Dalej nie podlewa z nieba, wiec trzeba tańczyć z wężem. Dobrze ,że mam wodę w ogródku to mogę sobie pozwolić na ten luksus ,jednak co mają zrobić Ci którzy tej wody nie mają
Rośliny jakoś muszą sobie radzić .jednak Rdesty nie podlewane nie nawożone, a szaleją jak opętane mają jakieś 3 m wysokości . Widocznie kradną moim roślinkom wodę .
Jacqueline du Pre jeden dzień cudny kwiat, a na drugi dzień nawet nie nadaje sie do pokazania

.Nie wiem co z nią nie tak w tym roku .To samo piwonia
Duchesse de nemours która niedaleko niej rośnie też w tym roku jakaś powykręcana była
BASIU ile ja sie nagonię za tymi owadami i gdyby mnie tak ktoś podpatrywał to powiedziałby ,że mam coś nie tak z głową

Dzisiaj goniłam za jednym motylem, a on na przekór siadał tam gdzie nie mam dojścia

Fruczaki uwielbiają wiciokrzewy. Wczoraj był u mnie 3 razy i akuratnie w tym czasie weszłam do ogródka wiec miałam szczęście .Dzisiaj byłam dłużej i ani razu go nie widziałam
.
ANDRZEJU no cóż na to poradzę zastrajkowała z jedzeniem i tylko mikroskopijne ilości jak na nią zjada.Dlatego wolę ją zanieść do ogródka tam chociaż odzyskuje apetyt i coś więcej zje. Już sama nie wiem co dać jej do jedzenia

Oby Twoje słowa były prorocze
TERENIU może szybciej wszystko zakwita jednak nie tak bujnie jak u Ciebie.Obie te róże to potworki wiec posadziłam je razem i wyszło im to na dobre ,bo mogą się tam wykazać .Bardzo lubię kontrasty
ANIU mam 5 rutewek i na razie tylko jedna kwitnie druga powoli sie zbiera czyli biała delavaya Splendide White ,następna to Delavaya ,Hewitt's double, orlikolistna już przekwitła, jest jeszcze jednak jednak nazwę zapomniałam, a zarosła mi ją melisa cytrynowa

.Muszę tam zrobić porządek ,bo i floks zbytnio sie rozpanoszył
MAĆKU my też chorujemy, tak jak nasze zwierzaki .Agatka jest po wylewie
DOROTKO a na dodatek nie ma kolców co też jest ważne . Dzisiaj wsadziłam mnóstwo jej patyków i już sama nie wiem gdzie z nimi uciekać ,żeby dzieci krocionogów nie uszkodziły im korzonków .Dlatego mnóstwo patyczków mi pada bo jak mają rosnąć bez korzonków. Hortensjowych patyczków sie nie ruszają, tylko różane

Lubię mieć kontrastowe nasadzenia
życzę wszystkim którzy potrzebują deszczu obfitego podlewania z nieba jednak bez szaleństw i efektów specjalnych