Ogród z angielską nutą cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród z angielską nutą cz.11

Post »

Pięknie wygląda dom otynkowany Moniko :)

Ty martwisz się, że nie masz zadbać o ogród, a założę się, że niejedna osoba wiele by dała by choć taki mieć... W czasie choroby teścia ogród był dla mnie miejscem wytchnienia, z reguły na krótkie chwile z doskoku. Ale przy okazji nauczyłam się też, że ogród nie zając - nie ucieknie, poczeka, bo są sprawy ważne i ważniejsze. Życzę Ci jak najwięcej sił Moniko i wielu radości z tak cudownego ogrodu.

Grill zapowiada się wspaniale, podziwiam Was, że sami budujecie.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zakwitły moje najpiękniejsze rarytasy liliowcowe ;:167

Boundless Beauty
Obrazek

liliowiec Marina del Ray
Obrazek

Obrazek

"O świcie w Olsztynie"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mulberry Freeze
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57

Post »

Alaniu u nas pada codziennie od tygodnia,jak tak dalej będzie to grzyb w ogrodzie murowany ;:185
A odnośnie murowany to widzę piękna altana powstaje z kominkiem.Podziwiam Wasze zdolności.
Uwielbiam te Twoje klimaty a biżuterię Alaniową kocham.Masz wysublimowany gust ;:138

Podmucham na chmury to może w Wasze strony pójdą i skropią porządnie umęczone roślinki..
Alaniu są sprawy pierwszo i drugorzędne.Przyjdzie czas to uporasz się z porządkiem w ogrodzie,dasz radę.Powolutku do przodu i tego Wam życzę i trzymam kciuki ;:167

Pozdrawiam Cię serdecznie Alaniu :wit I deszczyku życzę.

-- 11 lip 2017, o 11:49 --

Rarytasy liliowcowe przepiękne,te falbaneczki fikuśne :tan
Że też mam taki mały ogród ;:185 Ogrodzenie do sąsiada moje przepchnąć czy jak?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko elewacja piękna, prawdziwy polski dwór. Obrazek Ogród bardzo ładnie wygląda, bukszpany przy podjeździe świetnie rosną. ;:215 Umacnia się dawny klimat w ogrodzie, altana grilowa już w zaawansowanym stanie. ;:138 Kocimiętka już pięknie się u mnie rozrosła. ;:196 Miłych chwil w ogrodzie. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Moniko :wit . Pięknie ;:138 . Masz dom jak w bajce ;:333 . Rabaty również ładnie się prezentują i nie widać tego nawału chwastów o którym wspominałaś ;:168 . Liliowcowe rarytasy boskie ;:215 . Grillowa altana zapowiada się bardzo ładnie . Wszystko u Ciebie idealnie do siebie pasuje , brawa za całokształt ;:303 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Piękny, uporządkowany ogród, szczere wyrazy uznania.

Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

O rzesz Ty ;:oj . Właśnie leżę ośliniona na biurku ;:oj . Kim jest Twój mąż, pytam się ;:oj .
Liliowce cudne, jak się rozrosną to wystaw chociaż małe kłącze do sprzedaży, plissss
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko , zawsze jak do Ciebie zaglądam zostaję powalona na kolana, wszystko zaplanowane co do cala a wykonanie perfekcyjne, gratuluję Wam bo tworzycie cudowne architektury zarówno te murowane jak i ogrodowe obrazy.
Roślinki od Ciebie mają się dobrze, nabierają wigoru i rozrastają się w kępki :) Pozdrawiam serdecznie i życzę deszczyku.
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57

Post »

Alaniu roślinki dotarły.Iryski siedzą już w donicach i mam nadzieję,że dobrze im będzie u nas i będą zachwycać niesamowitym kwieciem w przyszłym roku :heja
Ślicznie dziękuję :tan
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Monika dobrze, że jesteś. brakowało mi Twojego pięknego ogrodu. Domek wygląda ślicznie. Poproszę o więcej zdjęć ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Dom wygląda jak pałac, grill będzie świetny ;:63
Wszystko do siebie pasuje, brawo ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moniko co do Ciebie zaglądam to dech mi zapiera. Poważnie. Masz przecudowny ogród, piękny dom i fantastyczną małą architekturę. Powstająca altanka grillowa już robi ogromne wrażenie a co dopiero jak będzie skończona. ;:oj Jesteście z mężem bardzo zdolnymi ludźmi z duszą romantyka. Brawo Moniś. ;:180
Mam nadzieję, że ogród mimo natłoku prac w nim do wykonania ( jak piszesz, bo ja chwastów nie widzę), przynosi Ci ukojenie w smutnych chwilach. ;:168
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Dobrej kompozycji rabat nie zaszkodzi, kilka chwastów - na zdjęciach, które pokazujesz widać piękny, przemyślany i "wylizany" ogród, do tego w ciekawej oprawie architektury ogrodowej - tylko pozazdrościć wyczucia smaku i zdolności murarskich.
Dom - nabrał prawdziwie szlacheckiego wymiaru.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Moniko, dzięki Twoim zdjęciom już całkiem przekonałam się do liliowców, do których nigdy nie miałam serca. Może dlatego, że u mnie jest raczej ciemno, strona północna i zacieniające wszystko wysokie, stare drzewa, więc dwa liliowce, które mam od lat, prawie nigdy nie kwitły. Jednak znalazłam dla nich dobre miejsce i dokupiłam jeszcze kilka - zaczynam się chyba wkręcać.
Dom i ogród oczywiście jak w bajce - tylko to nie jest bajka, ale owoc ciężkiej i wytrwałej pracy, wspomaganej pasją i sercem dla tego, co się oswoiło.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kaszka pisze:Alaniu u nas pada codziennie od tygodnia, jak tak dalej będzie to grzyb w ogrodzie murowany ;:185
A odnośnie murowany to widzę piękna altana powstaje z kominkiem. Podziwiam Wasze zdolności.
Uwielbiam te Twoje klimaty a biżuterię Alaniową kocham. Masz wysublimowany gust ;:138

Podmucham na chmury to może w Wasze strony pójdą i skropią porządnie umęczone roślinki..
Alaniu są sprawy pierwszo i drugorzędne. Przyjdzie czas to uporasz się z porządkiem w ogrodzie, dasz radę. Powolutku do przodu i tego Wam życzę i trzymam kciuki ;:167

Rarytasy liliowcowe przepiękne, te falbaneczki fikuśne :tan
Że też mam taki mały ogród ;:185 Ogrodzenie do sąsiada moje przepchnąć czy jak?
:wit ;:196
Pozyczyłaś mi deszczyku i popadało solidnie w jeden dzień :tan
To wystarczyło, by roślinki się wzmocniły i teraz wszystko pięknie kwitnie, rozrasta się - widać jak biedne walczyły o przetrwanie, a dopiero deszcz dodał im dużo sił. Dzisiaj chłodno, ale zaraz idę do ogrodu wyrywać kolejne chwaściska, bo po deszczu fajnie wychodzą z całymi korzeniami, więc trzeba to wykorzystać.
Tobie dla odmiany życzę dużo słoneczka i udanego weekendu ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”