wyrywałam liście z cebulkami.Mało mam krokusów w innych kolorach,więc jesienią dokupię.
Miłego dnia .
IWONKO!
Mrówki pieczołowicie rozniosły nasiona ranników prawie po całej działce.
Mam dla niego argument,chce wywieżć sadzonki to nie pomoże zrobić daszek.

zresztą musi też otworzyć okno w altanie ponieważ
jest zabite okiennicą.Na szczęście krany zakręcone więc mogą puszczać wodę na próbę.
Dla Was też Iwonko dużo zdrowych i wesołych świąt.
HALINKO!
Jak nie mogłam spać to mi się przypomniało gdzie mogą mieć sznurek.Rano poszłam do tego sklepu i oczywiście kupiłam sznurek,kolorowe kartki i dwustronną igłę do Quillingu.
Zrobiłam trzy jajka,ale inaczej.Zrobię zdjęcie to pokażę,moje wypociny.
Quiling fajna rzecz tylko nie mam jak na razie ciętych pasków .W sklepie będą dopiero po świętach,dlatego muszę ciąć.
Wesołych,zdrowych Świąt Wielkanocnych.