Witam
Kolejny wspaniały słoneczny dzień

. Dziś do południa pojechałam na działkę i pierwsze koszenie w tym roku już zrobione dzięki czemu odkryłam kilka kwiatków które wsadziłam na jesieni tak byle gdzie i nawet o nich zapomniałam, ale może dzięki temu ładnie się przyjęły i rosną, nawet mają pąki kwiatowe co bardzo mnie cieszy. Nie mogłam być dłużej na działce bo pojechałam z córką i wnuczkiem do lekarza dziś miała kolejne szczepienia później córa wyciągnęła mnie do sklepu na zakupy zgodziłam się bo jutro jak pojadę rano na działkę to nie będę miała kiedy zrobić zakupy na niedziele wszędzie chodziłyśmy na nogach i autobusem. Wróciłam dopiero koło 21 padam jestem tak zmęczona że nic mi się nie chce.
Jutro rano jadę na działkę, a o 13 mam zebranie działkowców pierwsze zebranie na tych ogrodach działkowych dlatego trochu jestem zła bo mój m idzie do pracy i to w dodatku na druga zmianę więc muszę iść sama na to zebranie, a w dodatku nic mi nie pomoże, ale płakać nie będę sąsiadka będzie jutro nie jedna więc nudzić się tez nie będę.
Rozmawiałam tak ze sąsiadem i dowiedziałam się, że przy sadzeniu pomidorów można dać skórki od banana podobno bardzo dobrze to działa na pomidory mam zamiar wypróbować to w tym roku.
Tak jak obiecałam dziś dam zaś kilka fotek to mój ogródek z boku altany jeszcze go nie pokazywałam
Tak wygląda przed tarasem
a to z jednej i drugiej strony chodnika
tulipanki ciąg dalszy
To na razie tyle mój m przyszedł własnie z pracy to teraz kolacja i łóżeczko

Pozdrawiam was życzę spokojnej dobrej nocki.