Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Alicjo widzę, że deszczyk też spadł u Ciebie :) wybawienie jak nic :) wiosna pięknie się budzi, a gęsiówka bardzo fajnie się prezentuje :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariusz deszczyk popadał, jest tak jak powinno ciepło i podlane teraz wszystko w końcu ruszy i ja z robotą też ;:306 . Pozdrawiam życzę miłej spokojnej nocki :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu widać dużą różnicę między tym co pokazujesz a tym co ja widzę u siebie w ogródku. Moje tulipany jeszcze nie kwitną, z szafirków dopiero jedna odmiana się pokazała a inne dopiero główki pokazują, u Ciebie upały a u mnie najcieplej było koło 20* i do tego ciągły wiatr który skutecznie obniża odczucie temperatury. Ale za to na razie regularnie pada i oby tak dalej, bo nie cierpię podlewać :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Alu..bardzo ładne tulipanki, też takie kupiłam. ;:oj . U mnie jeszcze na wpół otwarte a już mi się podobają. ;:128 . U mnie tylko troszkę popadało, dobre i to, choć jak trzeba to podleję z węża..puścili nam już wodę. :heja . Pozdrawiam i życzę owocnej pracy w ogrodzie. Mnie coś tej wiosny nie idzie. :;230
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich :wit
Dzis kolejny dzień pełen słoneczka, więc pojechałam na działkę wczoraj nie dałam rady bo wizyta u lekarza choć nie za bardzo lubię chodzić do dentysty czasami trzeba iść, siła wyższa. Po ostatnich deszczach ani śladu dalej sucho niby padało ale mało. Na działce pięknie drzewa ślicznie kwitną cała działka na biało z kolorowymi tulipanami cudownie zrobiłam trochu zdjęć może nawet więcej niż trochę, ale tak pięknie wszystko wygląda. Kwitną porzeczki agrest oj żeby tylko nic się nie wydarzyło to będzie owoców.

Obrazek

Aniu u mnie kwitną już prawie wszystkie jak przekwitną będę podziwiała Twoje

Obrazek

Zuzia u mnie tez mało popadało może jeszcze coś przyjdzie na razie upał :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sporo tego jeszcze zostało, ale jutro zaś coś wam pokażę Pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Rewelacja Alicja :) Ja nie byłem na działce od niedzieli :) Jutro jadę :D Nie mogę się doczekać :) Wziąłem wolne by spędzić cały dzień z rodzinką.Ciekawe ile zmian nastąpiło od niedzieli ;:oj Pozdrawiam
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Kolejny wspaniały słoneczny dzień ;:3 . Dziś do południa pojechałam na działkę i pierwsze koszenie w tym roku już zrobione dzięki czemu odkryłam kilka kwiatków które wsadziłam na jesieni tak byle gdzie i nawet o nich zapomniałam, ale może dzięki temu ładnie się przyjęły i rosną, nawet mają pąki kwiatowe co bardzo mnie cieszy. Nie mogłam być dłużej na działce bo pojechałam z córką i wnuczkiem do lekarza dziś miała kolejne szczepienia później córa wyciągnęła mnie do sklepu na zakupy zgodziłam się bo jutro jak pojadę rano na działkę to nie będę miała kiedy zrobić zakupy na niedziele wszędzie chodziłyśmy na nogach i autobusem. Wróciłam dopiero koło 21 padam jestem tak zmęczona że nic mi się nie chce.
Jutro rano jadę na działkę, a o 13 mam zebranie działkowców pierwsze zebranie na tych ogrodach działkowych dlatego trochu jestem zła bo mój m idzie do pracy i to w dodatku na druga zmianę więc muszę iść sama na to zebranie, a w dodatku nic mi nie pomoże, ale płakać nie będę sąsiadka będzie jutro nie jedna więc nudzić się tez nie będę.
Rozmawiałam tak ze sąsiadem i dowiedziałam się, że przy sadzeniu pomidorów można dać skórki od banana podobno bardzo dobrze to działa na pomidory mam zamiar wypróbować to w tym roku.

Tak jak obiecałam dziś dam zaś kilka fotek to mój ogródek z boku altany jeszcze go nie pokazywałam

Obrazek

Tak wygląda przed tarasem

Obrazek

a to z jednej i drugiej strony chodnika

Obrazek

Obrazek

tulipanki ciąg dalszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To na razie tyle mój m przyszedł własnie z pracy to teraz kolacja i łóżeczko ;:19 Pozdrawiam was życzę spokojnej dobrej nocki.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Pięknie wszystko zagospodarowałaś :wink: Jak tam mają się te prymulki które dostałaś przekwitające? Tulipanowy festiwal trwa, u Ciebie już wszystkie rozkwitły a u mnie zaczynają i będzie co oglądać bo trochę ich kupiłam.
Pomidorki sa strasznie żarłoczne, nie wiem jak tam zadziała skórka od banana ale obornik strasznie lubią i rosna jak oszalałe po nim, ja widzę dużą różnicę od tych co wysadzam w pole i te co zostawiam w foli. W polu rosną niższe i bardziej się rozkrzewiają, mają też grubsze łodygi tylko trzeba pryskać bo inaczej zaraza włazi i jest po pomidorach.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrze długi weekend się zbliża więc nadrobi się zaległości :) Pozdrawiam

Witaj Aniu prymulki trzymają się dzielnie jeszcze kwitną niektóre po jednym dwa kwiatuszki, ale są. Tulipanki u mnie jeszcze nie wszystkie rozwinięte kilka odmian mam jeszcze w pakach i czekam z utęsknieniem na ich kwiaty, a jak moje przekwitną to oko będą mnie cieszyły Twoje tulipanki ;:oj . Ja juz mam obornik dany do warzywniaka i mam przeryte skopane muszę jeszcze powbijać tyczki i czekać aż będzie po 15 maja. Z tego co mi mówił sąsiad to skórkę od banana daje się dodatkowo do sadzenia nie w zamian za obornik skórka od banana zawiera duzo potasu w składników, których potrzebują pomidory. Aniu a czym pryskasz pomidory i kiedy. Pozdrawiam

życzę spokojnej dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu w zeszłym roku było wyjątkowo mokro u mnie ale ja starałam się nie pryskać, no i miałam taki efekt, że pomidory obsypane owocami zachorowały i wszystko było do wyrzucenia. W tym roku będę pryskać na zapas miedzianem i poczytam jeszcze co polecają innego, bo nie chcę znowu stracić tak ładnych pomidorów.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hejka :wit
Jak tam u was z pogoda u mnie jak na pustyni gorąco i brak deszczów. To moja temperatura po południowa, wprost niesamowite, a wieczorem o 22. 00 było 21 stopni oby z tego jakiś gwałtownych burz nie było. Żeby w kwietniu było lato ;:oj

Obrazek

Aniu ja chyba będę tez pryskać szkoda by było pomidorków. :)

Pozdrawiam życzę spokojnej nocki i kolorowych snów. ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Oj Twój termometr zwariował ;:oj Ja wieczorem poszłam podlać folię w polarze i kamizelce i wcale mi za ciepło nie było.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu termometr oszalał wierzyć się nie chce ale to prawda. najlepiej siedzieć w cieniu i jak sąsiad powiedział z piwkiem w ręku. Ja sobie nie kupiłam a tak pic się chciało musiałam się tylko pocieszyć sokiem i woda mineralną ;:145 . Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alicjo u mnie też gorąco, ale nie aż tak ;:224 faktycznie temperatury letnie, deszczu już tydzień nie było, no ale niby zapowiadają ochłodzenie, więc zobaczymy czy podleje nasze ogrody :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit i pozdrawiam.
W końcu trochu wytchnienia temperatura 21 stopni i zachmurzone mam nadzieję że spadnie trochu deszczyku i podleje działkę. Wczoraj byłam na działce był odpoczynek wśród kwiatów pod czereśnia i obiadek na tarasie był także czas na lekturę, a po popołudniu bo nie było nas w domku goście zawitali do nas na działkę było miło i przyjemnie.

Obrazek

Miałam trochu czasu zrobiłam kilka razy obchód po działce i zauważyłam kilka rzeczy co mnie bardzo męczą jeśli możecie to pomóżcie. Pierwsza rzecz to wydaje mi się że mam lilak, ale prawdopodobnie dziki i tak się zastanawiam czy on będzie ładny czy wystarczy dać mu czas przyciąć go tylko i będzie ok czy wykopać i kupić inny pełny na pniu. Druga sprawa to tez lilak czy przez to, że go przesadziłam w zeszłym roku z całą bryłą korzenną może mieć maleńkie listeczki mniejsze od tych co na zdjęciu? czy może to jest związane z czym innym dodam tez że będzie miał dwa kwiatki w tym samym kolorze co ten pierwszy.

Obrazek

kolejna sprawa co mnie męczy to chodniczek między warzywniakiem, a kwiatami może byście mi doradzili macie tak pięknie na działkach i tyle wspaniałych pomysłów byłabym wdzięczna. Wiem że muszę wyrównać teren ziemią, ale co potem zasiać trawę czy dać agro i kamyczki czy coś zrobić innego bo kora raczej nie pasuje bo jest w kwiatach. Tam z tyłu pod aronia w związku że jest cienia więcej myślę żeby z obrzeża zrobić koło a w niej posadzić jakiś krzew np rododendron lub inny jeszcze nie wiem jaki, ale musi być do cienia. Może macie jakieś pomysły chętnie skorzystam.

Obrazek

Kolejna sprawa co mnie męczy to maliny. Przesadziłam je w inne miejsce bo musiałam i ze wszystkich malin wyszedł mi tylko jeden maleńki pęd dodam że sa to późne maliny chciałam się was zapytać czy one mogą jeszcze wyjść czy raczej już nie. Będzie mi bardzo miło jeśli pomożecie mi rozwiązać moje dylematy. Z góry serdecznie dziękuje za każda radę. życzę wszystkim miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”