Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Post »

Fajne tulipanowe poletko, a widzę ,ze w pielęgnacji ogródka pomaga Ci aniołek dlatego tak wszystko fajnie rośnie .Agusiu musisz się oszczędzać jak nadgarstki Cię bolą ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś, toż to morze tulipanów u Ciebie ,no oczów nie można oderwać,zbudowałaś piękny raj gdzie chce się bywać i odpoczywać ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Wiolu teraz już czekam aż rozkwitnie, ale siałam różowe niezapominajki i bardzo bym się ucieszyła, jakby naprawdę rozkwitły ;:215 EE faktycznie długo się trzymają a z rozrastaniem jeszcze nic nie wiem, to jedyna odmiana jaką dosadziłam rok temu ;)

Moniś, dzięki Ci za zdjęcia, powiem Ci, ze ten powojnik ze zdjęć jest śliczny ;:oj Ale poczytałam, ze potrzebuje dużą podporę, a ja mam już tylko małe, na niskie wielkokwiatowe powojniki. Idzie sobie z jakimś pąkiem. W takim razie nie posadzę ich jeszcze, poczekam, co zakwitnie i dostanie miejscówkę pod czeremchą, niech się sam wspina :lol:

Maćku dziękuję, ja lubię je tak w dużych grupach :wink: Clematisy zawsze się zgadzają, jak są kupione...z e-clematis :lol: Tam mają cudne sadzonki z solidnym korzeniem i wszystko się zgadza. Nie znam się tak, ale ponoć nie zimuje ;:218 Trzeba go w donicy trzymać i chować, albo solidnie okryć, zobacz: http://www.tuszynscy.pl/grupa_boulevard%C2%AE-509.html Za to na zdjęciach- cudowne ;:226

Mirko i mam taki misz- masz jak w szkółce, mój ogród nie pasuje do żadnego stylu, chyba że byłby to "styl szalony, wszystko jak w zupie" ;:306 Szkoda magnolki, oby kolejne kwitły już bez ochłodzeń ;:131 Buziaki ;:196

Ewelka oj robią, na mnie Twoje łany tulipanowe tez robią wrażenie, wiem ile trzeba się w kucki nakicać i naschylać, żeby tyle posadzić ;:196 I żeby potem oczy cieszyć :D

Anuś ponoć to jednak inne powojniki się kryją pod tymi etykietami :D Ale cóż, wszystko przyjmę z entuzjazmem! ;)

Olu dzięki ;) Ech, takim kociem być, tylko odpoczywać i cieszyć się słońcem ;:173

Mirko dlatego wychodzę do niego ze trzy razy dziennie, właściwie to wracamy tylko coś zjeść ;) Albo i nie! Jak chyba każdy ogrodnik o tej porze ;:173
Kobee są kapryśne, mi w ty roku padały siewki jedna po drugiej, ale cztery się uchowały. Mam dużo nowych kratek i cieszę się, ze choć te cztery zostały ze mną, ale już posiałam wilce, bo to za mało! :D Mam nadzieję, że już nie będą się ociągać i teraz będą Ci rosły ładnie. A to nie korony, tylko martagonki! Ale wczoraj bardzo poważnie postanowiłam sobie takie korony posadzić i Twoje "korony cesarskie zawsze Ci kwitną" odczytuję jako podszepty przeznaczenia... :;230 Zacieram ręce na jesienne zakupy :tan ;:306
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu amorek czuwa ;:215 Mnie bolą całe dłonie, palce, nadgarstki, stawy, kości, no całe ;:202 Nie wiem, co sobie zrobiłam, chyba i z sekatorem przegięłam :? Wczoraj się oszczędzałam,a le jak poszłam uszczelniać ogrodzenie woliery i wzmacniać dół takim płotkiem, to mnie tuje okrutnie podrapały, teraz mam poharatane ręce do łokci, oj mówię Ci, jak to wszystko z bólem przychodzi ;:173 Znasz pewnie temat, bo masz różany ogród, to dopiero wyzwanie dla rąk!

Martunia dziękuję ;:196 O tej porze najbardziej lubię ten ogród, potem jest mniej ciekawie :) Szkoda, ze nie mogą tulipany kwitnąć cały rok ;:173

Muszę je fotografować i wklejać, bo przekwitają dosłownie w kilka dni ;:202
Tulipanowy zawrót głowy ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I inne :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niektóre powojniki doszły do końca kratki, ups, co dalej zrobią? ;:224

Obrazek

Miłego weekendu ;:196 ;:3
Agnieszka
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam! :wit
Roslinka nad która zastanawiacie się co to jest to niezapominajka..dowód w załaczeniu:
Obrazek
Przepraszam że się u Ciebie wpycham ze swoim zdjęciem ale to tylko by pokazać dowód rzeczowy ;:180
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isia, posłańcu dobre nowiny, dzięki Ci za to zdjęcie ;:196 Siałam je od trzech lat, bez powodzenia i w końcu w zeszłym roku się udało ;:138 Teraz pewnie same zadbają o liczną populację :;230
Agnieszka
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aga, byłam pewna że nieznana Ci roślinka to niezapominajka. Mam ich całe mnóstwo i wiem jak wyglądają. Jak już pojawiły się w ogrodzie to już będziesz je co roku miała, tylko nie wyrywaj szybko przekwitłych krzaczków. Pozwól dojrzeć i wysiać się nasionkom a na drugi rok będziesz miała las niezapominajek :lol:
Istny tulipanowy zawrót głowy u Ciebie :shock: ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gavotów masz Agusiu rzeczywiście całe morze szkoda ,ze wszystkie tak szybko przekwitają .U mnie różowe, białe i niebieskie niezapominajki zagościły na dobre to samo z nagietkiem ten też sie okropnie rozsiewa jednak lubię te kwiaty, a czasem robię nawet herbatkę w ogródku .Już się cieszę jak zakwitnie wiązówka też jest z niej smaczna herbatka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Agnieszko!Gdybyś nadal miała problem z niezapominajkami to daj znać...u mnie zarastają nawet ścieżki i ....szkoda mi ich wyrzucać ale jak tego nie zrobię to za rok zarosną mi wszystko. Chętnie oddam tym co nie mają... ;:108
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Szczęśliwa posiadaczko niezapominajki Agnieszko! masz cudowne morze tulipanów. Podziwiam różnorodność kształtów i kolorów ;:63 Kwitnące jabłonki sprawiły że moja letnia wiosna została przebita Twoją wiosną :;230 U mnie kwitną czereśnie, śliwki, brzoskwinie, zaczynają wiśnie ale jabłonie jeszcze nie...chociaż znając pęd wiosny ostatnich dni może rano okaże się że jednak też kwitną :;230 Ni przycinasz powojników? ja jednak tnę i zdecydowanie przybierają na grubości :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, bzy już kwitną??? ;:oj O wiele cieplej u Ciebie, ale się chyba powtarzam. Kwitnienia masz o przynajmniej 2 tygodnie do przodu :lol:
Morze tulipanów. Piękne morze, pięknie kwitnących kwiatów. Niesamowite stworzyłaś te rabaty cebulowe. Podziwiam i napatrzeć się nie mogę. A nuta zazdrości drga...oj drga :lol: Bo moje kiepsko wypadły tej wiosny. Dużo uszów wystaje, mało kwitnień...a wiele uszkodzonych przez mróz. Chyba wszystkie wykopię jak przekwitną i zacznę od początku.
Aguś, no pięknie u Ciebie. Uwielbiam Twój ogród ;:108
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

A jednak niezapominajka :) no pacz, ile to się człowiek musi nauczyć no ;:224 :)
Piękna.
A co to ja chciałąm...
Aha, a propos powojników - fajny pomysł z czeremchą :) ja swoje puściłam na... żywotniki :roll: i fajnie jest jak kwitną i te kwiaty przebijają z gęstej zieleni żywotników i tacy "niekumaci" zupełnie w kwestii zieleni goście się zachwycają: "jak ładnie kwitnie ten krzew" ;:306
Łany tulipanów mnie powaliły na łopatki ;:138 bardzo pięknie u Ciebie ;:167
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu zapamiętam i dam im czas, by się rozsiały ;:108 Teraz to już z górki, myślę, ze ze świeżych nasion będą kiełkowały bez problemu.

Jadziu dowiem się, co to za wiązówka na herbatki, moja ulubiona ogrodowa herbata to z mięty i melisy, ale latem tylko do wody wrzucam kilka listków i cieszę się nią na zimno :)

Isia dzięki Ci serdeczne ;:196 Mam nadzieję, że nic im się nie stanie, wyrosło ich może pięć na dwóch rabatach (siałam chyba dwie paczki różowych), ale gdyby, tfu, nie dotrwały kwitnienia i nie zawiązały nasion, to się będę uśmiechać do Ciebie :D

Marysiu myślę, że możesz się spodziewać kwiatów jabłoni w każdym momencie, moje wystrzeliły z pąków tuż po czereśni, rok temu różnice były konkretne, a teraz jakoś tak wszystko na raz! ;:oj Powojniki cięłam albo tak, jak było na etykiecie, albo jak nic nie było to o 1/3. Zapamiętam tego koleżkę, za rok przytnę go porządniej ;:108
Maska pisze:Szczęśliwa posiadaczko niezapominajki Agnieszko!
Trzeba się cieszyć z małych rzeczy! :lol: Buziaki, miłego weekendu ;:196

Małgosiu kwitną lilaki, sama jestem w szoku, to przecież jeszcze nie maj! One są wczesne, ale nie pamiętam, czy były aż tak szybko. Chyba nie, to ta wiosna je podpędziła. Oj u mnie też cześć tulipanów jest w tym roku tylko uszata, ale jak teraz wyszedł sam liść- to za rok będzie kwiat, więc może im dasz szansę :)
Tu mam malutko kwiatów, a posadziłam wiele cebul. Rok temu były za gęsto, nie starczyło dla nich ani jedzonka, ani światła, ale w przyszłym roku będzie na pewno więcej kwiatów ;:108
Obrazek
A takie całkiem małe cebulki które ratowałam ze starego kwietnika posadziłam jesienią 2016 do "przedszkola", rok temu wyszły te uszka, a w tym las kwiatów ;:138 Niektóre bardzo miłe niespodzianki :)
Obrazek

Moniś ja też nie poznałam, ale widziałam niezapominajki tylko już kwitnące i wyglądały inaczej :wink: Tulipany jednak nie zawiodły, już nawet nie da się poznać, gdzie musiałam wykopać i wyrzucić, ale jednak mi tych kilku ładnych odmian szkoda, np pretty princess zostały tylko cztery, a to moja najpiękniejsza odmiana ;:218 Musze o nie zadbać, żeby za rok znów je obejrzeć.
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Efekt sobotnich prac, nowa rabata na dalie i od jesieni- na tulipany ;:138

Obrazek

Obrazek

Jakby ktoś się zastanawiał, czemu to drugie ujęcie jest tak idiotycznie wymierzone w ścieżkę, to nie należy szukać żadnego ciekawego węża czy innego okazu fauny, tylko kadrowałam żeby ominąć worki ze śmieciami, szpadle i taczkę :;230

Nie miałam czasu cykać zdjęć i mam ich tylko kilka, rozkwitają kolejne tulipany :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bałam się, czy pełne nie zbiednieją na drugi rok? Chyba nic im nie brakuje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zawsze się trafi jakaś czarna owca :;230 Moja czarna owca przybrała kolor czerwony i świeci jak żarówka na tyle rabaty! Nawet tu ja widać. Już ją ścięłam do wazonu.
Obrazek

Obrazek

A tu też czarna owca, ale znacznie milsza memu oku :wink:

Obrazek

Rododendron w kwiatkach

Obrazek

Narcyzy dopiero pierwsze pączki otwierają, co to się porobiło :wink:

Obrazek

Obrazek

Białe szafirki, takie delikatne, trzeba się do nich schylić, by się dobrze przyjrzeć :))

Obrazek
Agnieszka
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Ile tulipanów ;:oj Jak pozbywasz się potem liści zanim zwiędną? Od razu wycinasz czy czekasz aż zwiędną?

Podziwiam ile pracy włożylaśw ogród. Jest tyle roślin, trawnik i to wszystko uporządkowane, odchwaszczone ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”