Maska cudownie kolorowo to jest u ciebie Mario

u mnie tylko symboliczne suche wrzosy bo je jak zwykle zasuszyłam

a grudnik stary jest różowy. Mam nadzieje że zdecyduje sie zakwitnąć pożniej.
ewita44 dziękuje za wizyte i zapraszam

Ja mam chryzantemę 1-szy raz i zamierzam ją przetrzymać w temp ok 15C o ile jej nie zasuszę
GrazynaW papryczka była wsadzona do gruntu dopiero w czerwcu i musiałam ją wykopac na początku pazdziernika aby uniknąć zmrożenia. Tak więc ona jest opózniona w rozwoju. Ale to fajnie mieć tak póżno
plocczanka tak fajnie mieć teraz trochę papryczki ale to tylko przez przypadek. Chcę ją przezimować w ciepełku i jak chce a chce ona i pozostałe scięte rosnąć to prosze bardzo bo to są drzewiaste. Na rosyjskch blogach piszą że może miec wys do ponad 2m, i owocować na okrągło; takie paprykowe perpetum mobile według ich opisów.

Zobaczymy
Katiusha ale masz kochaną mamę

tyle dobroci ci przesyła
danuta z Tak, fajnie mieć opózniona papryczke, tworzy taki mały klimat ogrodowy.

No i fajna w smaku bo srednio pikantna.
JAKUCH Gdyby nie te wczesne przymrozki to dalie byłyby piękną ozdobą dużo dłużej. W ogóle cały ten sezon miał taka krańcowa aurę. Jak fajnie że już teraz można o tym zapomniec i odpoczywać. Jak ja mówię żartobliwie "herbatka, kominek i odpoczynek"

póki co, bo zaraz zacznie sie galop świąteczny
Ostatnio nie było tak żle bo

jednak sie przebijało i słaby wiatr,przynajmniej u mnie; dosyć ciepło jak na ta porę.
Hiacyncik jednak ruszyl i ładnie urósł; zapach niebiański

. I do tego jeszcze ma maleńkiego

Cos ostatnie 2 lata ciągle mam właśnie takie bliizniaczki chociaz na cebulce ich wcale nie widać.
Adwentowy akcencik