Truskawkowa działka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Truskawkowa działka cz.2

Post »

Maj to chyba najpiękniejszy miesiąc roku, wszystko się budzi na dobre, zapachy najpiękniejsze, uwielbiam maj ;:167 rzodkieweczki apetyczne, doczekać się swoich nie mogę , pozdrawiam Natalko ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Natalia, uwielbiam twoje zdjęcia, szczególnie te z motylami. Mam wrażenie, że u mnie było ich jakoś mniej w ubiegłym sezonie.
U ciebie zakwitły żonkile, u mnie szalona przylaszczka :D pory roku to już tylko kalendarzowa formalność :roll:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Natalko zdjęcia jak zawsze piękne, mnie najbardziej zachwyciło to https://i.ibb.co/XCc38Gn/6.jpg ileż uroku jest w zasuszonej jeżówce ;:215
Już masz żonkila ;:oj normalnie szok, podgrzewasz działkę , czy podpędzasz cebulki w doniczkach :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko dziękuję ;:196 podobno niebieskich kwiatów nadal jest mało, ale patrząc na wybór w sklepach ogrodniczych jakoś trudno w to uwierzyć ;:131
Marynko to smacznego życzę :wink:
Iwonko na rzodkiewkę jeszcze trochę przyjdzie nam poczekać ;:131
Sabinko dziękuję ;:196 no takie cuda teraz się dzieją ;:131
Dorotko dziękuję ;:196 żonkil nie na działce, ale koło mojego bloku, w mieście - przez to cieplej ;:108

Pogoda zaczyna się już poprawiać, nawet słońce wyszło (chociaż pół godziny temu zawiewało śniegiem), ale wiatr niestety nie odpuszcza ;:185 Miałam iść dzisiaj poszukać wiosny, jednak po chorobie, przy takiej pogodzie nie będę ryzykować jeśli nie muszę...

Wracamy więc do maja 2018r, dzisiaj połowa miesiąca - kolejno złocień, miłek letni, śniedek, żurawka, irysy, łubin, porzeczka czerwona, szafirek armeński, przetacznik oraz rumian ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie akurat pada deszcz ze śniegiem i ciemnica się zrobiła...Martwię się bo Wnuczka wybrała się dzisiaj do Wrocławia z wizytą a aura nie sprzyjająca...Zajedzie po południu bo jedzie pociągiem mam nadzieję,że się ;:oj pogoda poprawi.
A Ty po chorobie nie ruszaj się z domu! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Natalko tak mocno nie mogłam się doczekać rzodkiewki, że już wysiałam i rośnie ale w namiocie ;:224
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piszesz, że pogoda się poprawia u nas dalej wietrznie, deszczowo, normalnie łeb chce urwać.
Piękne wspomnienia, przy takiej pogodzie miło się ogląda takie widoki, pocieszeniem jest że do wiosny z każdym dniem bliżej. A czy ten miłek https://i.ibb.co/NtS7XGy/8.jpg to bylinka, podziwiam u wszystkich żółte miłki, a takiej odmiany nie znałam, ja zrobiłabym z niego nachyłka ;:306 wg mnie podobny.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Natalio piękne te zdjęcia z niezapominajkami i motylkami.Cudowne. ;:oj
Te rumianki to u Ciebie na działce?Ja kupiłam nasiona w sklepie,wysiałam i teraz nie mogę się ich pozbyć.Sieją się strasznie i wszędzie ich pełno.
Pogoda u nas słoneczna ale wietrzna.

Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Natalko śliczne zdjęcia, a rumianki są takie fotogeniczne że mogłabym mieć taką tapetę!
Miłek letni kwitł mi całkiem niedawno, bo przez suszę późno wykiełkowały i widać jedno nasionko całkiem się spóźniło. Zima nam wróciła ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Natalko, mówi się, że maj to najpiękniejszy miesiąc. ;:108 Pewnie tak, bo dużo kwiecia cieszy nie tylko nas, ale też rozmaite owady. :tan Jednak ja najbardziej lubię letnie miesiące, ponieważ moja działka wtedy jest najbogatsza w kolory i zapachy. ;:215
Muszę jednak przyznać, że w minionym sezonie już w maju miałam lato, ale to był wyjątkowy rok. ;:333
Ciekawe kwiaty miał Twój łubin, dwubarwne, śliczne! ;:138 ;:138
Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Natalko, jestem fanką twoich pięknych zdjęć i co byś nie pokazała, to mi się podoba.
Fantastyczne te rumianki. Niby taka pospolita roślina a jakże fotogeniczna.
Łubin też mi się bardzo podoba. Ciekawy ma kolor :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Marynko jak na razie nie ma szans by pogoda się ustabilizowała, dzisiaj lepiej, jutro gorzej, od niedzieli znów ma wiać... :evil: Mam nadzieję że Twoja wnuczka dotarła bezpiecznie ;:196
Iwonko w takim razie trzymam kciuki, niech ładnie rośnie ;:333
Dorotko to miłek letni, tak naprawdę chwast zbożowy, roślina jednoroczna - kwiatuszki ma malutkie, ale bardzo urokliwe, a sieje się sam ;:108
Danusiu akurat te nie są z działki, ale w zeszłym roku miałam rumianek, sam się pojawił - jesienią wysiałam na łące kwietnej, więc w tym roku na pewno będzie ;:108
Marysiu dziękuję ;:196 miłki zawsze kwitły w kilku turach, zależnie od tego jak szybko wyrosły, ale Twój to ewenement ;:oj
Lucynko faktycznie maj jest jednym z najpiękniejszych miesięcy roku, a do tego zawsze jest lato w perspektywie, co czyni go nawet bardziej przyjemnym :D
Wiolu dziękuję, bardzo mi miło ;:196

Dzisiaj ciąg dalszy widoków z maja 2018r, teraz koniec miesiąca - kolejno miłek letni, maki, złocień, ligustr, ostróżka jednoroczna, przetacznik, kosaćce, irysy, rozchodnik, łubin.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Może i miłek letni jest chwastem, ale za to jakim ładnym ;:108 I podobno się sieje ;:202 ? Siałam go specjalnie, a on za nic miał moje starania i postanowił u mnie nie rosnąć. Tak samo zresztą jak szafirek armeński, ten co prawda rośnie, ale już od kilku lat wypuszcza tylko szczypiorek. A tak pięknie kwitnie ;:oj Te Twoje mają takie cudne kwiaty, zupełnie są nieszafirkowe. I głodka masz :tan -cudeńko.
Awatar użytkownika
Senior
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2017, o 01:25

Post »

Natalio od bardzo dawna podziwiam Twoje kwiaty oraz ich fotografie i to nie tylko na tym forum.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Natalko, pięknie pokazujesz nawet najpospolitsze kwiatuszki ;:215 Mogę tylko pozazdrościć.
Milłka miałam małą łączkę, siał się sam i kwitł do mrozu, a w ubiegłym roku pojawiła się jedna sieweczka i to jesienią,to nie wiem czy jeszcze zechce być u mnie. Dlatego myślę, że warto zawsze zebrać trochę nasion na wszelki wypadek.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”